Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 19:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013.

Βενέδικτος: Δεν θα είμαι πλέον «πάπας αλλά προσκυνητής». Ο Βενέδικτος Ιστ
REUTERS / TONY GENTILE

Ο Βενέδικτος Ιστ', ο πρώτος πάπας που παραιτήθηκε εδώ 700 χρόνια, απευθύνθηκε την Πέμπτη για τελευταία φορά στο πλήθος από το Καστέλ Γκαντόλφο, κοντά στη Ρώμη, ανακοινώνοντας στους ενθουσιώδεις πιστούς του ότι δεν θα είναι πλέον «πάπας, αλλά προσκυνητής». Ο Βενέδικτος Ιστ' θα μείνει στο Καστέλ Γκαντόλφο, θερινή κατοικία των προκαθημένων της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, για δύο μήνες και μετά θα επιστρέψει σε ένα μοναστήρι μέσα στο Βατικανό, όπου θα αποσυρθεί στη μοναστική ζωή και την προσευχή.

Ξεκινά η διαδικασία για την επιλογή του νέου πάπα. Μετά την επίσημη παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου Ιστ
REUTERS / ERIC GAILLARD

Μετά την επίσημη παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου Ιστ', την Πέμπτη, οι καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή την μυστική και περίπλοκη διαδικασία επιλογής του επόμενου ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.  Οι καρδινάλιοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πρώτα μια άτυπη σύνοδο πριν αρχίσουν τους επίσημους γύρους συνομιλιών, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Σε λειτουργία για τον Βενέδικτο παρέστη η Μέρκελ. Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και αρκετά μέλη της γερμανικής κυβέρνησης παρέστησαν την Πέμπτη στο Βερολίνο σε λειτουργία προς τιμήν του Βενέδικτου Ιστ
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και αρκετά μέλη της γερμανικής κυβέρνησης παρέστησαν την Πέμπτη στο Βερολίνο σε λειτουργία προς τιμήν του Βενέδικτου Ιστ' με την ευκαιρία της τελευταίας ημέρας του στο αξίωμα του Ποντίφικα. Η καγκελάριος παρακολούθησε τη λειτουργία για τον συμπατριώτη της Γιόζεφ Ράτσινγκερ στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Εδβίγης, τη μεγαλύτερη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην πρωτεύουσα.

Ενοχος σε 10 από τις συνολικά 22 κατηγορίες δήλωσε ο Μάνινγκ. Η συνταγματάρχης και δικαστής του αμερικανικού στρατού, Ντενίζ Λινγ, αποδέχτηκε την Πέμπτη την ενοχή σε 10 κατηγορίες του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορείται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην ιστορία της χώρας. Ο Μάνινγκ, 25 ετών, φέρεται ότι διοχέτευσε στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα, ενώ στο δικαστήριο ομολόγησε την ενοχή του σε 10 από τις 22 συνολικά κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.
REUTERS / JOSE LUIS MAGANA

Η συνταγματάρχης και δικαστής του αμερικανικού στρατού, Ντενίζ Λινγ, αποδέχτηκε την Πέμπτη την ενοχή σε 10 κατηγορίες του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορείται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην ιστορία της χώρας. Ο Μάνινγκ, 25 ετών, φέρεται ότι διοχέτευσε στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα, ενώ στο δικαστήριο ομολόγησε την ενοχή του σε 10 από τις 22 συνολικά κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο Γκρίλο χαρακτηρίζει «αλαζόνα και ελλιπούς πολιτικής ευφυίας» τον Στάινμπρουκ. «Αλαζόνα και πολιτικά όχι ιδιαίτερα έξυπνο» χαρακτήρισε τον Πέερ Στάινμπρουκ (φωτογραφία), τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας ο Ιταλός ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S).
REUTERS / RALPH ORLOWSKI

«Αλαζόνα και πολιτικά όχι ιδιαίτερα έξυπνο» χαρακτήρισε τον Πέερ Στάινμπρουκ (φωτογραφία), τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας ο Ιταλός ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S).

Ο Ομπάμα κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι απειλούν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι απειλούν την ανάπτυξη και την απασχόληση με την άρνησή τους να εγκρίνουν αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους, πριν από τη σημερινή του συνάντηση με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών του Κογκρέσο για την αποφυγή της αυτόματης περικοπής δαπανών ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καλέσει σήμερα στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο, αλλά θεωρείται ότι θα είναι ήδη αργά για την αποφυγή της αυτόματης εισαγωγής της περικοπής των δημοσίων δαπανών του αμερικανικού προϋπολογισμού.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι απειλούν την ανάπτυξη και την απασχόληση με την άρνησή τους να εγκρίνουν αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους, πριν από τη σημερινή του συνάντηση με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών του Κογκρέσο για την αποφυγή της αυτόματης περικοπής δαπανών ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καλέσει σήμερα στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο, αλλά θεωρείται ότι θα είναι ήδη αργά για την αποφυγή της αυτόματης εισαγωγής της περικοπής των δημοσίων δαπανών του αμερικανικού προϋπολογισμού.

