Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 19:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας - Τρίτη 19  Μαρτίου 2013.

26 νεκροί από επίθεση με «χημικό όπλο» στο Χαλέπι. Η κυβέρνηση της Συρίας και οι αντάρτες αλληλοκατηγορήθηκαν για την εκτόξευση ενός πυραύλου που είχε χημική γόμωση κοντά στο Χαλέπι. Νωρίτερα ένας κυβερνητικός υπουργός είχε πει ότι σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 86. Τα θύματα διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία σε περιοχές ελεγχόμενες από τις κυβερνητικές δυνάμεις και ορισμένα εξ αυτών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
REUTERS / GEORGE OURFALIAN

Η κυβέρνηση της Συρίας και οι αντάρτες αλληλοκατηγορήθηκαν για την εκτόξευση ενός πυραύλου που είχε χημική γόμωση κοντά στο Χαλέπι. Νωρίτερα ένας κυβερνητικός υπουργός είχε πει ότι σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 86. Τα θύματα διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία σε περιοχές ελεγχόμενες από τις κυβερνητικές δυνάμεις και ορισμένα εξ αυτών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ανησυχία στους έλληνες καταθέτες. Καταθέτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου γράφει τη λέξη «αίσχος» σε ένα χαρτί που πληροφορεί τους πελάτες της τράπεζας ότι τα υποκαταστήματα της στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά ως την Πέμπτη το πρωί. Σε αναστάτωση βρίσκονται οι καταθέτες κυπριακών τραπεζών μετά την απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup για φορολόγηση των κατατεθειμένων χρημάτων τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Καταθέτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου γράφει τη λέξη «αίσχος» σε ένα χαρτί που πληροφορεί τους πελάτες της τράπεζας ότι τα υποκαταστήματα της στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά ως την Πέμπτη το πρωί. Σε αναστάτωση βρίσκονται οι καταθέτες κυπριακών τραπεζών μετά την απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup για φορολόγηση των κατατεθειμένων χρημάτων τους.

Τελετή ενθρόνισης του Πάπα. Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν από το πρωί σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να τελέσει την πρώτη του θεία λειτουργία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Χαμογελαστός και ντυμένος με απλά λευκά άμφια, ο Ποντίφηκας χαιρέτισε το πλήθος που τον επευφημούσε καθώς έφθανε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το ανοιχτό παπικό όχημα.
EPA / ETTORE FERRARI

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν από το πρωί σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να τελέσει την πρώτη του θεία λειτουργία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Χαμογελαστός και ντυμένος με απλά λευκά άμφια, ο Ποντίφηκας χαιρέτισε το πλήθος που τον επευφημούσε καθώς έφθανε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το ανοιχτό παπικό όχημα.

 Τους 50 έφτασαν οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη .  Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και επιθέσεις αυτοκτονίας σε συνοικίες σιιτών στην Βαγδάτη και νότια της ιρακινής πρωτεύουσας σήμερα, με αφορμή την δέκατη επέτειο της εισβολής των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ.
REUTERS / MOHAMMED AMEEN

 Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και επιθέσεις αυτοκτονίας σε συνοικίες σιιτών στην Βαγδάτη και νότια της ιρακινής πρωτεύουσας σήμερα, με αφορμή την δέκατη επέτειο της εισβολής των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ.

25 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη. Συντονισμένες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και βόμβες σημειώθηκαν σήμερα σε σιιτικές συνοικίες σε όλη την Βαγδάτη και νότια της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.
REUTERS / QAHTAN AL SUDANI

Συντονισμένες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και βόμβες σημειώθηκαν σήμερα σε σιιτικές συνοικίες σε όλη την Βαγδάτη και νότια της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Φονικές πλημμύρες σε περιοχή βόρεια του Ρίο. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο διασώστες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην τουριστική περιοχή της Πετρόπολις, μια ορεινή περιοχή της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.
REUTERS / TANIA REGO

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο διασώστες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην τουριστική περιοχή της Πετρόπολις, μια ορεινή περιοχή της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Επίσκεψη Ομπάμα στο Ισραήλ. Ακόμη ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται ότι θα επιχειρήσει την επίλυση του Παλαιστινιακού. Ενόψει της πρώτης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, που ξεκινά αύριο, πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για «περιορισμένες προσδοκίες». Οι αποτυχίες προηγούμενων προέδρων αναγκάζουν το σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να κρατά χαμηλούς τόνους.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Ακόμη ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται ότι θα επιχειρήσει την επίλυση του Παλαιστινιακού. Ενόψει της πρώτης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, που ξεκινά αύριο, πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για «περιορισμένες προσδοκίες». Οι αποτυχίες προηγούμενων προέδρων αναγκάζουν το σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να κρατά χαμηλούς τόνους.

Κύπρος: Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή. Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενοι για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.
EPA / FILIP SINGER

Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενοι για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.