Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 19:27

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Τρίτη 23 Απριλίου 2013.

Καμπάνια κατά των «ρομπότ – δολοφόνων». Ένα ρομπότ είναι τοποθετημένο μπροστά από το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο, στο πλαίσιο καμπάνιας κατά των «ρομπότ-δολοφόνων». Οι υποστηρικτές της καμπάνιας τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης των τεχνολογιών που επιτρέπουν τη δυνατότητα επίθεσης κατά στόχων χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ένα ρομπότ είναι τοποθετημένο μπροστά από το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο, στο πλαίσιο καμπάνιας κατά των «ρομπότ-δολοφόνων». Οι υποστηρικτές της καμπάνιας τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης των τεχνολογιών που επιτρέπουν τη δυνατότητα επίθεσης κατά στόχων χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων περικοπών ο Ραχόι. «Δεν πρόκειται να κάνουμε περικοπές όπως εκείνες που κάναμε κατά το παρελθόν, όμως είναι πιθανόν πως θα πρέπει να γίνει ορισμένη δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. «Δεν θέλουμε να αυξήσουμε τους φόρους για φέτος όμως εξαρτώμεθα από τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και για το εύρος του δημοσίου ελλείμματος για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.
JUAN MEDINA / JUAN MEDINA

«Δεν πρόκειται να κάνουμε περικοπές όπως εκείνες που κάναμε κατά το παρελθόν, όμως είναι πιθανόν πως θα πρέπει να γίνει ορισμένη δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. «Δεν θέλουμε να αυξήσουμε τους φόρους για φέτος όμως εξαρτώμεθα από τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και για το εύρος του δημοσίου ελλείμματος για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Πέντε νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν. Οι υπηρεσίες ασφάλειας ερευνούν το χώρο όπου σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στην Κουέτα του Πακιστάν. Η μειονότητα των Χαζάρων δέχτηκε νέο πλήγμα την Τρίτη, καθώς τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία λίγο έλειψε να σκοτώσει κορυφαίο πολιτικό της εθνότητας.
REUTERS / NASEER AHMED

Οι υπηρεσίες ασφάλειας ερευνούν το χώρο όπου σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στην Κουέτα του Πακιστάν. Η μειονότητα των Χαζάρων δέχτηκε νέο πλήγμα την Τρίτη, καθώς τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία λίγο έλειψε να σκοτώσει κορυφαίο πολιτικό της εθνότητας.

Χάκερ μετέδωσε την είδηση περί τραυματισμού του Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φωτογραφίζεται στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, ενώ πίσω του διακρίνεται το πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσιγκτον. «Ψευδές» και αποτέλεσμα επέμβασης χάκερ στο λογαριασμό του πρακτορείου Associated Press στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης twitter ήταν το μήνυμα το οποίο έκανε λόγο για «διπλή έκρηξη στο Λευκό Οίκο» και τραυματισμό του προέδρου των ΗΠΑ.
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φωτογραφίζεται στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, ενώ πίσω του διακρίνεται το πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσιγκτον. «Ψευδές» και αποτέλεσμα επέμβασης χάκερ στο λογαριασμό του πρακτορείου Associated Press στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης twitter ήταν το μήνυμα το οποίο έκανε λόγο για «διπλή έκρηξη στο Λευκό Οίκο» και τραυματισμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Γαλλία: Εγκρίθηκε  ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό (δεξιά) αγκαλιάζει την υπουργό Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση με την οποία εγκρίθηκε τελεσίδικα ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Πρόκειται για μία από τις βασικές δεσμεύσεις του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ το νομοθέτημα είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων, ακόμη και συγκρούσεων στους δρόμους των γαλλικών πόλεων.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό (δεξιά) αγκαλιάζει την υπουργό Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση με την οποία εγκρίθηκε τελεσίδικα ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Πρόκειται για μία από τις βασικές δεσμεύσεις του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ το νομοθέτημα είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων, ακόμη και συγκρούσεων στους δρόμους των γαλλικών πόλεων.

