Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 16:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 02 Ιουνίου 2020.

Αγκαλιές στο Σάο Πάολο. Η Terezinha Alves αγκαλιάζει την 76χρονη αδελφή της Luiza Nagata στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων 3i Bem-Estar - Residencial Senior στο Σάο Πάολο. Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε ακόμη 623 θάνατους εξαιτίας της COVID-19 και 11.598 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το τελευταίο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 29.937 νεκρούς επί συνόλου 526.447 μολύνσεων.
REUTERS / RAHEL PATRASSO

Η Terezinha Alves αγκαλιάζει την 76χρονη αδελφή της Luiza Nagata στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων 3i Bem-Estar - Residencial Senior στο Σάο Πάολο. Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε ακόμη 623 θάνατους εξαιτίας της COVID-19 και 11.598 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το τελευταίο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 29.937 νεκρούς επί συνόλου 526.447 μολύνσεων.

«Φθινοπωρινές» βουτιές . Στιγμιότυπο από την παραλία της Δαλαμανάρας του Δήμου Άργους- Μηκηνών. 
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία της Δαλαμανάρας του Δήμου Άργους- Μηκηνών. 

Μια αμερικανική αντίδραση. Το γόνατο του αστυνομικού πάνω στον λαιμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την Αμερική στοιχειώνει. Διαδηλωτές ζήτησαν από αστυνομικούς να γονατίσουν, σε μια ένδειξη ότι αναγνωρίζουν το βάρος και την οδύνη. Ο Τζο Μπάιντεν, ο επικρατέστερος αντίπαλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δεν υποχρεώθηκε να γονατίσει στο Ουίλμιγκτον του Ντελαγουέρ. Το έκανε, όμως, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις. Μερικές ώρες νωρίτερα, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα είχε καταδικάσει τα βίαια επεισόδια, αλλά «το να διαδηλώνεις εναντίον μιας τέτοιας βαρβαρότητας είναι σωστό και απαραίτητο. Είναι μια καθαρά αμερικανική αντίδραση».
via REUTERS / Handout .

Το γόνατο του αστυνομικού πάνω στον λαιμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την Αμερική στοιχειώνει. Διαδηλωτές ζήτησαν από αστυνομικούς να γονατίσουν, σε μια ένδειξη ότι αναγνωρίζουν το βάρος και την οδύνη. Ο Τζο Μπάιντεν, ο επικρατέστερος αντίπαλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δεν υποχρεώθηκε να γονατίσει στο Ουίλμιγκτον του Ντελαγουέρ. Το έκανε, όμως, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις. Μερικές ώρες νωρίτερα, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα είχε καταδικάσει τα βίαια επεισόδια, αλλά «το να διαδηλώνεις εναντίον μιας τέτοιας βαρβαρότητας είναι σωστό και απαραίτητο. Είναι μια καθαρά αμερικανική αντίδραση».

Ημέρα Δημοκρατίας στην Ιταλία. Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για την «Ημέρα της Δημοκρατίας» στην Ρώμη. Η Ιταλία γιορτάζει την επέτειο από την διακήρυξη του πολιτεύματος, έπειτα από δημοψήφισμα το 1946, της αβασίλευτης Δημοκρατίας. 
EPA / GIUSEPPE LAMI

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για την «Ημέρα της Δημοκρατίας» στην Ρώμη. Η Ιταλία γιορτάζει την επέτειο από την διακήρυξη του πολιτεύματος, έπειτα από δημοψήφισμα το 1946, της αβασίλευτης Δημοκρατίας. 

