Multimedia

Βατικανό: Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 13:18

Οι δέκα επικρατέστεροι υποψήφιοι για την εκλογή του νέου Πάπα μετά την παραίτηση του Βενέδικτου, του 16ου, την πρώτη εδώ και επτά αιώνες.

Βατικανό - Σκόλα. Ο καρδινάλος Αντζελο Σκόλα, 72 ετών, από τη Λομβαρδία, θεωρείται κοντινός άνθρωπος του Βενέδικτου.
Reuters / DYLAN MARTINEZ

Ο καρδινάλος Αντζελο Σκόλα, 72 ετών, από τη Λομβαρδία, θεωρείται κοντινός άνθρωπος του Βενέδικτου.

Βατικανό - Μπανιάσκο. Ο αρχιεπίσκοπος της Γένοβας, Αντζελο Μπανιάσκο, 70 ετών, φθάνει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο Μπανιάσκο, διορίστηκε από τον πάπα Βενέδικτο πρόεδρος της Ιταλικής Επισκοπικής Συνδιάσκεψης και χειροτονήθηκε καρδινάλιος το 2007.
REUTERS / MAX ROSSI

Ο αρχιεπίσκοπος της Γένοβας, Αντζελο Μπανιάσκο, 70 ετών, φθάνει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο Μπανιάσκο, διορίστηκε από τον πάπα Βενέδικτο πρόεδρος της Ιταλικής Επισκοπικής Συνδιάσκεψης και χειροτονήθηκε καρδινάλιος το 2007.

Βατικανό - Ερντο - αρχείο. Ο ούγγρος καρδινάλος Πέτερ Ερντο κατά τη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου στη Βουδαπέστη. Ο 60χρονος καρδινάλιος θεωρείται συντηρητικός.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Ο ούγγρος καρδινάλος Πέτερ Ερντο κατά τη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου στη Βουδαπέστη. Ο 60χρονος καρδινάλιος θεωρείται συντηρητικός.

Βατικανό - Τουρκσόν - αρχείο. Ο καρδινάλιος από την Γκάνα Πίτερ Κόντουο Απία Τουρκσόν είναι ο μοναδικός υποψήφιος από την Αφρική. Ο 64χρονος καρδινάλιος είναι προσιτός στο ποίμνιο και έχει φιλικές σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης. 
REUTERS / MAX ROSSI

Ο καρδινάλιος από την Γκάνα Πίτερ Κόντουο Απία Τουρκσόν είναι ο μοναδικός υποψήφιος από την Αφρική. Ο 64χρονος καρδινάλιος είναι προσιτός στο ποίμνιο και έχει φιλικές σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης. 

Βατικανό - Σέρερ - αρχείο. Αν εκλεγεί ο γερμανικής καταγωγής αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο Οντίλο Πέδρο Σέρερ, θα γίνει ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, όπου ζει το 40% των Καθολικών.
REUTERS / TONY GENTILE

Αν εκλεγεί ο γερμανικής καταγωγής αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο Οντίλο Πέδρο Σέρερ, θα γίνει ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, όπου ζει το 40% των Καθολικών.

Βατικανό - Σάντρι - αρχείο. Ο καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι από την Αργεντινή έκανε καριέρα ως διπλωμάτης στο Βατικανό και έχει δεκαετίες εμπειρίας στη Ρώμη. Ο 69χρονος καρδινάλιος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου των Ανατολικών Εκκλησιών καθώς ασχολείται με τους Καθολικούς που εφαρμόζουν ανατολικού τύπου τελετουργικά.
REUTERS / MAX ROSSI

Ο καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι από την Αργεντινή έκανε καριέρα ως διπλωμάτης στο Βατικανό και έχει δεκαετίες εμπειρίας στη Ρώμη. Ο 69χρονος καρδινάλιος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου των Ανατολικών Εκκλησιών καθώς ασχολείται με τους Καθολικούς που εφαρμόζουν ανατολικού τύπου τελετουργικά.

Βατικανό - Μαραντιάγκα - αρχείο. Ο 70χρονος Όσκαρ Αντρές Ροντρίγκες Μαραντιάγκα από την Ονδούρα καρδινάλος έχει εργαστεί στη χώρα του για τα δικαιώματα των φτωχών και κατά της διαφθοράς, γεγονός που του χάρισε αναγνώριση.
Reuters / ALESSANDRO BIANCHI

Ο 70χρονος Όσκαρ Αντρές Ροντρίγκες Μαραντιάγκα από την Ονδούρα καρδινάλος έχει εργαστεί στη χώρα του για τα δικαιώματα των φτωχών και κατά της διαφθοράς, γεγονός που του χάρισε αναγνώριση.

Βατικανό - Ο
REUTERS / HANDOUT

Ο 68χρονος αρχιεπίσκοπος Βοστώνης Σαν Πάτρικ Ο'Μάλεϊ έχει επιδείξει έργο υπέρ των μεταναστών. Είναι ένας εκ των τριών υποψηφίων από τη Βόρεια Αμερική.

Βατικανό - Ουελέτ - αρχείο. Ο 68χρονος καρδινάλιος Μαρκ Ουελέτ από τον Καναδά αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και θεωρείται συντηρητικός.
REUTERS / PAUL HANNA

Ο 68χρονος καρδινάλιος Μαρκ Ουελέτ από τον Καναδά αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και θεωρείται συντηρητικός.

Βατικανό - Ντόλαν - αρχείο. Ο 63χρονος αμερικανός αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν θεωρείται συντηρητικός και αουτσάιντερ. Ψηφίστηκε από το περιοδικό ΤΙΜΕ ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή γα το 2012. 
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Ο 63χρονος αμερικανός αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν θεωρείται συντηρητικός και αουτσάιντερ. Ψηφίστηκε από το περιοδικό ΤΙΜΕ ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή γα το 2012.