Multimedia

Η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 11:50

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου, δαχτυλίδι . Το «δαχτυλίδι του ψαρά» περνά στο δάχτυλο του πάπα Φραγκίσκου από τον καρδινάλιο Αγγελο Σοντάνο. Ο κάθε Πάπας θεωρείται διάδοχος του Αγίου Πέτρου, που ήταν ψαράς. Έτσι προκύπτει η ονομασία του δαχτυλιδιού.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Το «δαχτυλίδι του ψαρά» περνά στο δάχτυλο του πάπα Φραγκίσκου από τον καρδινάλιο Αγγελο Σοντάνο. Ο κάθε Πάπας θεωρείται διάδοχος του Αγίου Πέτρου, που ήταν ψαράς. Έτσι προκύπτει η ονομασία του δαχτυλιδιού.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετά ιερείς που ανεμίζουν τη σημαία της Αργεντινής καθώς φτάνει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετά ιερείς που ανεμίζουν τη σημαία της Αργεντινής καθώς φτάνει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Προετοιμασίες πριν την έναρξη της τελετής ενθρόνισης.
REUTERS / MAX ROSSI

Προετοιμασίες πριν την έναρξη της τελετής ενθρόνισης.

Πάπας Φραγκίσκος. Όταν άκουσε το πλήθος κοντά σε ένα κιγκλίδωμα να φωνάζει το όνομά του, ο πάπας Φραγκίσκος δεν δίστασε ούτε ένα λεπτό: πλησίασε, έσφιξε τα χέρια των πιστών και χάιδεψε τα κεφάλια των παιδιών, δημιουργώντας με τον αυθορμητισμό του ένα μεγάλο ρήγμα στην ασφάλειά του.
REUTERS / PAUL HANNA

Όταν άκουσε το πλήθος κοντά σε ένα κιγκλίδωμα να φωνάζει το όνομά του, ο πάπας Φραγκίσκος δεν δίστασε ούτε ένα λεπτό: πλησίασε, έσφιξε τα χέρια των πιστών και χάιδεψε τα κεφάλια των παιδιών, δημιουργώντας με τον αυθορμητισμό του ένα μεγάλο ρήγμα στην ασφάλειά του.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Πιστοί παρακολουθούν την τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης στο Μπουένος Άιρες.
REUTERS / MARCOS BRINDICCI

Πιστοί παρακολουθούν την τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης στο Μπουένος Άιρες.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Πλήθος πιστών γέμισε την Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου.
REUTERS / TONY GENTILE

Πλήθος πιστών γέμισε την Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Την ασφάλεια της τελετής ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου, παρουσία αντιπροσωπειών από τουλάχιστον 130 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, εγγυώνται οι ιταλικές αρχές, οι οποίες έχουν αναπτύξει περίπου 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας -πολλοί από αυτούς με πολιτικά- στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
REUTERS / YARA NARDI

Την ασφάλεια της τελετής ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου, παρουσία αντιπροσωπειών από τουλάχιστον 130 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, εγγυώνται οι ιταλικές αρχές, οι οποίες έχουν αναπτύξει περίπου 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας -πολλοί από αυτούς με πολιτικά- στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Την ευθύνη για την ασφάλεια του πάπα έχουν αναλάβει περίπου 100 Ελβετοί φρουροί, ο «στρατός» του ποντίφικα, με τη βοήθεια 100 χωροφυλάκων του Βατικανού και περίπου 140 ιταλών αστυνομικών.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Την ευθύνη για την ασφάλεια του πάπα έχουν αναλάβει περίπου 100 Ελβετοί φρουροί, ο «στρατός» του ποντίφικα, με τη βοήθεια 100 χωροφυλάκων του Βατικανού και περίπου 140 ιταλών αστυνομικών.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ χαιρετά τον πάπα Φραγκίσμο μετά την τελετή ενθρόνισης, στο Βατικανό.
REUTERS / BPA

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ χαιρετά τον πάπα Φραγκίσμο μετά την τελετή ενθρόνισης, στο Βατικανό.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτα το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την τελετή ενθρόνισης του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.
REUTERS / PAUL HANNA

Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτα το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την τελετή ενθρόνισης του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Τελετή ενθρόνισης Πάπα Φραγκίσκου. Στιγμιότυπο από την τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου.
REUTERS / PAUL HANNA

Στιγμιότυπο από την τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου.