Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 19:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.

Διαδήλωση στην Αθήνα για τα 98 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων. Αρμένιοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία κοντά στην τουρκική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από την γενοκτονία των Αρμενίων. Είκοσι μία χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα, η Ρωσία και η Γαλλία, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζουν τις μαζικές δολοφονίες αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ως πράξη γενοκτονίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Αρμένιοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία κοντά στην τουρκική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από την γενοκτονία των Αρμενίων. Είκοσι μία χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα, η Ρωσία και η Γαλλία, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζουν τις μαζικές δολοφονίες αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ως πράξη γενοκτονίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς.

Προπόνηση στον αέρα. Νεαρός Τσέχος αθλητής παρκούρ προπονείται σε ένα πάρκο στην Πράγα. Στόχος του γαλλικής προέλευσης παρκούρ  είναι η υπερπήδηση εμποδίων τόσο σε αστικές όσο και αγροτικές περιοχές με όσο το δυνατόν ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.
EPA / FILIP SINGER

Νεαρός Τσέχος αθλητής παρκούρ προπονείται σε ένα πάρκο στην Πράγα. Στόχος του γαλλικής προέλευσης παρκούρ  είναι η υπερπήδηση εμποδίων τόσο σε αστικές όσο και αγροτικές περιοχές με όσο το δυνατόν ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Σαν πίνακας ζωγραφικής. Φωτογραφία μακράς έκθεσης του ποταμού Ποτόμακ στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπει σε πίνακα ζωγραφικής.
EPA / JIM LO SCALZO

Φωτογραφία μακράς έκθεσης του ποταμού Ποτόμακ στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπει σε πίνακα ζωγραφικής.

Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και  περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 μίλια βορειοδυτικά της Τζαλαλαμπάντ, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 40 μίλια.
EPA / ABDUL MUEED

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και  περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 μίλια βορειοδυτικά της Τζαλαλαμπάντ, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 40 μίλια.

Σε μεγάλη βραδιά ο Λεβαντόφσκι. Ο παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πανηγυρίζει με το συμπαίκτη του Μαρσέλ Σμέλτσερ (δεξιά) στον πρώτο αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο στάδιο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Ο Πολωνός σταρ είναι από σήμερα ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που κάνει «καρέ» σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά ένατος που σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι.
REUTERS / INA FASSBENDER

Ο παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πανηγυρίζει με το συμπαίκτη του Μαρσέλ Σμέλτσερ (δεξιά) στον πρώτο αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο στάδιο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Ο Πολωνός σταρ είναι από σήμερα ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που κάνει «καρέ» σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά ένατος που σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι.

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το γκολ εναντίον της Ντόρτμουντ. Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο (αριστερά) πανηγυρίζει έπειτα από την επίτευξη του γκολ εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ, κατά τη διάρκεια του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού για το Τσάμπιονς Λιγκ στο στάδιο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».
REUTERS / INA FASSBENDER

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο (αριστερά) πανηγυρίζει έπειτα από την επίτευξη του γκολ εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ, κατά τη διάρκεια του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού για το Τσάμπιονς Λιγκ στο στάδιο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Ανάπαυση κάτω από ανθισμένες κερασιές . Ένα ζευγάρι απολαμβάνει την ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα ξαπλώνοντας κάτω από ανθισμένες κερασιές στην Πράγα.
REUTERS / PETR JOSEK

Ένα ζευγάρι απολαμβάνει την ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα ξαπλώνοντας κάτω από ανθισμένες κερασιές στην Πράγα.

