Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 20:35

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 09 Μαΐου 2020.

Βραζιλία: Πάνω από 10.000 οι νεκροί από την πανδημία. Ο καθολικός ιερέας Reginaldo Manzotti δίνει τη Θεία Κοινωνία σε μία γυναίκα στο αυτοκίνητο στην πόλη Κουριτίμπα. Η Βραζιλία ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 νεκρών και των 150.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας της χώρας,που πλήττεται περισσότερο στη Λατινική Αμερική από την πανδημία.
REUTERS / RODOLFO BUHRER

Ο καθολικός ιερέας Reginaldo Manzotti δίνει τη Θεία Κοινωνία σε μία γυναίκα στο αυτοκίνητο στην πόλη Κουριτίμπα. Η Βραζιλία ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 νεκρών και των 150.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας της χώρας,που πλήττεται περισσότερο στη Λατινική Αμερική από την πανδημία.

Μελβούρνη: Δέκα συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη κατά των περιορισμών που έχουν επιβληθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με κάποιους διαδηλωτές να καταγγέλλουν «συνωμοσία της κυβέρνησης» για να ελέγξει τους πολίτες.
REUTERS / STRINGER

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη κατά των περιορισμών που έχουν επιβληθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με κάποιους διαδηλωτές να καταγγέλλουν «συνωμοσία της κυβέρνησης» για να ελέγξει τους πολίτες.

Αστραπές στην Ινδία. Αστραπές φωτίζουν τον ουρανό της πόλης Μποπάλ (Ινδία). 
EPA / SANJEEV GUPTA

Αστραπές φωτίζουν τον ουρανό της πόλης Μποπάλ (Ινδία). 

Καθημερινή ζωή και κορωνοϊός στο Νεπάλ. Βουδιστές μοναχοί σε μοναστήρι στο Κατμαντού συμμετέχουν στο μάθημά τους τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.  
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Βουδιστές μοναχοί σε μοναστήρι στο Κατμαντού συμμετέχουν στο μάθημά τους τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.  

Στην αγκαλιά της οικογένειας. Η Σίλβια Ρομανο αγκαλιάζει ξανά τη μητέρα και την αδερφή της έπειτα από 18 μήνες, στο αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης. Η Ρομανο είχε πέσει θύμα απαγωγής στην Κένυα όπου βρισκόταν για να προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες. 
 
via REUTERS / ITALIAN MINISTRY OF FOREIGN AFFA

Η Σίλβια Ρομανο αγκαλιάζει ξανά τη μητέρα και την αδερφή της έπειτα από 18 μήνες, στο αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης. Η Ρομανο είχε πέσει θύμα απαγωγής στην Κένυα όπου βρισκόταν για να προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες. 

 

Θεσσαλονίκη: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του πολιτισμού . Στιγμιότυπο από δρώμενο- διαμαρτυρία συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού στις Ομπρέλες της Θεσσαλονίκης. 
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από δρώμενο- διαμαρτυρία συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού στις Ομπρέλες της Θεσσαλονίκης. 

Πρώτα μπάνια. Στιγμιότυπο από την παραλία Αρβανιτιά, στο Ναύπλιο, όπου κόσμος απολαλαμβάνει τη θάλασσα. 
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία Αρβανιτιά, στο Ναύπλιο, όπου κόσμος απολαλαμβάνει τη θάλασσα. 

Ζωγραφική στην Ιερουσαλήμ. Ένα κορίτσι ζωγραφίζει σε γυάλινη επιφάνεια σε νηπιαγωγείο στην Ιερουσαλήμ καθώς το Ισραήλ άνοιξε με περιορισμούς τους παιδικούς σταθμούς. 
REUTERS / AMIR COHEN

Ένα κορίτσι ζωγραφίζει σε γυάλινη επιφάνεια σε νηπιαγωγείο στην Ιερουσαλήμ καθώς το Ισραήλ άνοιξε με περιορισμούς τους παιδικούς σταθμούς. 

Εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία . Πυροτεχνήματα κοντά στο μοναστήρι Novodevichy, στη Μόσχα, συμμετέχουν στους εορτασμούς για την επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Οι εορασμοί φέτος ήταν χωρίς τη συνηθισμένη μεγαλοπρέπεια - εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. (Σάββατο 9 Μαΐου)
EPA / SERGEI CHIRIKOV

Πυροτεχνήματα κοντά στο μοναστήρι Novodevichy, στη Μόσχα, συμμετέχουν στους εορτασμούς για την επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Οι εορασμοί φέτος ήταν χωρίς τη συνηθισμένη μεγαλοπρέπεια - εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. (Σάββατο 9 Μαΐου)

Ψάρεμα στη Θεσσαλονίκη. Ερασιτέχνης ψαράς ψαρεύει στην παραλία Θεσσαλονίκη το ηλιοβασίλεμα. (Σάββατο 9 Μαΐου)
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ερασιτέχνης ψαράς ψαρεύει στην παραλία Θεσσαλονίκη το ηλιοβασίλεμα. (Σάββατο 9 Μαΐου)

Γιορτάζοντας μια νίκη της ανθρωπότητας. Η ομάδα επίδειξης «Κόκκινα Βέλη» της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας πραγματοποιεί πτήση στον ουρανό του Λονδίνου ως ένδειξη τιμής για την 75η επέτειο του τερματισμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις υπήρξαν εκδηλώσεις (απουσία κόσμου στις περισσότερες) για να τιμήσουν την ημέρα που σήμανε το τέλος ενός πολέμου που άφησε μία Ευρώπη κατεστραμμένη, διχοτομημένη, με μεγάλες ανθρώπινες θυσίες και με ένα ηθικό στα τάρταρα. Μετά από 75 χρόνια, η Ιστορία μάς δείχνει ότι η ανθρωπότητα, όποιες δυσκολίες κι αν αντιμετώπισε, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, όπως θα κάνει και μετά την εποχή του κορωνοϊού. (Σάββατο 9 Μαΐου)
via REUTERS / UK MINISTRY OF DEFENCE

Η ομάδα επίδειξης «Κόκκινα Βέλη» της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας πραγματοποιεί πτήση στον ουρανό του Λονδίνου ως ένδειξη τιμής για την 75η επέτειο του τερματισμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις υπήρξαν εκδηλώσεις (απουσία κόσμου στις περισσότερες) για να τιμήσουν την ημέρα που σήμανε το τέλος ενός πολέμου που άφησε μία Ευρώπη κατεστραμμένη, διχοτομημένη, με μεγάλες ανθρώπινες θυσίες και με ένα ηθικό στα τάρταρα. Μετά από 75 χρόνια, η Ιστορία μάς δείχνει ότι η ανθρωπότητα, όποιες δυσκολίες κι αν αντιμετώπισε, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, όπως θα κάνει και μετά την εποχή του κορωνοϊού. (Σάββατο 9 Μαΐου)