Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 16:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 05 Ιουνίου 2020.

Σαν... αυτοπροσωπογραφία . Καλλιτέχνης στο προάστιο Sleman, της επαρχίας Γιογκιακάρτα (Ινδονησία), ζωγραφίζει φορώντας προστατευτική στολή το πορτρέτο ενός εργαζόμενου στον υγειονομικό τομέα, αποδίδοντάς του με αυτό τον τρόπο τιμή για την προσφορά του στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 
via REUTERS / ANTARA FOTO

Καλλιτέχνης στο προάστιο Sleman, της επαρχίας Γιογκιακάρτα (Ινδονησία), ζωγραφίζει φορώντας προστατευτική στολή το πορτρέτο ενός εργαζόμενου στον υγειονομικό τομέα, αποδίδοντάς του με αυτό τον τρόπο τιμή για την προσφορά του στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος . Ένα κορίτσι τρέχει σε δρόμο γεμάτο σκουπίδια στη Ντάκα (Μπανγκλαντές), ενώ σήμερα, 5 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 
REUTERS / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Ένα κορίτσι τρέχει σε δρόμο γεμάτο σκουπίδια στη Ντάκα (Μπανγκλαντές), ενώ σήμερα, 5 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Πανδαισία χρωμάτων. Κόσμος επισκέπτεται το μουσείο teamLab Planets Tokyo, στο Τόκιο (Ιαπωνία) που φιλοξενεί έργα ψηφιακής τέχνης. 
EPA / FRANCK ROBICHON

Κόσμος επισκέπτεται το μουσείο teamLab Planets Tokyo, στο Τόκιο (Ιαπωνία) που φιλοξενεί έργα ψηφιακής τέχνης. 

Διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία στο Κίεβο. Στιγμιότυπο από διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Κίεβο (Ουκρανία). Οι διαδηλωτές αναποδογυρίζουν ένα αυτοκίνητο, χαρακτηριστικό όχημα της αστυνομίας, και διαδηλώνουν ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.
REUTERS / VALENTYN OGIRENKO

Στιγμιότυπο από διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Κίεβο (Ουκρανία). Οι διαδηλωτές αναποδογυρίζουν ένα αυτοκίνητο, χαρακτηριστικό όχημα της αστυνομίας, και διαδηλώνουν ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Καρτ ποστάλ από τη Σκύρο. Καθημερινό στιγμιότυπο από τη Χώρα της Σκύρου.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καθημερινό στιγμιότυπο από τη Χώρα της Σκύρου.

Καύσωνας και κορωνοϊός. Εργαζόμενος ψεκάζει με νερό τη συνάδελφό του για να δροσιστεί καθώς εργάζονται, κάνοντας τεστ για τον κορωνοϊό, με υψηλές θερμοκρασίες σε εξωτερικό χώρο κλινικής στην πόλη Γκουανγκγού (Νότια Κορέα). 
EPA / YONHAP

Εργαζόμενος ψεκάζει με νερό τη συνάδελφό του για να δροσιστεί καθώς εργάζονται, κάνοντας τεστ για τον κορωνοϊό, με υψηλές θερμοκρασίες σε εξωτερικό χώρο κλινικής στην πόλη Γκουανγκγού (Νότια Κορέα). 

Παράθυρο στη γνώση. Παλιά βιβλία από παλαιοπωλείο είναι στοιβαγμένα σε παράθυρο κτηρίου στην πόλη των Τρικάλων.  
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Παλιά βιβλία από παλαιοπωλείο είναι στοιβαγμένα σε παράθυρο κτηρίου στην πόλη των Τρικάλων.  

