Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 16:41

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 10 Μαΐου 2020.

Συγκοινωνίες στο Λοκάρνο. Στιγμιότυπο από το μετρό του Λοκάρνο (Ελβετία) καθώς αυξάνονται τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς έπειτα από το lockdown στη χώρα. 
EPA / PABLO GIANINAZZI

Στιγμιότυπο από το μετρό του Λοκάρνο (Ελβετία) καθώς αυξάνονται τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς έπειτα από το lockdown στη χώρα. 

Έξοδος στην Πράγα. Μία παρέα απολαμβάνει τις μπύρες της σε παμπ της Πράγας (Τσεχία) όπου τα τραπέζια έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. 
REUTERS / DAVID W CERNY

Μία παρέα απολαμβάνει τις μπύρες της σε παμπ της Πράγας (Τσεχία) όπου τα τραπέζια έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Στη Βρετανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι κι ενήλικες μετανάστες. Αναχώρησε το πρωί από την Αθήνα για το Ηνωμένο Βασίλειο ομάδα 16 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και 34 ενηλίκων για επανένωση με τις οικογένειές τους. Με το ίδιο αεροσκάφος έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν το απόγευμα από το Λονδίνο 130 Έλληνες που είχαν αποκλειστεί εκεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Αναχώρησε το πρωί από την Αθήνα για το Ηνωμένο Βασίλειο ομάδα 16 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και 34 ενηλίκων για επανένωση με τις οικογένειές τους. Με το ίδιο αεροσκάφος έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν το απόγευμα από το Λονδίνο 130 Έλληνες που είχαν αποκλειστεί εκεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η κατάργηση του αυθορμητισμού . Κόσμος στέκεται πάνω στα σημεία όπου υποδεικνύουν τις ασφαλείς αποστάσεις σε σταθμό τραμ στη Νίκαια (Γαλλία). 
REUTERS / ERIC GAILLARD

Κόσμος στέκεται πάνω στα σημεία όπου υποδεικνύουν τις ασφαλείς αποστάσεις σε σταθμό τραμ στη Νίκαια (Γαλλία). 

Καρτ ποστάλ από το Νεπάλ. Ομίχλη σκεπάζει την κοιλάδα του Κατμαντού δημιουργώντας μία ξεχωριστή παλέτα χρωμάτων κατά την 49η ημέρα του lockdown στο Νεπάλ. 
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Ομίχλη σκεπάζει την κοιλάδα του Κατμαντού δημιουργώντας μία ξεχωριστή παλέτα χρωμάτων κατά την 49η ημέρα του lockdown στο Νεπάλ. 

Άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα . Σε «κρας τεστ» για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου αναδεικνύεται η σημερινή ημέρα. Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, ακόμη 66.010 επιχειρήσεις και καταστήματα άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους για να υποδεχθούν το αγοραστικό κοινό, υπό αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας και με την προσδοκία να περιορίσουν τις απώλειες του lockdown. 
Eurokinissi / EUROKINISSI

Σε «κρας τεστ» για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου αναδεικνύεται η σημερινή ημέρα. Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, ακόμη 66.010 επιχειρήσεις και καταστήματα άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους για να υποδεχθούν το αγοραστικό κοινό, υπό αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας και με την προσδοκία να περιορίσουν τις απώλειες του lockdown. 

Disneyland και πάλι στη Σαγκάη. Μία κοπέλα φωτογραφίζεται φορώντας μάσκα και τη στολή της Μίννι Μάους στο θεματικό πάρκο της Disneyland στη Σαγκάη που επαναλειτούργησε έπειτα από τη διακοπή λειτουργίας που επέβαλε η υγεινομική κρίση του κορωνοϊού στην Κίνα. 
REUTERS / ALY SONG

Μία κοπέλα φωτογραφίζεται φορώντας μάσκα και τη στολή της Μίννι Μάους στο θεματικό πάρκο της Disneyland στη Σαγκάη που επαναλειτούργησε έπειτα από τη διακοπή λειτουργίας που επέβαλε η υγεινομική κρίση του κορωνοϊού στην Κίνα. 

«Ξεφυλλίζοντας» οικογενειακές φωτογραφίες. Μία γυναίκα στη γερμανική πόλη Νόις (Neuss) δείχνει οικογενειακές φωτογραφίες έξω από το παράθυρο στη μητέρα της γιορτάζοντας έτσι την Ημέρα της Μητέρας.  
REUTERS / THILO SCHMUELGEN

Μία γυναίκα στη γερμανική πόλη Νόις (Neuss) δείχνει οικογενειακές φωτογραφίες έξω από το παράθυρο στη μητέρα της γιορτάζοντας έτσι την Ημέρα της Μητέρας.  

Στην Ηλιούπολη ο Μητσοτάκης . Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργοού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ναό του προφήτη Ηλία, στην Ηλιουπολη, με σκοπό να ενημερωθεί για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργοού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ναό του προφήτη Ηλία, στην Ηλιουπολη, με σκοπό να ενημερωθεί για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Το ευχαριστώ στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Εικόνες πολιτών που συνέχισαν να εργάζονται παρέχοντας τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του lockdown στη Γαλλία, προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι. Υγειονομικοί, υπάλληλοι καταστημάτων και δάσκαλοι είναι κάποιοι από αυτούς, τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. 
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Εικόνες πολιτών που συνέχισαν να εργάζονται παρέχοντας τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του lockdown στη Γαλλία, προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι. Υγειονομικοί, υπάλληλοι καταστημάτων και δάσκαλοι είναι κάποιοι από αυτούς, τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. 

Πίσω στα θρανία η Γ
Eurokinissi / EUROKINISSI

Δύο μήνες μετά το lockdown στην εκπαίδευση λόγω κορωνοϊού, αρχίζει σήμερα η σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας, με τους μαθητές της Γ' Λυκείου να επιστρέφουν πρώτοι στα θρανία. 

Oυρές έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ. Την επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσαν οι ατέλειωτες ουρές κόσμου που σχηματίσθηκαν από το πρωί έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας. 
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσαν οι ατέλειωτες ουρές κόσμου που σχηματίσθηκαν από το πρωί έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας.