Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 17:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 21 Μαΐου 2020.

Βόλτα στην «αμερικάνικη» πλευρά της Μόσχας. Μία κοπέλα με μάσκα περπατάει στο επιχειρηματικό κέντρο της Μόσχας. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 317.554 κρούσματα του Covid-19 και 3.099 θάνατοι, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο.
EPA / YURI KOCHETKOV

Μία κοπέλα με μάσκα περπατάει στο επιχειρηματικό κέντρο της Μόσχας. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 317.554 κρούσματα του Covid-19 και 3.099 θάνατοι, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο.

Εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχει στα εγκαίνια του νέου αστικού νοσοκομείου Μπασάκσεχιρ της Κωνσταντινούπολης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από τουρκικές και ιαπωνικές επιχειρήσεις. 
via REUTERS / PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχει στα εγκαίνια του νέου αστικού νοσοκομείου Μπασάκσεχιρ της Κωνσταντινούπολης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από τουρκικές και ιαπωνικές επιχειρήσεις. 

Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ . Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ παίρνουν μέρος σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ παίρνουν μέρος σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. 

Αφίξεις στην Ισπανία. Μετανάστης με μάσκα διακρίνεται στο λιμάνι Mogan στο νησί Γκραν Κανάρια των Καναρίων Νήσων (Ισπανία). Στο νησί έφτασαν συνολικά 35 άτομα τα οποία διασώθηκαν από τη θάλασσα. 
EPA / QUIQUE CURBELO

Μετανάστης με μάσκα διακρίνεται στο λιμάνι Mogan στο νησί Γκραν Κανάρια των Καναρίων Νήσων (Ισπανία). Στο νησί έφτασαν συνολικά 35 άτομα τα οποία διασώθηκαν από τη θάλασσα. 

Στην ουρά. Δύο άντρες στο Νέο Δελχί μοιράζονται ένα μαντήλι για να προστατευθουν από τη ζέστη και περιμένουν στην ουρά για να επιβιβαστούν στο τρένο και να ταξιδέψουν προς την πατρικό τους, αφού η Ινδία χαλάρωσε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις. 
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Δύο άντρες στο Νέο Δελχί μοιράζονται ένα μαντήλι για να προστατευθουν από τη ζέστη και περιμένουν στην ουρά για να επιβιβαστούν στο τρένο και να ταξιδέψουν προς την πατρικό τους, αφού η Ινδία χαλάρωσε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις. 

Μουσική διαμαρτυρία. Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος στην Αθήνα. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος στην Αθήνα. 

Αέρινες βόλτες. Ένα κοριτσάκι φτιάχνει τη μάσκα καθώς απολαμβάνει τη βόλτα του μπροστά από την πύλη Πουέρτα δε Αλκαλά της Μαδρίτης (Ισπανία). 
REUTERS / SUSANA VERA

Ένα κοριτσάκι φτιάχνει τη μάσκα καθώς απολαμβάνει τη βόλτα του μπροστά από την πύλη Πουέρτα δε Αλκαλά της Μαδρίτης (Ισπανία). 

Βραζιλία, το νέο επίκεντρο. Στιγμιότυπο από το εσωτερικό μονάδας θεραπείας για τον κορωνοϊό του νοσοκομείου Gilberto Novaes στην βραζιλιάνικη πόλη Μανάους. Η χώρα κατέγραψε χθες ακόμη 888 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας και σχεδόν 20.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 291.579. Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στη Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται πλέον τους 18.859 νεκρούς.
EPA / RAPHAEL ALVES

Στιγμιότυπο από το εσωτερικό μονάδας θεραπείας για τον κορωνοϊό του νοσοκομείου Gilberto Novaes στην βραζιλιάνικη πόλη Μανάους. Η χώρα κατέγραψε χθες ακόμη 888 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας και σχεδόν 20.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 291.579. Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στη Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται πλέον τους 18.859 νεκρούς.

Αγωνία στην Καλκούτα . Μία γυναίκα στην Καλκούτα μεταφέρει τον γιο της σε ασφαλές μέρος καθώς προσπαθεί να τον προφυλάξει από την βαριά βροχόπτωση που προκάλεσε ο κυκλώνας Αμφάν που έπληξε χθες την ανατολική Ινδία. Στην πόλη, η οποία πλήττεται και από τον κορωνοϊό, καταγράφηκαν τεράστιες ζημιές και τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Μία γυναίκα στην Καλκούτα μεταφέρει τον γιο της σε ασφαλές μέρος καθώς προσπαθεί να τον προφυλάξει από την βαριά βροχόπτωση που προκάλεσε ο κυκλώνας Αμφάν που έπληξε χθες την ανατολική Ινδία. Στην πόλη, η οποία πλήττεται και από τον κορωνοϊό, καταγράφηκαν τεράστιες ζημιές και τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Καθαριότητα στο Μεξικό. Εργαζόμενος σε γραφείο τελετών στην Πόλη του Μεξικού απολυμαίνει το χώρο και τον Εσταυρωμένο. 
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Εργαζόμενος σε γραφείο τελετών στην Πόλη του Μεξικού απολυμαίνει το χώρο και τον Εσταυρωμένο. 

Πλημμύρες στο Μίσιγκαν . Κάτοικος επιθεωρεί πλημμυρισμένο δρόμο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ όπου δύο φράγματα κατέρρευσαν εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων, με τις αρχές της περιοχής να καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στην πολιτεία Μίσιγκαν σημειώνονταν τις τελευταίες ημέρες σφοδρές βροχοπτώσεις, γεγονός που ήγειρε φόβους πως φράγματα θα κατέρρεαν, ενώ πυροδότησε πολλές προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την πολιτεία.
REUTERS / REBECCA COOK

Κάτοικος επιθεωρεί πλημμυρισμένο δρόμο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ όπου δύο φράγματα κατέρρευσαν εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων, με τις αρχές της περιοχής να καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στην πολιτεία Μίσιγκαν σημειώνονταν τις τελευταίες ημέρες σφοδρές βροχοπτώσεις, γεγονός που ήγειρε φόβους πως φράγματα θα κατέρρεαν, ενώ πυροδότησε πολλές προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την πολιτεία.

Κούκλες καλύπτουν το κενό. Το εστιατόριο «The Inn at Little Washington» με τρία αστέρια Michelin, στην Ουάσινγκτον της Βιρτζίνια, έχει τοποθετήσει κούκλες βιτρίνας στις κενές θέσεις των τραπεζιών του ώστε οι πελάτες του καταστήματος να μην νιώθουν απομονωμένοι λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. 
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Το εστιατόριο «The Inn at Little Washington» με τρία αστέρια Michelin, στην Ουάσινγκτον της Βιρτζίνια, έχει τοποθετήσει κούκλες βιτρίνας στις κενές θέσεις των τραπεζιών του ώστε οι πελάτες του καταστήματος να μην νιώθουν απομονωμένοι λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.