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Τζορτζ Φλόιντ. Εκατοντάδες Αμερικανοί έδωσαν το «παρών» την Πέμπτη στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Τζορτζ Φλόιντ. Έμειναν σιωπηλοί για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα- όσο ακριβώς έμεινε και εκείνος στο έδαφος με το γόνατο του αστυνομικού στο λαιμό του και την πίεση στην πλάτη να φράζουν την αναπνοή του.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Εκατοντάδες Αμερικανοί έδωσαν το «παρών» την Πέμπτη στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Τζορτζ Φλόιντ. Έμειναν σιωπηλοί για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα- όσο ακριβώς έμεινε και εκείνος στο έδαφος με το γόνατο του αστυνομικού στο λαιμό του και την πίεση στην πλάτη να φράζουν την αναπνοή του.

Ένταση στη Γουαδαλαχάρα . Κόσμος διαδηλώνει έξω από το κυβερνητικό κτήριο Jalisco State Government Palace στη Γουαδαλαχάρα (Μεξικό). Οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του Giovanni Lopez, ενός εργάτη στον κατασκευαστικό κλάδο ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι δεν φορούσε μάσκα (για τον κορωνοϊό) και έχασε τη ζωή του το διάστημα που βρισκόταν υπό κράτηση. 
REUTERS / FERNANDO CARRANZA

Κόσμος διαδηλώνει έξω από το κυβερνητικό κτήριο Jalisco State Government Palace στη Γουαδαλαχάρα (Μεξικό). Οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του Giovanni Lopez, ενός εργάτη στον κατασκευαστικό κλάδο ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι δεν φορούσε μάσκα (για τον κορωνοϊό) και έχασε τη ζωή του το διάστημα που βρισκόταν υπό κράτηση. 

Χαλαρές στιγμές . Ένας άνδρας απολαμβάνει τη βόλτα με το σκύλο του στην παραλία Praia da Luz της Πορτογαλίας. 
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Ένας άνδρας απολαμβάνει τη βόλτα με το σκύλο του στην παραλία Praia da Luz της Πορτογαλίας. 

Κ. Μητσοτάκης: Εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης. Εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον χαρακτήρισε τα κίνητρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για απεξάρτηση από τα ρυπογόνα καύσιμα.  «Αυτή την τόσο σπουδαία μέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει και επίσημα μια εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον. Μια πολιτική η οποία απαντά και στη μιζέρια του χθες, αλλά και στη δικαιολογημένη ανησυχία του σήμερα» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον χαρακτήρισε τα κίνητρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για απεξάρτηση από τα ρυπογόνα καύσιμα.  «Αυτή την τόσο σπουδαία μέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει και επίσημα μια εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον. Μια πολιτική η οποία απαντά και στη μιζέρια του χθες, αλλά και στη δικαιολογημένη ανησυχία του σήμερα» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.

Επέτειος στο Χονγκ Κονγκ με απαγόρευση αγρυπνίας. Σε απαγόρευση αγρυπνίας για τη σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν προχώρησαν, για πρώτη φορά σε 30 χρόνια, οι αστυνομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ, με την επίκληση των υγειονομικών μέτρων. Ωστόσο, οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση, τιμώντας τα θύματα της 4ης Ιουνίου 1989, όταν η κινεζική ηγεσία διέλυσε με τη χρήση βίας φοιτητική εξέγερση. Στην ηπειρωτική Κίνα οι αρχές έχουν απαγορεύσει ακόμη και έμμεσες αναφορές στα γεγονότα της 4ης Ιουνίου.
REUTERS / JESSIE PANG

Σε απαγόρευση αγρυπνίας για τη σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν προχώρησαν, για πρώτη φορά σε 30 χρόνια, οι αστυνομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ, με την επίκληση των υγειονομικών μέτρων. Ωστόσο, οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση, τιμώντας τα θύματα της 4ης Ιουνίου 1989, όταν η κινεζική ηγεσία διέλυσε με τη χρήση βίας φοιτητική εξέγερση. Στην ηπειρωτική Κίνα οι αρχές έχουν απαγορεύσει ακόμη και έμμεσες αναφορές στα γεγονότα της 4ης Ιουνίου.