Multimedia

Σούπερ Λίγκα: Η 29η αγωνιστική

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:33

Η 29η αγωνιστική αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που έγιναν στις αναμετρήσεις ΑΕΚ-Πανθρακικού και Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Στο ΟΑΚΑ, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87ο λεπτό, εκατοντάδες οπαδοί της Ένωσης εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο, εκ των οποίων κάποιοι έφτασαν μέχρι τα αποδυτήρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των ομάδων και τη διακοπή του αγώνα. Σχεδόν 1,5 ώρα μετά, ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή της αναμέτρησης που πέρα από τον μηδενισμό της γηπεδούχου, ανάλογα με το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, μπορεί να επιφέρει και αφαίρεση βαθμών για την Ενωση, γεγονός που θα οριστικοποιήσει τον υποβιβασμό της στη Β' Εθνική κατηγορία.
Στο ντέρμπι των «αιωνίων» οκτώ άτομα συνελήφθησαν και άλλα τρία προσήχθησαν, κατά την διάρκεια επεισοδίων, πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος έληξε ισόπαλος (1-1).
Στη μάχη για την παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια», «χρυσή» νίκη (δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα) πέτυχε ο Αρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», συντρίβοντας 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ τους πολύτιμους τρεις βαθμούς πήρε και η Βέροια επικρατώντας εντός έδρας με 5-0 επί του Πλατανιά με την ομάδα της Κρήτης να μπαίνει σε περιπέτειες.
Αντιθέτως, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε στα πλέι οφ μετά τη νίκη του ενός έδρας επί της υποβιβασμένης Κέρκυρας με 1-0.