Η πιο επικίνδυνη αγορά του κόσμου. Οι αγορές των σύνθετων και εξωτικών χρηματοπιστωτικών προϊόντων παρουσιάζουν κινδύνους για τους άπειρους επενδυτές, αλλά υπάρχει μία αγορά, που θεωρείται η πιο επικίνδυνη του κόσμου. Είναι στην Ταϊλάνδη στην επαρχία Σαμούτ Σόγκχραμ και ονομάζεται Rom Hoop, σε ελεύθερη μετάφραση μαζεύοντας ή κλείνοντας τις ομπρέλες. Λογικό, όταν το τρένο τη διασχίζει οκτώ φορές ημερησίως, οπότε έμποροι και μικροπωλητές αποσύρουν την πραμάτειά τους, ενώ οι τουρίστες βιώνουν μία εξωτική εμπειρία.
EPA / RUNGROJ YONGRIT

Οι αγορές των σύνθετων και εξωτικών χρηματοπιστωτικών προϊόντων παρουσιάζουν κινδύνους για τους άπειρους επενδυτές, αλλά υπάρχει μία αγορά, που θεωρείται η πιο επικίνδυνη του κόσμου. Είναι στην Ταϊλάνδη στην επαρχία Σαμούτ Σόγκχραμ και ονομάζεται Rom Hoop, σε ελεύθερη μετάφραση μαζεύοντας ή κλείνοντας τις ομπρέλες. Λογικό, όταν το τρένο τη διασχίζει οκτώ φορές ημερησίως, οπότε έμποροι και μικροπωλητές αποσύρουν την πραμάτειά τους, ενώ οι τουρίστες βιώνουν μία εξωτική εμπειρία.

Απώλειες δισεκατομμυρίων για τον τομέα πουλερικών στην Κίνα. Εκτροφέας πουλερικών περνάει μπροστά από καλάθια με παπάκια νεοσσούς, σε ένα εκκολαπτήριο, σε αγορά πουλερικών στην πόλη Wuzhen στην Κίνα. Ο τομέας πουλερικών στην Κίνα έχει καταγράψει απώλειες που ξεπερνούν τα 10 δισ. γιουαν (1,6 δισ. δολάρια) από τότε που εμφανίστηκε το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με πηγές του εθνικού συνδέσμου βιομηχανίας πουλερικών. Το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που έχει προκαλέσει τον θάνατο 22 ανθρώπων στην Κίνα είναι «ένα από τα πιο θανατηφόρα» του είδους του, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
REUTERS / STRINGER/CHINA

Εκτροφέας πουλερικών περνάει μπροστά από καλάθια με παπάκια νεοσσούς, σε ένα εκκολαπτήριο, σε αγορά πουλερικών στην πόλη Wuzhen στην Κίνα. Ο τομέας πουλερικών στην Κίνα έχει καταγράψει απώλειες που ξεπερνούν τα 10 δισ. γιουαν (1,6 δισ. δολάρια) από τότε που εμφανίστηκε το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με πηγές του εθνικού συνδέσμου βιομηχανίας πουλερικών. Το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που έχει προκαλέσει τον θάνατο 22 ανθρώπων στην Κίνα είναι «ένα από τα πιο θανατηφόρα» του είδους του, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Την πρώτη τριμηνιαία πτώση της κερδοφορίας της σε διάστημα 10 ετών ανακοίνωσε η Apple. Ο σκληρός ανταγωνισμός στην αγορά κινητών τηλεφώνων φαίνεται ότι τελικά άγγιξε και την Apple που ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης κατά 18%. Η μειωμένη ζήτηση εξαιτίας του ανταγωνισμού με την Samsung και την HTC προκάλεσε τη συρρίκνωση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας κατά 40% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2012.
REUTERS / BOBBY YIP

Ο σκληρός ανταγωνισμός στην αγορά κινητών τηλεφώνων φαίνεται ότι τελικά άγγιξε και την Apple που ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης κατά 18%. Η μειωμένη ζήτηση εξαιτίας του ανταγωνισμού με την Samsung και την HTC προκάλεσε τη συρρίκνωση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας κατά 40% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2012.