Περφόρμανς για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Ακτιβιστές παρουσιάζουν περφόρμανς του ιαπωνικού χορού Μπούτο στην Πλατεία των Εθνών στη Γενεύη, μπροστά από την ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό αντιπρόσωποι διεθνών οργανώσεων έχουν συγκεντρωθεί στη Γενεύη προκειμένου να συζητήσουν τρόπους καλύτερης συνεργασίας και να υπογραμμίσουν τους κοινούς τους στόχους.
EPA / SALVATORE DI NOLFI

Ακτιβιστές παρουσιάζουν περφόρμανς του ιαπωνικού χορού Μπούτο στην Πλατεία των Εθνών στη Γενεύη, μπροστά από την ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό αντιπρόσωποι διεθνών οργανώσεων έχουν συγκεντρωθεί στη Γενεύη προκειμένου να συζητήσουν τρόπους καλύτερης συνεργασίας και να υπογραμμίσουν τους κοινούς τους στόχους.

Απολαμβάνοντας μία στιγμή ηρεμίας. Ενας γορίλας απολαμβάνει έναν υπνάκο πάνω σε ένα κορμό δέντρου, στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ενας γορίλας απολαμβάνει έναν υπνάκο πάνω σε ένα κορμό δέντρου, στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον.

Ρομπότ κάνει αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο Μεξικό. Τρεις αρχαίους θαλάμους ανακάλυψε ένα «ρομπότ-αρχαιολόγος». Τα ευρήματα βρίσκονται σε ανεξερεύνητο τούνελ στον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο Τεοτιχουακάν στο Μεξικό. Πρόκειται για την πρώτη «ρομποτική ανακάλυψη» αυτού του είδους σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.
REUTERS / HENRY ROMERO

Τρεις αρχαίους θαλάμους ανακάλυψε ένα «ρομπότ-αρχαιολόγος». Τα ευρήματα βρίσκονται σε ανεξερεύνητο τούνελ στον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο Τεοτιχουακάν στο Μεξικό. Πρόκειται για την πρώτη «ρομποτική ανακάλυψη» αυτού του είδους σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Κίνα: Ανυπολόγιστος ο αριθμός των αστέγων στην επαρχία Σιτσουάν. Μία ηλικιωμένη γυναίκα κλαίει, ενώ κάθεται σε ένα καναπέ μπροστά από κατεστραμένα από το σεισμό σπίτια, στην πόλη Ταϊπίνγκ, στην επαρχία Σιτσουάν. Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση επιζόντων, τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός στη νοτιοδυτική Κίνα. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, από τον εγκέλαδο, είναι τουλάχιστον 203 και οι τραυματίες 11.500, οι 1.000 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός εκείνων που έμειναν άστεγοι.
REUTERS / STRINGER/CHINA

Μία ηλικιωμένη γυναίκα κλαίει, ενώ κάθεται σε ένα καναπέ μπροστά από κατεστραμένα από το σεισμό σπίτια, στην πόλη Ταϊπίνγκ, στην επαρχία Σιτσουάν. Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση επιζόντων, τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός στη νοτιοδυτική Κίνα. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, από τον εγκέλαδο, είναι τουλάχιστον 203 και οι τραυματίες 11.500, οι 1.000 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός εκείνων που έμειναν άστεγοι.

Μία γυναίκα καπνίζει στην είσοδο του σπιτιού της στο Λονδίνο. Μία γυναίκα καπνίζει στην είσοδο του σπιτιού της στο Λονδίνο. Οι χώρες της Ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα, για την εφαρμογή κοινών κανόνων και πολιτικών για τα στεγαστικά δάνεια, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν την επανάληψη μίας «φούσκας» στην ακίνητη περιουσία, η οποία και πυροδότησε την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Reuters / STEFAN WERMUTH