Θύελλα «ιερών» αντιδράσεων σηκώνει ο Τραμπ. Μία νέα θύελλα αντιδράσεων, αυτή τη φορά μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών, έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος την Αγία Γραφή και την Εκκλησία για να τονίσει τη σημασία του «νόμου και της τάξης» και τη λήψη όλων των μέτρων που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητα για να καταστείλει τις διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Το γεγονός εξόργισε την επισκοπελιανή επίσκοπο Μάριαν Έντγκαρ Μπουντ, η οποία κατήγγειλε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ουδέποτε έλαβε άδεια για να χρησιμοποιήσει τα ιερά σύμβολα για σκοπούς με τους οποίους η Εκκλησία διαφωνεί κατηγορηματικά. Την αγανάκτησή της συμμερίζονται και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες. 
EPA / SHAWN THEW

Μία νέα θύελλα αντιδράσεων, αυτή τη φορά μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών, έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος την Αγία Γραφή και την Εκκλησία για να τονίσει τη σημασία του «νόμου και της τάξης» και τη λήψη όλων των μέτρων που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητα για να καταστείλει τις διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Το γεγονός εξόργισε την επισκοπελιανή επίσκοπο Μάριαν Έντγκαρ Μπουντ, η οποία κατήγγειλε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ουδέποτε έλαβε άδεια για να χρησιμοποιήσει τα ιερά σύμβολα για σκοπούς με τους οποίους η Εκκλησία διαφωνεί κατηγορηματικά. Την αγανάκτησή της συμμερίζονται και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες. 

Άνοιξη στο Ναύπλιο. Πεταλούδα πάνω σε ανθισμένο λουλούδι στη φύση του Ναυπλίου. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πεταλούδα πάνω σε ανθισμένο λουλούδι στη φύση του Ναυπλίου. 

Πένθος στη Μινεάπολη. Ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ, Τέρενς (με το λευκό μπλουζάκι), επισκέπτεται συγκινημένος το αυτοσχέδιο μνημείο στη μνήμη του αδερφού του στη Μινεάπολη, και κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ. 
EPA / CRAIG LASSIG

Ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ, Τέρενς (με το λευκό μπλουζάκι), επισκέπτεται συγκινημένος το αυτοσχέδιο μνημείο στη μνήμη του αδερφού του στη Μινεάπολη, και κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ. 

Επίσκεψη στη γκαλερί . Ένας άνδρας επισκέπτεται την Εθνική Γκαλερί της Αυστραλίας στην Καμπέρα. Η γκαλερί τέχνης επαναλειτούργησε έπειτα από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
EPA / LUKAS COCH

Ένας άνδρας επισκέπτεται την Εθνική Γκαλερί της Αυστραλίας στην Καμπέρα. Η γκαλερί τέχνης επαναλειτούργησε έπειτα από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τιμώντας τα θύματα της Βραζιλίας. Ομάδα καλλιτεχνών στη Μπραζίλια συμμετέχουν στο δρώμενο «Αυτοί που έμειναν είναι η αγάπη κάποιου» για τα θύματα του κορωνοϊού. 
EPA / Joedson Alves

Ομάδα καλλιτεχνών στη Μπραζίλια συμμετέχουν στο δρώμενο «Αυτοί που έμειναν είναι η αγάπη κάποιου» για τα θύματα του κορωνοϊού. 

Άνοιξαν τα θερινά σινεμά. Στιγμιότυπο από θερινό κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του. 
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στιγμιότυπο από θερινό κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του. 

Ένταση στην Ουάσινγκτον. Αστυνομικοί «καθαρίζουν» από διαδηλωτές το πάρκο Λαφαγιέτ, το οποίο βρίσκεται ένα τετράγωνο από τον Λευκό Οίκο και στο οποίο βρίσκεται η εμβληματική αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη την οποία επισκέφτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά από το διάγγελμά του. 
REUTERS / STRINGER

Αστυνομικοί «καθαρίζουν» από διαδηλωτές το πάρκο Λαφαγιέτ, το οποίο βρίσκεται ένα τετράγωνο από τον Λευκό Οίκο και στο οποίο βρίσκεται η εμβληματική αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη την οποία επισκέφτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά από το διάγγελμά του.