Multimedia

85η τελετή των βραβείων Οσκαρ: Οι νικητές

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 13:03

Οσκαρ καλύτερης ταινίας στο «Argo» του Μπεν Αφλεκ. Η ταινία «Αrgo» του αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπεν Αφλεκ κέρδισε το
REUTERS / MARIO ANZUONI

Η ταινία «Αrgo» του αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπεν Αφλεκ κέρδισε το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας. Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Οσκαρ Α
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε για τρίτη φορά το Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού ενσαρκώνοντας αυτή τη φορά τον αμερικανό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το βραβείο του παρέδωσε η ηθοποιός Μέριλ Στριπ.

Οσκαρ Α
REUTERS / MARIO ANZUONI

Η Αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το 'Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας» (Happiness Therapy).

Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου - Κρίστοφ Βαλτς . Ο Αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βαλτς κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Django, Ο Τιμωρός», όπου υποδυόταν τον ρόλο ενός εκκεντρικού οδοντίατρου.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο Αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βαλτς κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Django, Ο Τιμωρός», όπου υποδυόταν τον ρόλο ενός εκκεντρικού οδοντίατρου.

Όσκαρ Β
REUTERS / MIKE BLAKE

Η Αν Χάθαγουεϊ κέρδισε το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Οι Άθλιοι», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρος Ουγκώ.

Οσκαρ σκηνοθεσίας στον Ανγκ Λι. Ο Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Η Ζωή του Πι», μιας δραματικής ταινίας σε 3D βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ. Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας για ένα αγόρι στην Ινδία που επιζεί από το ναυάγιο ενός πλοίου και το οποίο βρίσκεται σε μια σωσίβια λέμβο με μια τίγρη της Βεγγάλης.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Η Ζωή του Πι», μιας δραματικής ταινίας σε 3D βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ. Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας για ένα αγόρι στην Ινδία που επιζεί από το ναυάγιο ενός πλοίου και το οποίο βρίσκεται σε μια σωσίβια λέμβο με μια τίγρη της Βεγγάλης.

Οσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου - Αrgo - Κρις Τέρριο. Ο Κρις Τέρριο κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Αrgo». Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο Κρις Τέρριο κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Αrgo». Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας - «Αγάπη». Ο Αυστριακός σκηνοθέτης Μίκαελ Χάνεκε κέρδισε το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για την ταινία του «Αγάπη».
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο Αυστριακός σκηνοθέτης Μίκαελ Χάνεκε κέρδισε το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για την ταινία του «Αγάπη».

Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων - «Brave». Ο Μαρκ Αντριους και η Μπρέντα Τσάπμαν κέρδισαν το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για την ταινία «Brave».
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Μαρκ Αντριους και η Μπρέντα Τσάπμαν κέρδισαν το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για την ταινία «Brave».

Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου - «Django Unchained». Ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο κέρδισε το όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία του «Django Unchained».
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο κέρδισε το όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία του «Django Unchained».

Οσκαρ καλύτερης φωτογραφίας - «Η Ζωή του Πι». Ο Κλαούντιο Μιράντα κέρδισε το όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας για την ταινία  «Η Ζωή του Πι».
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Κλαούντιο Μιράντα κέρδισε το όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας για την ταινία  «Η Ζωή του Πι».

Οσκαρ καλύτερου μοντάζ -  «Argo» - Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ. Ο Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ κέρδισε το Οσκαρ καλύτερου μοντάζ για την ταινία «Argo».Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ κέρδισε το Οσκαρ καλύτερου μοντάζ για την ταινία «Argo».Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Οσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια - «Αννα Καρένινα». Η Ζακλίν Ντουράν κέρδισε το όσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια για την ταινία «Αννα Καρένινα».
REUTERS / MIKE BLAKE

Η Ζακλίν Ντουράν κέρδισε το όσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια για την ταινία «Αννα Καρένινα».

