Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 16:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020.

Φυσιολογικοί ρυθμοί στο Παρίσι. Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο και τους φυσιολογικούς ρυθμούς του Παρισιού. 
EPA / MOHAMMED BADRA

Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο και τους φυσιολογικούς ρυθμούς του Παρισιού. 

Καπέλο... κοινωνικής αποστασιοποίησης . Η σχεδιάστρια καπέλων Nicki Marquardt (αριστερά) και η διευθύντρια του μουσείου του Μονάχου Frauke von der Haar αστειεύονται στην παρουσίαση του γιγάντιου καπέλου του μουσείου, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.  
EPA / PHILIPP GUELLAND

Η σχεδιάστρια καπέλων Nicki Marquardt (αριστερά) και η διευθύντρια του μουσείου του Μονάχου Frauke von der Haar αστειεύονται στην παρουσίαση του γιγάντιου καπέλου του μουσείου, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.  

Πολιτικές ορθοπεταλιές . Δήμαρχοι και πολιτικά πρόσωπα συμμετέχουν σε ποδηλατική βόλτα στην Αθήνα, από την πλατεία Κοτζιά έως το Ζάππειο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε στην ποδηλατική βόλτα, δήλωσε πως «η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα». Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση αποφάσισε «την ολοκλήρωση της ποδηλατικής διαδρομής από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα στο τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί άλλος ένας ποδηλάτόδρομος, ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία από τον σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό».
George Vitsaras / SOOC

Δήμαρχοι και πολιτικά πρόσωπα συμμετέχουν σε ποδηλατική βόλτα στην Αθήνα, από την πλατεία Κοτζιά έως το Ζάππειο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε στην ποδηλατική βόλτα, δήλωσε πως «η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα». Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση αποφάσισε «την ολοκλήρωση της ποδηλατικής διαδρομής από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα στο τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί άλλος ένας ποδηλάτόδρομος, ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία από τον σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό».

Ελεύθερη μετακίνηση στην Ιταλία . Η Ιταλία επιτρέπει και πάλι από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτειά της. Οι αντιρρήσεις πολλών περιφερειών του Νότου (στις οποίες έχουν καταγραφεί λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού) τελικά κάμφθηκαν με τη δυνατότητα καταγραφής των «εγχώριων τουριστών» και εργαζομένων που φθάνουν από τις βόρειες περιοχές της χώρας. (Στιγμιότυπο από τον Κεντρικό Σταθμό των τρένων στο Μιλάνο)
EPA / MOURAD BALTI TOUATI

Η Ιταλία επιτρέπει και πάλι από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτειά της. Οι αντιρρήσεις πολλών περιφερειών του Νότου (στις οποίες έχουν καταγραφεί λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού) τελικά κάμφθηκαν με τη δυνατότητα καταγραφής των «εγχώριων τουριστών» και εργαζομένων που φθάνουν από τις βόρειες περιοχές της χώρας. (Στιγμιότυπο από τον Κεντρικό Σταθμό των τρένων στο Μιλάνο)

Το χθες και το σήμερα στους τοίχους των Τρικάλων . Τοιχογραφία σε τοίχο πολυκατοικίας στα παλιά Μανάβικα της πόλης των Τρικάλων. Η τοιχογραφία εμβαδού 150 τ.μ. πραγματοποιήθηκε από Γάλλους ζωγράφους της εταιρείας Cite de la Creation, που ήρθαν από την Λυών, στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος. Στο έργο το χθες «παντρεύεται» με το σήμερα της πόλης αποτυπώνοντας στιγμές της καθημερινότητας και της ιστορίας των Τρικάλων. Πρόσωπα που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Απόστολος Καλδάρας, απλοί πολίτες, όπως ο μανάβης στην λαϊκή αγορά, ο μικρός που φορά την φανέλα με τα χρώματα της ομάδας του ΑΟ Τρίκαλα, οι νοικοκυρές στα παράθυρα, η ταβέρνα με το μουσικό της πρόγραμμα στο τζάμι, οι τραγουδοποιοί στα μπαλκόνια, «ζωντανεύουν» σ
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τοιχογραφία σε τοίχο πολυκατοικίας στα παλιά Μανάβικα της πόλης των Τρικάλων. Η τοιχογραφία εμβαδού 150 τ.μ. πραγματοποιήθηκε από Γάλλους ζωγράφους της εταιρείας Cite de la Creation, που ήρθαν από την Λυών, στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος. Στο έργο το χθες «παντρεύεται» με το σήμερα της πόλης αποτυπώνοντας στιγμές της καθημερινότητας και της ιστορίας των Τρικάλων. Πρόσωπα που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Απόστολος Καλδάρας, απλοί πολίτες, όπως ο μανάβης στην λαϊκή αγορά, ο μικρός που φορά την φανέλα με τα χρώματα της ομάδας του ΑΟ Τρίκαλα, οι νοικοκυρές στα παράθυρα, η ταβέρνα με το μουσικό της πρόγραμμα στο τζάμι, οι τραγουδοποιοί στα μπαλκόνια, «ζωντανεύουν» σ'ένα μοναδικό έργο τέχνης. 

Μαγικός ουρανός στην Ισπανία. Αστραπές φωτίζουν τον ουρανό της ισπανικής πόλης Ουρένσε κατά τη διάρκεια έντονης καταιγίδας με βροχές και χαλάζι. 
EPA / Sxenick

Αστραπές φωτίζουν τον ουρανό της ισπανικής πόλης Ουρένσε κατά τη διάρκεια έντονης καταιγίδας με βροχές και χαλάζι. 

Αδιάκοπο κύμα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ. Ασίγαστη παραμένει η οργή των διαδηλωτών που ζητούν δικαίωση μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη την περασμένη Δευτέρα, καταγγέλοντας την αστυνομική βία και το φυλετικό μίσος στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον αψήφησαν ξανά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για να αποκατασταθεί η τάξη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. 
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ασίγαστη παραμένει η οργή των διαδηλωτών που ζητούν δικαίωση μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη την περασμένη Δευτέρα, καταγγέλοντας την αστυνομική βία και το φυλετικό μίσος στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον αψήφησαν ξανά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για να αποκατασταθεί η τάξη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. 

Κατασκευές στη Μόσχα. Εργαζόμενοι δουλεύουν σε κατασκευαστικό project πολυκατοικίας στη Μόσχα (Ρωσία). 
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Εργαζόμενοι δουλεύουν σε κατασκευαστικό project πολυκατοικίας στη Μόσχα (Ρωσία). 

Καθημερινή εργασία στην Ινδονησία. Αγρότες εργάζονται σε ορυζώνα στην περιοχή  Darul Imarah, στην επαρχία Aceh Besar της Ινδονησίας. 
EPA / HOTLI SIMANJUNTAK

Αγρότες εργάζονται σε ορυζώνα στην περιοχή  Darul Imarah, στην επαρχία Aceh Besar της Ινδονησίας. 

Drive in συναυλία στη Γλυφάδα. Στιγμιότυπο από την πρώτη Drive-in συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στη Γλυφάδα, και στο πλαίσιο του Drive-in Φεστιβάλ της περιοχής. 
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την πρώτη Drive-in συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στη Γλυφάδα, και στο πλαίσιο του Drive-in Φεστιβάλ της περιοχής.