Μία γυναίκα καπνίζει στην είσοδο του σπιτιού της στο Λονδίνο. Οι χώρες της Ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα, για την εφαρμογή κοινών κανόνων και πολιτικών για τα στεγαστικά δάνεια, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν την επανάληψη μίας «φούσκας» στην ακίνητη περιουσία, η οποία και πυροδότησε την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία παραδίδει την έκθεση για την ιαπωνική οικονομία στον ιάπωνα υπουργό Οικονομίας Μοτέγκι. Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία παραδίδει την έκθεση του οργανισμού για την ιαπωνική οικονομία στον ιάπωνα υπουργό Οικονομίας, Εμποριου και Βιομηχανίας Τοσιμίτσου Μοτέγκι, κατά τη συνάντησή τους στο Τόκιο. Τη στήριξή του προς τις δυναμικές πολιτικές χαλάρωσης της Ιαπωνίας εξέφρασε ο ΟΟΣΑ, υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω μέτρα στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης και όχι στην αποδυνάμωση του γεν.
REUTERS / Toru Hanai

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία παραδίδει την έκθεση του οργανισμού για την ιαπωνική οικονομία στον ιάπωνα υπουργό Οικονομίας, Εμποριου και Βιομηχανίας Τοσιμίτσου Μοτέγκι, κατά τη συνάντησή τους στο Τόκιο. Τη στήριξή του προς τις δυναμικές πολιτικές χαλάρωσης της Ιαπωνίας εξέφρασε ο ΟΟΣΑ, υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω μέτρα στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης και όχι στην αποδυνάμωση του γεν.

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο . Tη θέση ότι η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση μετέφερε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του στις Βρυξέλλες.

Tη θέση ότι η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση μετέφερε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο. Την ανάγκη οι τράπεζες να είναι «κατά το δυνατόν ελληνικές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Icon / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Την ανάγκη οι τράπεζες να είναι «κατά το δυνατόν ελληνικές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Αφρική: Ορφανοτροφείο ελεφάντων στο Ναϊρόμπι. Ενα ορφανό ελεφαντάκι προσπαθεί να περπατήσει στη λάσπη καθώς τουρίστες το βγάζουν φωτογραφίες στο κέντρο προστασίας άγριας ζωής David Sheldrick, στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι. Το κέντρο προστασίας λειτουργεί σαν ορφανοτροφείο για μωρά ελεφάντων και ρινόκερων, τα οποία έχουν γλιτώσει από λαθροκυνηγούς, ή έχουν χαθεί ή εγκαταλειφθεί από φυσικά αίτια. Τα ελεφαντάκια που μεγαλώνουν στο ίδρυμα αυτό, όταν ενηλικιωθούν, στην ηλικία περίπου των 8 με 10 ετών, επιστρέφονται για να ενταχθούν στον πληθυσμό ελεφάντων του Εθνικού Πάρκου του Τσάβο.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ενα ορφανό ελεφαντάκι προσπαθεί να περπατήσει στη λάσπη καθώς τουρίστες το βγάζουν φωτογραφίες στο κέντρο προστασίας άγριας ζωής David Sheldrick, στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι. Το κέντρο προστασίας λειτουργεί σαν ορφανοτροφείο για μωρά ελεφάντων και ρινόκερων, τα οποία έχουν γλιτώσει από λαθροκυνηγούς, ή έχουν χαθεί ή εγκαταλειφθεί από φυσικά αίτια. Τα ελεφαντάκια που μεγαλώνουν στο ίδρυμα αυτό, όταν ενηλικιωθούν, στην ηλικία περίπου των 8 με 10 ετών, επιστρέφονται για να ενταχθούν στον πληθυσμό ελεφάντων του Εθνικού Πάρκου του Τσάβο.

Ισραήλ: Πρωταθλήτρια η Μακάμπι Τελ Αβίβ. H Μακάμπι Τελ Αβίβ στέφθηκε πρωταθλήτρια για εικοστή φορά στην ιστορία της, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το ποδόσφαιρο του Ισραήλ, χάρη στη νίκη με 2-0 επί της Χάποελ Ραμάτ Χασαρόν.
Reuters / NIR ELIAS

H Μακάμπι Τελ Αβίβ στέφθηκε πρωταθλήτρια για εικοστή φορά στην ιστορία της, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το ποδόσφαιρο του Ισραήλ, χάρη στη νίκη με 2-0 επί της Χάποελ Ραμάτ Χασαρόν.