Ξεκίνησε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκίνησαν οι εργασίες του 9ου συντακτικού Συνεδρίου του κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και ξένων αντιπροσωπειών.
ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκίνησαν οι εργασίες του 9ου συντακτικού Συνεδρίου του κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και ξένων αντιπροσωπειών.

Ο Ρόντμαν στη Β. Κορέα. Ο ηγέτης της Β. Κορέας Γιονγκ Ουν αγκαλιάζει τον παλιό αστέρα του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA ανέφερε πως μια μικτή ομάδα αμερικανών και βορειοκορεατών παικτών έδωσαν φιλικό αγώνα στην Πιονγιάνγκ.
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Β. Κορέας Γιονγκ Ουν αγκαλιάζει τον παλιό αστέρα του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA ανέφερε πως μια μικτή ομάδα αμερικανών και βορειοκορεατών παικτών έδωσαν φιλικό αγώνα στην Πιονγιάνγκ.

Κυβερνοπόλεμος ΗΠΑ - Κίνας. Η ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Άμυνας. Δύο σημαντικοί κινεζικοί στρατιωτικοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του υπουργείου Άμυνας, δέχονταν περίπου 140.000 κυβερνοεπιθέσεις το μήνα την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με το κινεζικό  υπουργείο τα 2/3 των επιθέσεων προήλθαν από τις ΗΠΑ.  
REUTERS / STR

Η ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Άμυνας. Δύο σημαντικοί κινεζικοί στρατιωτικοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του υπουργείου Άμυνας, δέχονταν περίπου 140.000 κυβερνοεπιθέσεις το μήνα την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με το κινεζικό  υπουργείο τα 2/3 των επιθέσεων προήλθαν από τις ΗΠΑ.  

Διαδηλώσεις το Σάββατο στην Πορτογαλία. Μέλη του κινήματος «Κατάρα στην τρόικα» ζωγραφίζουν τοιχογραφίες που καλούν σε διαδηλώσεις στη Λισσαβώνα. Κινήματα πολιτών που δηλώνουν ότι δεν υποστηρίζουν κανένα κόμμα διοργανώνουν το Σάββατο πολλές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, των στρατιωτικών ή των συνταξιούχων.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Μέλη του κινήματος «Κατάρα στην τρόικα» ζωγραφίζουν τοιχογραφίες που καλούν σε διαδηλώσεις στη Λισσαβώνα. Κινήματα πολιτών που δηλώνουν ότι δεν υποστηρίζουν κανένα κόμμα διοργανώνουν το Σάββατο πολλές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, των στρατιωτικών ή των συνταξιούχων.

Γυναικείο νοκ αουτ. Η Χάνα Γκάμπριελς, από την Κόστα Ρίκα, έχει πέσει στο καναβάτσο από την Οξάντια Καστίγιο στον αγώνα για το πρωτάθλημα WBO. Η Καστίγιο, από τον Αγ. Δομίνικο, κέρδισε τον αγώνα με νοκ αουτ στον δεύτερο γύρο.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Η Χάνα Γκάμπριελς, από την Κόστα Ρίκα, έχει πέσει στο καναβάτσο από την Οξάντια Καστίγιο στον αγώνα για το πρωτάθλημα WBO. Η Καστίγιο, από τον Αγ. Δομίνικο, κέρδισε τον αγώνα με νοκ αουτ στον δεύτερο γύρο.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι - Roland Mouret. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2013/2014 του γάλλου σχεδιαστή Roland Mouret, στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2013/2014 του γάλλου σχεδιαστή Roland Mouret, στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Πρεμιέρα: Όζ: Μέγας και Παντοδύναμος. Η ηθοποιός Μίλα Κούνις στην «ευρωπαϊκή» πρεμιέρα της ταινίας «Oz: The Great and Powerful», (Όζ: Μέγας και Παντοδύναμος) στο Λονδίνο.
REUTERS / NEIL HALL

Η ηθοποιός Μίλα Κούνις στην «ευρωπαϊκή» πρεμιέρα της ταινίας «Oz: The Great and Powerful», (Όζ: Μέγας και Παντοδύναμος) στο Λονδίνο.