Αλέξης Τσίπρας: Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναδεικνύεται σήμερα σε συνθήκες κοινωνικού ολοκαυτώματος, όταν «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» και η διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, παρατήρησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 60 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Eurokinissi / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναδεικνύεται σήμερα σε συνθήκες κοινωνικού ολοκαυτώματος, όταν «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» και η διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, παρατήρησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 60 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Καναδάς: Ενώπιον της δικαιοσύνης οι δύο ύποπτοι για τρομοκρατία . Ενώπιον του Καναδικού δικαστηρίου παρουσιάστηκαν οι δυο ύποπτοι, που σχεδίαζαν, τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Τορόντο με το Μόντρεαλ.  Στη φωτογραφία ο 35χρονος Ραέντ Τζάσερ φτάνει στο δικαστήριο στο Τορόντο, υπό τη συνοδεία της Αστυνομίας.  Οι δύο συλληφθέντες, Ραέντ Τζάσερ από το Τορόντο και ο  Σιχέμπ Εσεγάιερ από το Μοντρεάλ, αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας με σκοπό «να δολοφονήσουν αγνώστους προς όφελος, υπό την καθοδήγηση ή σε συνεργασία με τρομοκρατική ομάδα».
REUTERS / CTV News

Ενώπιον του Καναδικού δικαστηρίου παρουσιάστηκαν οι δυο ύποπτοι, που σχεδίαζαν, τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Τορόντο με το Μόντρεαλ.  Στη φωτογραφία ο 35χρονος Ραέντ Τζάσερ φτάνει στο δικαστήριο στο Τορόντο, υπό τη συνοδεία της Αστυνομίας.  Οι δύο συλληφθέντες, Ραέντ Τζάσερ από το Τορόντο και ο  Σιχέμπ Εσεγάιερ από το Μοντρεάλ, αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας με σκοπό «να δολοφονήσουν αγνώστους προς όφελος, υπό την καθοδήγηση ή σε συνεργασία με τρομοκρατική ομάδα».

Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση κτηρίου. Εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας απεγκλωβίζεται από τα συντρίμμια του κτηρίου Ράνα Πλάζα που κατέρρευσε στην πόλη Σαβάρ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές. Το οκταόροφο κτήριο που στέγαζε μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα περίπου 80 ατομα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν τουλάχιστον 700. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας απεγκλωβίζεται από τα συντρίμμια του κτηρίου Ράνα Πλάζα που κατέρρευσε στην πόλη Σαβάρ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές. Το οκταόροφο κτήριο που στέγαζε μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα περίπου 80 ατομα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν τουλάχιστον 700. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

NBA: Οι «πολεμιστές» κυρίευσαν το Ντένβερ. Το Γκόλντεν Στέιτ «άλωσε» το Ντένβερ, καθώς νίκησε εκτός έδρας τους Νάγκετς με 131-117 και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά για τον α΄ γύρο των πλέι οφ του NBA, παίρνοντας το πλεονέκτημα της έδρας για τη συνέχεια.
REUTERS / RICK WILKING

Το Γκόλντεν Στέιτ «άλωσε» το Ντένβερ, καθώς νίκησε εκτός έδρας τους Νάγκετς με 131-117 και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά για τον α΄ γύρο των πλέι οφ του NBA, παίρνοντας το πλεονέκτημα της έδρας για τη συνέχεια.

Χονγκ Κόνγκ: Πάρκο αφιερωμένο στις τέχνες και τον πολιτισμό. Ενας εργάτης περνάει μέσα από μία εικαστική εγκατάσταση του αργεντίνου καλλιτέχνη Τόμας Σαρακένο, μέρος της έκθεσης «Inflation», στο υπό κατασκευή καλλιτεχνικό πάρκο στην περιοχή West Kowloon, στο Χόνγκ Κόνγκ. Το «Πάρκο», όπως θα ονομάζεται, θα καλύπτει μία έκταση πάνω από 14 εκτάρια διαμορφωμένων χώρων αφιερωμένων στην τέχνη και τον πολιτισμό και θα ανοίξει τις πόρτες του το 2014, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση Τύπου.
REUTERS / BOBBY YIP

