Multimedia

Τιτανικός II

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 19:25

Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ παρουσίασε τα πρώτα σχέδια του Τιτανικού II, του πλοίου που θα αποτελεί ακριβές αντίγραφο του θρυλικού Τιτανικού.

Το πλοίο σχεδιάζεται από την φινλανδική Deltamarin και θα κατασκευαστεί από την κινέζική εταιρεία CSC Jingling Shipyard. Θα είναι εξοπλισμένο με τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και τεχνολογίας.

Τις ατμομηχανές με κάρβουνο έχουν βέβαια αντικαταστήσει κινητήρες πετρελαίου. Θα υπάρχει κατάστρωμα λέμβων, οι οποίες θα είναι πιστά αντίγραφα αυτών που έφερε ο Τιτανικός. Για περισσότερη όμως ασφάλεια θα υπάρχει και κατάστρωμα ασφαλείας με σύγχρονες λέμβους.

Ο Τιτανικός ΙΙ μπορεί να διαθέτει τέσσερις καπνοδόχους, όπως και το πρωτότυπο πλοίο, αλλά οι δύο πρώτοι είναι ψεύτικοι και θα μπορούν να βρεθούν σε αυτές οι επιβάτες για να θαυμάσου τη θέα.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, γίνεται προσπάθεια να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το πρωτότυπο πλοίο.

Ο Τιτανικός ΙΙ θα ανήκει στην εταιρεία Blue Star Line και αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στα τέλη του 2016. Η διαδρομή θα είναι γνωστή, Σαουθάμπτον – Νέα Υόρκη.

Τιτανικός ΙΙ #1. Ο Τιτανικός ΙΙ θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι στα τέλη 2016. Αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Σαουθάμπτον της Αγγλίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
REUTERS / HANDOUT

Ο Τιτανικός ΙΙ θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι στα τέλη 2016. Αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Σαουθάμπτον της Αγγλίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Τιτανικός ΙΙ #2. Οι χώροι στο εσωτερικό του πλοίου θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτούς του πρώτου Τιτανικού.
REUTERS / HANDOUT

Οι χώροι στο εσωτερικό του πλοίου θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτούς του πρώτου Τιτανικού.

Τιτανικός ΙΙ #3. Ενα από τα γυμναστήρια του πλοίου, τα οποία θα φέρουν σύγχρονη υποδομή, αλλά και κάποια όργανα της εποχής του πρώτου Τιτανικού.
REUTERS / HANDOUT

Ενα από τα γυμναστήρια του πλοίου, τα οποία θα φέρουν σύγχρονη υποδομή, αλλά και κάποια όργανα της εποχής του πρώτου Τιτανικού.

Τιτανικός ΙΙ #4.  Η πισίνα της πρώτης θέσης.
REUTERS / HANDOUT

 Η πισίνα της πρώτης θέσης.

Τιτανικός ΙΙ #6. Η μεγάλη τραπεζαρία.
REUTERS / HANDOUT

Η μεγάλη τραπεζαρία.

Τιτανικός ΙΙ #5. Οι χώροι στο εσωτερικό του Τιατνικού ΙΙ κάφους θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο πλοίο.
REUTERS / HANDOUT

Οι χώροι στο εσωτερικό του Τιατνικού ΙΙ κάφους θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο πλοίο.

Τιτανικός ΙΙ #7. Οι δύο από τις τέσσερις καπνοδόχους του πλοίου θα είναι ψεύτικες.
REUTERS / HANDOUT

Οι δύο από τις τέσσερις καπνοδόχους του πλοίου θα είναι ψεύτικες.