Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 19:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 20 Μαΐου.

Έκθεση λουλουδιών στο Τσέλσι. Μια παπαρούνα του είδους Papaver commutatum παρουσιάζεται σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης της έκθεσης λουλουδιών του Τσέλσι στο Λονδίνο.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Μια παπαρούνα του είδους Papaver commutatum παρουσιάζεται σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης της έκθεσης λουλουδιών του Τσέλσι στο Λονδίνο.

Καμπότζη: Κατάρρευση τμήματος εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας. Τουλάχιστον 23 εργάτες τραυματίστηκαν στην Καμπότζη από την κατάρρευση προέκτασης σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε δυστύχημα σε εργοστάσιο υποδημάτων. «Το σημερινό ατύχημα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε ένα κτήριο από σκυρόδεμα και μεταλλικούς αρμούς, όπου οι εργάτες έκαναν το διάλειμμά τους. Η προέκταση ήταν παλιά και κατέρρευσε στη λίμνη ενώ οι εργάτες έπαιρναν το γεύμα τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Χι Ναρίν. «Δεν υπήρξαν θάνατοι, αλλά 23 εργάτες τραυματίστηκαν» και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται ακόμη στην περιοχή για να σιγουρευτούν ότι δεν βρίσκεται κανένας άλλος εγκλωβισμένος στα ερείπια του κτηρίου.
EPA / MAK REMISSA

Τουλάχιστον 23 εργάτες τραυματίστηκαν στην Καμπότζη από την κατάρρευση προέκτασης σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε δυστύχημα σε εργοστάσιο υποδημάτων. «Το σημερινό ατύχημα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε ένα κτήριο από σκυρόδεμα και μεταλλικούς αρμούς, όπου οι εργάτες έκαναν το διάλειμμά τους. Η προέκταση ήταν παλιά και κατέρρευσε στη λίμνη ενώ οι εργάτες έπαιρναν το γεύμα τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Χι Ναρίν. «Δεν υπήρξαν θάνατοι, αλλά 23 εργάτες τραυματίστηκαν» και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται ακόμη στην περιοχή για να σιγουρευτούν ότι δεν βρίσκεται κανένας άλλος εγκλωβισμένος στα ερείπια του κτηρίου.

Συνάντηση Παπούλια – Παναγιωτόπουλου. Για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Oβίδα του Β
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πυροτεχνουργοί του Στρατού παρακολουθούν την καταστροφή οβίδας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

Για την Πέμπτη διέκοψε το δικαστήριο τη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαΐου, θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.
EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαΐου, θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Τουλάχιστον 30 νεκροί σε επιθέσεις αυτοκτονίας σε Βασόρα και Βαγδάτη. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, σε επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη του νότιου Ιράκ Βασόρα (φωτογραφία) και στην πρωτεύουσα Βαγδάτη. Στη Βασόρα εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν 25, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και με αξιωματούχους ασφαλείας.
REUTERS / ATEF HASSAN

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, σε επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη του νότιου Ιράκ Βασόρα (φωτογραφία) και στην πρωτεύουσα Βαγδάτη. Στη Βασόρα εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν 25, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και με αξιωματούχους ασφαλείας.

Γιορτή στο «Καμπ Νου». Μπροστά στο κοινό της και με νίκη επί της Βαγιαδολίδ με 2-1 γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν «σφραγίσει» και μαθηματικά το 22ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους εδώ και δύο αγωνιστικές και με «σβηστές μηχανές» επί της Βαγιαδολίδ το πανηγύρισαν με τους οπαδούς τους. Το αγωνιστικό μέρος ελάχιστα απασχόλησε τις δύο ομάδες, ενώ από την άλλη ο κακός καιρός δεν επέτρεψε στους φίλους της «Μπάρτσα» να γεμίσουν το μεγαλοπρεπές γήπεδο.
REUTERS / ALBERT GEA

Μπροστά στο κοινό της και με νίκη επί της Βαγιαδολίδ με 2-1 γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν «σφραγίσει» και μαθηματικά το 22ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους εδώ και δύο αγωνιστικές και με «σβηστές μηχανές» επί της Βαγιαδολίδ το πανηγύρισαν με τους οπαδούς τους. Το αγωνιστικό μέρος ελάχιστα απασχόλησε τις δύο ομάδες, ενώ από την άλλη ο κακός καιρός δεν επέτρεψε στους φίλους της «Μπάρτσα» να γεμίσουν το μεγαλοπρεπές γήπεδο.