Οσκαρ καλύτερης σκηνογραφίας - «Λίνκολν». Ο Ρικ Κάρτερ κέρδισε το όσκαρ καλύτερης σκηνογραφίας για την ταινία «Λίνκολν».
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο Ρικ Κάρτερ κέρδισε το όσκαρ καλύτερης σκηνογραφίας για την ταινία «Λίνκολν».

Οσκαρ καλύτερου μακιγιάζ - «Οι άθλιοι». Η Τζούλι Ντάρτνελ και η Λίζα Γουέστκοφτ κέρδισαν το όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ για την ταινία «Οι άθλιοι».
REUTERS / MIKE BLAKE

Η Τζούλι Ντάρτνελ και η Λίζα Γουέστκοφτ κέρδισαν το όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ για την ταινία «Οι άθλιοι».

Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής στον Μάικλ Ντάνα. Ο Καναδός συνθέτης Μάικλ Ντάνα κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής για την ταινία «Η ζωή του Πι», στην 85η τελετή των Βραβείων Οσκαρ.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο Καναδός συνθέτης Μάικλ Ντάνα κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής για την ταινία «Η ζωή του Πι», στην 85η τελετή των Βραβείων Οσκαρ.

Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού -  «Skyfall». Το
REUTERS / MIKE BLAKE

Το 'Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού κέρδισε η βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ για το «Skyfall», θέμα της ομώνυμης τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ. Στη φωτογραφία με τον Πολ Επγουορθ.

Οσκαρ Ηχητικού Μιξάζ - «Οι άθλιοι». (Από αριστερά προς τα δεξιά) Ο Σάιμον Χάγιες, ο Μαρκ Πίτερσον και ο Αντυ Νέλσον κέρδισαν το όσκαρ ηχητικού μιξάζ για την ταινία «Οι άθλιοι».
REUTERS / MIKE BLAKE

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Ο Σάιμον Χάγιες, ο Μαρκ Πίτερσον και ο Αντυ Νέλσον κέρδισαν το όσκαρ ηχητικού μιξάζ για την ταινία «Οι άθλιοι».

Οσκαρ για τα καλύτερα οπτικά εφέ - «Η Ζωή του Πι». Ο Γκιγιόμ Ροσερόν (αριστερά), ο Μπιλ Γουέστενχοφερ, ο Ερικ Ζαν ντε Μποέρ και ο Ντόναλντ Ελλιοτ κέρδισαν το Οσκαρ για τα καλύτερα οπτικά εφέ για την ταινία «Η Ζωή του Πι».
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Γκιγιόμ Ροσερόν (αριστερά), ο Μπιλ Γουέστενχοφερ, ο Ερικ Ζαν ντε Μποέρ και ο Ντόναλντ Ελλιοτ κέρδισαν το Οσκαρ για τα καλύτερα οπτικά εφέ για την ταινία «Η Ζωή του Πι».

Οσκαρ καλύτερων ηχητικών εφέ - «Skyfall». Ο Περ Χολμπεργκ και η Κάρεν Λάντερς κέρδισαν το όσκαρ καλύτερων ηχητικών εφέ για την ταινία «Skyfall».
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Περ Χολμπεργκ και η Κάρεν Λάντερς κέρδισαν το όσκαρ καλύτερων ηχητικών εφέ για την ταινία «Skyfall».

Οσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους - «Curfew». Ο Σον Κρίστενσεν κέρδισε το όσκαρ για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους, «Curfew».
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο Σον Κρίστενσεν κέρδισε το όσκαρ για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους, «Curfew».

Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους - «Paperman». Ο Τζον Κάρς κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, για το «Paperman».
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Τζον Κάρς κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, για το «Paperman».

Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους - «Inocente». Ο Σιν Φάιν και η Αντρεα Νιξ Φάιν κέρδισαν το όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το ντοκιμαντέρ «Inocente».
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο Σιν Φάιν και η Αντρεα Νιξ Φάιν κέρδισαν το όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το ντοκιμαντέρ «Inocente».