Ενας εργάτης περνάει μέσα από μία εικαστική εγκατάσταση του αργεντίνου καλλιτέχνη Τόμας Σαρακένο, μέρος της έκθεσης «Inflation», στο υπό κατασκευή καλλιτεχνικό πάρκο στην περιοχή West Kowloon, στο Χόνγκ Κόνγκ. Το «Πάρκο», όπως θα ονομάζεται, θα καλύπτει μία έκταση πάνω από 14 εκτάρια διαμορφωμένων χώρων αφιερωμένων στην τέχνη και τον πολιτισμό και θα ανοίξει τις πόρτες του το 2014, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση Τύπου.

Αντιεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία στα Προπύλαια. Άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια και ανήρτησαν τη σημαία των αντιεξουσιαστών. Η ενέργεια αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κατέβασμα -προ ημερών- του Indymedia από το διαδίκτυο. Σε πανό που τοποθέτησαν στην πρόσοψη του Πανεπιστημίου αναγράφεται: «Ύψωσε τη φωνή σου, πάλεψε ενάντια στην κρατική λογοκρισία». Στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσήγαγαν 63 άτομα στη ΓΑΔΑ. Το πανό και η σημαία αφαιρέθηκαν, ενώ κλήθηκε γερανοφόρο της πυροσβεστικής για να επανατοποθετηθεί στη θέση της η γαλανόλευκη. Το όχημα ωστόσο αποχώρησε πριν τελικά η σημαία επιστρέψει στη θέση της.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια και ανήρτησαν τη σημαία των αντιεξουσιαστών. Η ενέργεια αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κατέβασμα -προ ημερών- του Indymedia από το διαδίκτυο. Σε πανό που τοποθέτησαν στην πρόσοψη του Πανεπιστημίου αναγράφεται: «Ύψωσε τη φωνή σου, πάλεψε ενάντια στην κρατική λογοκρισία». Στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσήγαγαν 63 άτομα στη ΓΑΔΑ. Το πανό και η σημαία αφαιρέθηκαν, ενώ κλήθηκε γερανοφόρο της πυροσβεστικής για να επανατοποθετηθεί στη θέση της η γαλανόλευκη. Το όχημα ωστόσο αποχώρησε πριν τελικά η σημαία επιστρέψει στη θέση της.

Ρωσία: Επαναλαμβάνεται η δίκη του Αλεξέι Ναβάλνι. Επαναλαμβάνεται σήμερα στην πόλη Κίροφ, 900 χιλιόμετρα από την Μόσχα, η δίκη του Αλεξέι Ναβάλνι, κυριότερου επικριτή του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Ναβάλνι κατηγορείται για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της εταιρείας υλοτομίας Kirovles, ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί στη Ρωσία καταγγέλλουν πως όλες οι κατηγορίες εναντίον του είναι κατασκευασμένες.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Επαναλαμβάνεται σήμερα στην πόλη Κίροφ, 900 χιλιόμετρα από την Μόσχα, η δίκη του Αλεξέι Ναβάλνι, κυριότερου επικριτή του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Ναβάλνι κατηγορείται για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της εταιρείας υλοτομίας Kirovles, ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί στη Ρωσία καταγγέλλουν πως όλες οι κατηγορίες εναντίον του είναι κατασκευασμένες.

Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση κτηρίου. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, εκφράζοντας φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Το κτήριο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαβάρ, κατέρρευσε στις 09:00 τοπική ώρα (06: ώρα Ελλάδας). Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτήριο χθες, προκαλώντας πανικό στους εργάτες.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, εκφράζοντας φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Το κτήριο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σαβάρ, κατέρρευσε στις 09:00 τοπική ώρα (06: ώρα Ελλάδας). Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτήριο χθες, προκαλώντας πανικό στους εργάτες.