Η θεία των αδελφών Τσαρνάεφ κοιτάζει φωτογραφίες από οικογενειακό άλμπουμ. Η θεία των αδελφών Τσαρνάεφ, των κύριων υπόπτων στην επίθεση της Βοστόνης, Πάτιματ Σουλεϊμάνοβα, κοιτάζει φωτογραφίες από ένα οικογενειακό άλμπουμ στο σπίτι της στη Μακχατσκάλα. Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τραυματισμένος και κρατούμενος σε ένα νοσοκομείο της Βοστόνης, υποστήριξε πως ο αδελφός του, ο Ταμερλάν, 26 χρόνων, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την αστυνομία, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το ισλάμ, επιρρίπτοντάς του την κύρια ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης.
REUTERS / STRINGER

Η θεία των αδελφών Τσαρνάεφ, των κύριων υπόπτων στην επίθεση της Βοστόνης, Πάτιματ Σουλεϊμάνοβα, κοιτάζει φωτογραφίες από ένα οικογενειακό άλμπουμ στο σπίτι της στη Μακχατσκάλα. Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τραυματισμένος και κρατούμενος σε ένα νοσοκομείο της Βοστόνης, υποστήριξε πως ο αδελφός του, ο Ταμερλάν, 26 χρόνων, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την αστυνομία, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το ισλάμ, επιρρίπτοντάς του την κύρια ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Επίθεση στη γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη. Επίθεση με στόχο την γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης σημειώθηκε σήμερα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο γάλλοι φρουροί, ο ένας από αυτούς σοβαρά, και να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές. Διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας, μεταδίδουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.
REUTERS / ISMAIL ZITOUNY

Επίθεση με στόχο την γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης σημειώθηκε σήμερα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο γάλλοι φρουροί, ο ένας από αυτούς σοβαρά, και να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές. Διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας, μεταδίδουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

ΝΑΤΟ: Πρώτη Σύνοδος για τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συνομιλέι με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, λίγο πριν την έναρξη της Εαρινής Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η Σύνοδος αυτή είναι η πρώτη για τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο. Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι εντάσεις με τη Ρωσία για την ευρωπαϊκή πυραυλική ασπίδα αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.
REUTERS / YVES HERMAN

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συνομιλέι με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, λίγο πριν την έναρξη της Εαρινής Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η Σύνοδος αυτή είναι η πρώτη για τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο. Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι εντάσεις με τη Ρωσία για την ευρωπαϊκή πυραυλική ασπίδα αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.

NBA: Οι Μπουλς «έσπασαν» την έδρα των Νετς. Το Σικάγο είναι η πρώτη ομάδα στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ που κατόρθωσε να φύγει με «διπλό» από την έδρα του αντιπάλου της, καθώς νίκησε το Μπρούκλιν στο «Μπάρκλεϊς Σέντερ» της Νέας Υόρκης με 90-82 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.
Reuters / SHANNON STAPLETON

Το Σικάγο είναι η πρώτη ομάδα στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ που κατόρθωσε να φύγει με «διπλό» από την έδρα του αντιπάλου της, καθώς νίκησε το Μπρούκλιν στο «Μπάρκλεϊς Σέντερ» της Νέας Υόρκης με 90-82 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρίο Φέρντιναντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει τη νίκη της ομάδας του επί της Άστον Βίλα στο «Όλντ Τράφορντ» με 3-0. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, καθώς μετά την νίκη της επί της Άστον Βίλα κατάκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της διοργάνωσης.
REUTERS / PHIL NOBLE

Ο Ρίο Φέρντιναντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει τη νίκη της ομάδας του επί της Άστον Βίλα στο «Όλντ Τράφορντ» με 3-0. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, καθώς μετά την νίκη της επί της Άστον Βίλα κατάκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της διοργάνωσης.

