Multimedia

Ταξίδι στη «νεκρή» ζώνη ΗΠΑ - Μεξικό

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 16:06

Ο φωτογράφος Ερικ Θάγιερ ταξίδεψε στην κομητεία Μπρούκς του Τέξας και την Ρεϊνόζα στο Μεξικό, ερευνώντας τα αυξανόμενα ποσοστά θανάτου λαθρομεταναστών στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Μέσα από μία σειρά φωτογραφιών, από ένα ξενώνα μεταναστών στο Μεξικό και από περιπόλους με την αμερικανική συνοριοφυλακή της Κομητείας Μπρούκς, δίνει μία περιγραφή της επικίνδυνης ζωής των συνόρων.

Το 2012 αστυνομικοί της Κομητείας Μπρουκς βρήκαν 129 πτώματα λαθρομεταναστών, περίπου το διπλάσιο αριθμό από τον προηγούμενο χρόνο και έξι φορές μεγαλύτερο από τον καταγεγραμμένο αριθμό του 2010. Τα περισσότερα από τα θύματα υπέκυψαν στις εξοντωτικές θερμοκρασίες των αγρίων εκτάσεων του νότιου Τέξας.

Πολλοί λαθρομετανάστες, περνώντας αρκετές εβδομάδες διασχίζοντας το Μεξικό και διασχίζοντας τον ποταμό Ρίο Γκράντε, περνούν κάποιες μέρες σε ένα ξενώνα – κρυσφύγετο, όπως το Σπίτι του Μετανάστη (Casa del Migrante), στη Ρεϊνόζα του Μεξικού, πριν συνεχίσουν το ταξίδι για την άλλη πλευρά των συνόρων, και πολλοί αγνοούν τους κινδύνους της διαδρομής που ακολουθεί.