Multimedia

LaFerrari - Το νέο υπεραυτοκίνητο της Ferrari

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 15:25

Η Ferrari παρουσίασε στο διεθνές σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο υπεραυτοκίνητο της που φέρει την ονομασία LaFerrari. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία το νέο μοντέλο αποτελεί διάδοχο της Enzo και θα παραχθεί σε μόλις 499 αντίτυπα (100 περισσότερα από την Enzo για να καλυφθεί η ζήτηση στις ασιατικές αγορές).

Η LaFerrari είναι και το πρώτο μοντέλο παραγωγής του ιταλικού εργοστασίου στο οποίο χρησιμοποιείται υβριδική τεχνολογία. Ο κινητήρας, διάταξης V12, που διαθέτει χωρητικότητα 6.262cc και αποδίδει 800 ίππους στις 9000 στροφές, συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει επιπλέον 163 ίππους.

Η LaFerrari εξοπλίζεται με ένα σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας το οποίο προέρχεται από το σύστημα που έχει εξελίξει η Ferrari για τα μονοθέσια της F1.

Το αεροδυναμικό σχήμα του αυτοκινήτου συμβάλλει στην επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων για αυτοκίνητο δρόμου. Η τελική ταχύτητα που αναπτύσσει η LaFerrari, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι 350 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση μέχρι τα 100 χιλιόμετρα διαρκεί  κάτι λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα (0-200 χλμ. σε λιγότερο από 7 δευτ. και 0-300 περίπου 15 δευτερόλεπτα) .

Η Ferrari δεν αποκάλυψε την τιμή της LaFerrari, όμως ο CEO της Fiat-Chrysler σε εκδήλωση στο Τορίνο τον περασμένο μήνα δήλωσε πως τα μοντέλα που θα παραχθούν έχουν ήδη προπωληθεί. 

REUTERS, EPA