Κίνα: Ιδιαίτερα ανθυγειινή χαρακτηρίστικε η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο Πεκίνο. Ενας άντρας περνά μπροστά από το έμβλημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που βρίσκεται ζωγραφισμένο στον τοίχο ενός εργοταξίου στο Πεκίνο, φορώντας χειρουργική μάσκα. Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο Πεκίνο χαρακτηρίστικε ως «ιδιαίτερα ανθυγειινή», με βάση τα στοιχεία της αμερικανικής πρεσβείας. Σε έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Μάρτιο, ο οργανισμός προειδοποιεί ότι «η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις αναμένεται να γίνει η βασική περιβαλλοντική αιτία θανάτου παγκοσμίως έως το 2050, ξεπερνώντας το βρώμικο νερό και την έλλειψη υποδομών υγιεινής».
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Ενας άντρας περνά μπροστά από το έμβλημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που βρίσκεται ζωγραφισμένο στον τοίχο ενός εργοταξίου στο Πεκίνο, φορώντας χειρουργική μάσκα. Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο Πεκίνο χαρακτηρίστικε ως «ιδιαίτερα ανθυγειινή», με βάση τα στοιχεία της αμερικανικής πρεσβείας. Σε έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Μάρτιο, ο οργανισμός προειδοποιεί ότι «η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις αναμένεται να γίνει η βασική περιβαλλοντική αιτία θανάτου παγκοσμίως έως το 2050, ξεπερνώντας το βρώμικο νερό και την έλλειψη υποδομών υγιεινής».

ΝΑΤΟ: Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος συνομιλεί με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της Εαρινής Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
REUTERS / YVES HERMAN

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος συνομιλεί με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της Εαρινής Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης μιλά σε δημοσιογράφους μετά το Κυβερνητικό Συμβούλιο. O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλά σε δημοσιογράφους μετά το τέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα, την Τρίτη 23 Απριλίου 2013. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε και την τελευταία φάση που αφορά αλλαγές σε δομές των υπουργείων. Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, πλέον επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλά σε δημοσιογράφους μετά το τέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα, την Τρίτη 23 Απριλίου 2013. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε και την τελευταία φάση που αφορά αλλαγές σε δομές των υπουργείων. Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, πλέον επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.

Κίνα: Μωρό γεννήθηκε σε σκηνή σεισμοπαθών . Ενα νεογέννητο μωρό, παρακολουθείται από ιατρικό προσωπικό σε μία σκηνή, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, που άφησε πίσω του 188 νεκρούς, 25 αγνοούμενους και 11.500 τραυματίες. Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Πολιτών στο Σιτσουάν, άστεγες έχουν μείνει περίπου 17.000 οικογένειες.
REUTERS / JIANAN YU

Ενα νεογέννητο μωρό, παρακολουθείται από ιατρικό προσωπικό σε μία σκηνή, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, που άφησε πίσω του 188 νεκρούς, 25 αγνοούμενους και 11.500 τραυματίες. Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Πολιτών στο Σιτσουάν, άστεγες έχουν μείνει περίπου 17.000 οικογένειες.

Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, καθώς μετά την αποψινή νίκη της επί της Άστον Βίλα στο «Όλντ Τράφορντ» με 3-0 κατάκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της διοργάνωσης. Στη φωτογραφία ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Ρόμπι φαν Πέρσι, ένας ποδοσφαιριστής που δικαιώθηκε άμεσα για την επιλογή του να αποχωρήσει από την Άρσεναλ προκειμένου να παίξει σε πιο ανταγωνιστική ομάδα.
EPA / PETER POWELL

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, καθώς μετά την αποψινή νίκη της επί της Άστον Βίλα στο «Όλντ Τράφορντ» με 3-0 κατάκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της διοργάνωσης. Στη φωτογραφία ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Ρόμπι φαν Πέρσι, ένας ποδοσφαιριστής που δικαιώθηκε άμεσα για την επιλογή του να αποχωρήσει από την Άρσεναλ προκειμένου να παίξει σε πιο ανταγωνιστική ομάδα.