Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 16:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Περίπατος στη Μαδρίτη. Ένας άνδρας περπατάει στην διάσημη Πλάθα Μαγιόρ της Μαδρίτης κατά την πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού στην Ισπανία. 
REUTERS / JUAN MEDINA

Ένας άνδρας περπατάει στην διάσημη Πλάθα Μαγιόρ της Μαδρίτης κατά την πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού στην Ισπανία. 

Χορός στη Ρουμανία. Οι χορογράφοι και χορευτές μοντέρνου χορού Andreea Belu και Cosmin Manolescu διακρίνονται μέσα από γυαλί καθώς παρουσιάζουν το χορό τους στο μουσείο MARe, στο Βουκουρέστι, με τους θεατές να τους παρακολουθούν με ασφάλεια απέξω. 
EPA / ROBERT GHEMENT

Οι χορογράφοι και χορευτές μοντέρνου χορού Andreea Belu και Cosmin Manolescu διακρίνονται μέσα από γυαλί καθώς παρουσιάζουν το χορό τους στο μουσείο MARe, στο Βουκουρέστι, με τους θεατές να τους παρακολουθούν με ασφάλεια απέξω. 

Πρώτοι καφέδες στη Ρόντα. Δύο γυναίκες απολαμβάνουν τους καφέδες σε κατάστημα εστίασης στη Ρόντα (Ισπανία) και απαθανατίζουν τη στιγμή. Η Ισπανία σιγά σιγά βγαίνει από το σκληρό lockdown στο οποίο υποχρεώθηκε αφότου επλήγη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. 
REUTERS / JON NAZCA

Δύο γυναίκες απολαμβάνουν τους καφέδες σε κατάστημα εστίασης στη Ρόντα (Ισπανία) και απαθανατίζουν τη στιγμή. Η Ισπανία σιγά σιγά βγαίνει από το σκληρό lockdown στο οποίο υποχρεώθηκε αφότου επλήγη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. 

Ένταση στην Καμπάλα. Αστυνομικοί στην Καμπάλα συλλαμβάνουν την ακαδημαϊκό Stella Nyanzi η οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Ουγκάντας διαχειρίζεται το πρόγραμμα διανομής φαγητού καθώς και τους περιορισμούς του lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα.
REUTERS / STRINGER

Αστυνομικοί στην Καμπάλα συλλαμβάνουν την ακαδημαϊκό Stella Nyanzi η οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Ουγκάντας διαχειρίζεται το πρόγραμμα διανομής φαγητού καθώς και τους περιορισμούς του lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα.

Σε Γυμνάσιο στο Παγκράτι ο πρωθυπουργός. Στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών, στο Παγκράτι, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου, αλλά και Α΄ και Β΄ Λυκείου στα σχολεία τους, στην τρίτη κατά σειρά φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών, στο Παγκράτι, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου, αλλά και Α΄ και Β΄ Λυκείου στα σχολεία τους, στην τρίτη κατά σειρά φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Φλαμίνγκο στην Ινδία. Φλαμίνγκο διακρίνονται στην περιοχή Νάβι Μουμπάι (Ινδία). 
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Φλαμίνγκο διακρίνονται στην περιοχή Νάβι Μουμπάι (Ινδία). 

Η ΠτΔ στην Ακρόπολη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγείται από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη. Σήμερα ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. 
Eurokinissi / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγείται από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη. Σήμερα ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. 

Ηλιοθεραπεία στη Νέα Υόρκη. Στο Domino Park, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, οι αρχές έχουν ζωγραφίσει λευκούς κύκλους στο γκαζόν, ώστε να βοηθηθούν τους πολίτες που κάνουν ηλιοθεραπεία και πικ-νικ να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας. Περίπου οι μισοί πολίτες στο πάρκο καλύπτουν με κάποιο τρόπο το πρόσωπό τους, υπό το βλέμα των αστυνομικών οι οποίοι φορούν μάσκες.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Στο Domino Park, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, οι αρχές έχουν ζωγραφίσει λευκούς κύκλους στο γκαζόν, ώστε να βοηθηθούν τους πολίτες που κάνουν ηλιοθεραπεία και πικ-νικ να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας. Περίπου οι μισοί πολίτες στο πάρκο καλύπτουν με κάποιο τρόπο το πρόσωπό τους, υπό το βλέμα των αστυνομικών οι οποίοι φορούν μάσκες.

Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του στην παραλία Επανομής στη Θεσσαλονίκη. 
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του στην παραλία Επανομής στη Θεσσαλονίκη. 

Περιορισμοί και για έναν από τους πιο μολυσμένους ποταμούς στον κόσμο. Aεροφωτογραφία με τις βάρκες αγκυροβολημένες τραβηγμένη πάνω από τον ποταμό Μπουριγκάνγκα στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Ντάκα, εν μέσω των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Ο εν λόγω ποταμός έχει χαρακτηρισθεί από τη διεθνή κοινότητα ως ένας από τους πιο μολυσμένους στον κόσμο, ωστόσο η ρύπανση δεν αποτρέπει οικογένειες να ζουν στις όχθες του ποταμού, οι οποίες εν μέσω του κορωνοϊού έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές εξαιτίας των μέτρων. Δημοσιεύματα από την ασιατική χώρα αναφέρουν ότι το lockdown ενδέχεται να επεκταθεί έως τις 31 Μαΐου.
EPA / MONIRUL ALAM

Aεροφωτογραφία με τις βάρκες αγκυροβολημένες τραβηγμένη πάνω από τον ποταμό Μπουριγκάνγκα στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Ντάκα, εν μέσω των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Ο εν λόγω ποταμός έχει χαρακτηρισθεί από τη διεθνή κοινότητα ως ένας από τους πιο μολυσμένους στον κόσμο, ωστόσο η ρύπανση δεν αποτρέπει οικογένειες να ζουν στις όχθες του ποταμού, οι οποίες εν μέσω του κορωνοϊού έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές εξαιτίας των μέτρων. Δημοσιεύματα από την ασιατική χώρα αναφέρουν ότι το lockdown ενδέχεται να επεκταθεί έως τις 31 Μαΐου.