Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 14:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκινημένος ο Κάρολος. Στο Κάρντιφ ο Βασιλιάς Κάρολος, όπου παρευρέθηκε σε δοξολογία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
REUTERS / CARL RECINE

Στο Κάρντιφ ο Βασιλιάς Κάρολος, όπου παρευρέθηκε σε δοξολογία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πανωλεθρία. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με 0-3 από τη Φράιμπουργκ
INTIME SPORTS / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με 0-3 από τη Φράιμπουργκ

Τα απόνερα του πολέμου. Μαθήτριες από την Υεμένη παρακολουθούν το μάθημα τους μέσα σε μια υπερπλήρη τάξη σε ένα δημόσιο σχολείο στα περίχωρα της Σαναά, στην Υεμένη. Η εκπαίδευση στην Υεμένη έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του παρατεταμένου πολέμου, καθώς σχεδόν 4 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, του υψηλού ποσοστού φτώχειας και ενός ήδη εύθραυστου εκπαιδευτικού συστήματος , σύμφωνα με εκτιμήσεις της UNICEF. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν υποστηρίξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Χούθι και της κυβέρνησης της Υεμένης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία για τον τερματισμό του πολέμου που έχει διαρκέσει επτά χρόνια. 
EPA / YAHYA ARHAB

Μαθήτριες από την Υεμένη παρακολουθούν το μάθημα τους μέσα σε μια υπερπλήρη τάξη σε ένα δημόσιο σχολείο στα περίχωρα της Σαναά, στην Υεμένη. Η εκπαίδευση στην Υεμένη έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του παρατεταμένου πολέμου, καθώς σχεδόν 4 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, του υψηλού ποσοστού φτώχειας και ενός ήδη εύθραυστου εκπαιδευτικού συστήματος , σύμφωνα με εκτιμήσεις της UNICEF. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν υποστηρίξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Χούθι και της κυβέρνησης της Υεμένης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία για τον τερματισμό του πολέμου που έχει διαρκέσει επτά χρόνια. 

Πρωτάθλημα στη Βουλγαρία. Φωτογραφία πολλαπλής έκθεσης δείχνει τη Σοφία Ράφαλι από την Ιταλία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής στη Σόφια της Βουλγαρίας.
EPA / VASSIL DONEV

Φωτογραφία πολλαπλής έκθεσης δείχνει τη Σοφία Ράφαλι από την Ιταλία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές 14 ωρών στο Λονδίνο για το λαϊκό προσκύνημα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί για τον θάνατο της μακροβιότερής βασίλισσάς του, και οι πολίτες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της. Οι ουρές για το Αββαείο του Ουεστμίνστερ όπου βρίσκεται το φέρετρό της, φτάνουν μέχρι και τα 8 χλμ, ενώ η αναμονή αγγίζει τις εξωφρενικές 14 ώρες.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί για τον θάνατο της μακροβιότερής βασίλισσάς του, και οι πολίτες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της. Οι ουρές για το Αββαείο του Ουεστμίνστερ όπου βρίσκεται το φέρετρό της, φτάνουν μέχρι και τα 8 χλμ, ενώ η αναμονή αγγίζει τις εξωφρενικές 14 ώρες.

Φθινόπωρο στη Σουηδία. Το Βόρειο Σέλας διακρίνεται στον νυχτερινό ουρανό πάνω από μια σκηνή κάμπινγκ, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου στη Λαπωνία, κοντά στο Αμπισκο της Σουηδίας. 
REUTERS / LISI NIESNER

Το Βόρειο Σέλας διακρίνεται στον νυχτερινό ουρανό πάνω από μια σκηνή κάμπινγκ, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου στη Λαπωνία, κοντά στο Αμπισκο της Σουηδίας. 

Έβγαλε τη μάσκα για τον Πούτιν. Η Κίνα είναι γνωστή για την αυστηρή της πολιτική για τον κορωνοϊό. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι εκτός Κίνας από την έναρξη της πανδημίας. Για περίπου 970 ημέρες παρέμεινε στην Κίνα ακολουθώντας μια πολύ προσεκτική προσέγγιση. Στη συνάντησή του όμως με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν έβγαλε τη μάσκα, όπως έκανε και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Μογγολίας. Στο δείπνο όμως με τους ηγέτες 11 χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής για τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, με το Πεκίνο να επικαλείται την πολιτική για τον Covid-19. 
via REUTERS / SPUTNIK

Η Κίνα είναι γνωστή για την αυστηρή της πολιτική για τον κορωνοϊό. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι εκτός Κίνας από την έναρξη της πανδημίας. Για περίπου 970 ημέρες παρέμεινε στην Κίνα ακολουθώντας μια πολύ προσεκτική προσέγγιση. Στη συνάντησή του όμως με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν έβγαλε τη μάσκα, όπως έκανε και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Μογγολίας. Στο δείπνο όμως με τους ηγέτες 11 χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής για τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, με το Πεκίνο να επικαλείται την πολιτική για τον Covid-19.