XGames. Ο γάλλος αναβάτης Thomas Pages κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του στον τελικό του «XGames», στη Βαρκελώνη. Τη διοργάνωση κέρδισε ο Ισπανός Edgar Torronteras.
EPA / MARTA PEREZ

Ο γάλλος αναβάτης Thomas Pages κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του στον τελικό του «XGames», στη Βαρκελώνη. Τη διοργάνωση κέρδισε ο Ισπανός Edgar Torronteras.

Κιθάρα των Μπιτλς πουλήθηκε $408.000. Μια κιθάρα του θρυλικού συγκροτήματος Beatles, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει τόσο ο Τζον Λένον όσο και ο Τζορτζ Χάρισον, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 408.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Τζούλιενς. Η ηλεκτρική κιθάρα μάρκας VOX ήταν το σημαντικότερο αντικείμενο που βγήκε στη δημοπρασία αυτή, η οποία αφορούσε αποκλειστικά μουσικά είδη. Την κιθάρα είχε δωρίσει ο Λένον σε έναν ηχολήπτη το 1967.
REUTERS

Μια κιθάρα του θρυλικού συγκροτήματος Beatles, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει τόσο ο Τζον Λένον όσο και ο Τζορτζ Χάρισον, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 408.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Τζούλιενς. Η ηλεκτρική κιθάρα μάρκας VOX ήταν το σημαντικότερο αντικείμενο που βγήκε στη δημοπρασία αυτή, η οποία αφορούσε αποκλειστικά μουσικά είδη. Την κιθάρα είχε δωρίσει ο Λένον σε έναν ηχολήπτη το 1967.

Σε νέες δοκιμές πυραύλων θα προχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ. Η Νότια Κορέα προβλέπει πως η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει και σε άλλες πυραυλικές δοκιμές, μετά από αυτές που πραγματοποίησε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αναγκάζοντας τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να κάνει λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση». Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε από τις ανατολικές της ακτές προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς το Σάββατο και έναν την Κυριακή, πιθανόν στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων, σύμφωνα με την Σεούλ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Η Νότια Κορέα προβλέπει πως η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει και σε άλλες πυραυλικές δοκιμές, μετά από αυτές που πραγματοποίησε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αναγκάζοντας τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να κάνει λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση». Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε από τις ανατολικές της ακτές προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς το Σάββατο και έναν την Κυριακή, πιθανόν στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων, σύμφωνα με την Σεούλ.

Απολογείται σήμερα ο ολλανδός ανιματέρ. Ενώπιον της τακτικής ανακρίτιας οδηγείται σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο 20χρονος ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε με 20 μαχαιριές σε 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία που έκανε διακοπές με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου.
REUTERS / IMAGE PHOTO SERVICES

Ενώπιον της τακτικής ανακρίτιας οδηγείται σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο 20χρονος ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε με 20 μαχαιριές σε 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία που έκανε διακοπές με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου.

Τουλάχιστον ένας νεκρός από ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ. Ισχυρή καταιγίδα στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους στο Κάνσας, την Οκλαχόμα και την Αϊόβα καταστρέφοντας κατοικίες, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Την Πέμπτη, δέκα ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας τον θάνατο σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.
REUTERS / BILL WAUGH

Ισχυρή καταιγίδα στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους στο Κάνσας, την Οκλαχόμα και την Αϊόβα καταστρέφοντας κατοικίες, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Την Πέμπτη, δέκα ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας τον θάνατο σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Παιχνίδι στο συρματόπλεγμα. Δύο κορίτσια παίζουν σε συρματοπλέγματα στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Δύο κορίτσια παίζουν σε συρματοπλέγματα στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.