Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 15:52

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Ακτιβστές κατά της βιομηχανίας μόδας. Ακτιβιστές της PETA συμμετέχουν σε διαμαρτυρία έξω από το χώρο που φιλοξενεί την Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. 
REUTERS / HENRY NICHOLLS

Ακτιβιστές της PETA συμμετέχουν σε διαμαρτυρία έξω από το χώρο που φιλοξενεί την Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. 

Πλημμύρες στην Ισπανία. Διασώστες σώζουν ένα άτομο σε πλημμυρισμένο τούνελ στην ισπανική περιοχή San Pedro del Pinatar.
REUTERS / SERGIO PEREZ

Διασώστες σώζουν ένα άτομο σε πλημμυρισμένο τούνελ στην ισπανική περιοχή San Pedro del Pinatar.

Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ στην Κίνα. Κόσμος φωτογραφίζεται την παραμονή του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ με εγκατάσταση στον εμπορικό δρόμο Nanjing Road στη Σαγκάη της Κίνας. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος φωτογραφίζεται την παραμονή του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ με εγκατάσταση στον εμπορικό δρόμο Nanjing Road στη Σαγκάη της Κίνας. 

 Προσφυγική ζωή. Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη κρύβονται σε σωλήνα φορτωμένο σε τρένο στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. 
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη κρύβονται σε σωλήνα φορτωμένο σε τρένο στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. 

Πασαρέλα στη Νέα Υόρκη. Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 
REUTERS / CAITLIN OCHS

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 

Καθημερινότητα στη Μαδρίτη. Μία γυναίκα κοιτάζει διαφημιστική αφίσα στο εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης.
REUTERS / Susana Vera

Μία γυναίκα κοιτάζει διαφημιστική αφίσα στο εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης.

Ένταση στο Χιούστον. Διαδηλωτές εισβάλουν στο χώρο όπου πραγματοτοιείται η τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Χιούστον. Στο Χιούστον, μία πόλη που χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα, δισταύρωσαν τα ξίφη τους χθες οι 10 κορυφαίοι υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος, αναδεικνύοντας τις μεγάλες διαφορές που τους χωρίζουν σε μείζονα ζητήματα, όπως η υγεία, η μετανάστευση και κυρίως πόσο προς τα αριστερά πρέπει να κινηθεί το κόμμα στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές του 2020.
REUTERS / Mike Blake

Διαδηλωτές εισβάλουν στο χώρο όπου πραγματοτοιείται η τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Χιούστον. Στο Χιούστον, μία πόλη που χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα, δισταύρωσαν τα ξίφη τους χθες οι 10 κορυφαίοι υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος, αναδεικνύοντας τις μεγάλες διαφορές που τους χωρίζουν σε μείζονα ζητήματα, όπως η υγεία, η μετανάστευση και κυρίως πόσο προς τα αριστερά πρέπει να κινηθεί το κόμμα στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Αμαζόνιος: Η αποψίλωσή του διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο. Κόκκινο φεγγάρι στολίζει τον ουρανό πάνω από αποψιλωμένη περιοχή στο δάσος Bom Futuro στο Ρίο Πάρντο της Βραζιλίας. Η αποψίλωση της περιοχής του Αμαζονίου στη Βραζιλία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου και της ίδιας περιόδου το 2018, καταστρέφοντας άλλα 6.404,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα συνολικά (έναντι 3.336,7 km2), σύμφωνα με επίσημα προσωρινά στοιχεία που έγιναν σήμερα γνωστά. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 91,9%.
REUTERS / Bruno Kelly

Κόκκινο φεγγάρι στολίζει τον ουρανό πάνω από αποψιλωμένη περιοχή στο δάσος Bom Futuro στο Ρίο Πάρντο της Βραζιλίας. Η αποψίλωση της περιοχής του Αμαζονίου στη Βραζιλία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου και της ίδιας περιόδου το 2018, καταστρέφοντας άλλα 6.404,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα συνολικά (έναντι 3.336,7 km2), σύμφωνα με επίσημα προσωρινά στοιχεία που έγιναν σήμερα γνωστά. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 91,9%.

Καρτ ποστάλ από τη Σαντορίνη. Στιγμιότυπο από διακοπές στη Σαντορίνη. 
Emmanouil Papadopoulos/SOOC /

Στιγμιότυπο από διακοπές στη Σαντορίνη. 

Οι Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας δεν φοβούνται το Brexit. Το Brexit δεν απειλεί τη σαμπάνια μας, λένε οι παραγωγοί στην ομώνυμη γαλλική Περιφέρεια. «Η σαμπάνια είναι σαν τον Πύργο του Άιφελ», λέει ο Πιερ Εμανουέλ Τέτινγκερ, εν μέσω τρύγου. «Οι Άγγλοι αγαπούν τη σαμπάνια για 300 χρόνια και θα συνεχίσουν, δεν έχουμε καμία αμφιβολία». Η πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ μάς απασχολεί πιο πολύ από το Brexit, προσθέτει. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σαμπάνιας εξάγεται στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2017 πέρασαν τη Μάγχη 27,8 εκατομμύρια φιάλες, ενώ το 2018 26,8 εκατ. Οι παραγωγοί του αφρώδους οίνου έχουν προετοιμαστεί για την περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα. Κριτικός οίνου εμφανίζεται βέβαιος ότι υπάρχει αρκετή αποθηκευμένη σαμπάνια στη Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει τη ζήτηση τουλάχιστον ενός έτους. «Δεν θα υπάρξει κρίση σαμπάνιας τα Χριστούγεννα». Οι μικροί παραγωγοί, βέβαια, είναι πιο εκτεθειμένοι στο Βrexit, καθώς έχουν να ανταγωνιστούν και τα φθηνότερα αφρώδη κρασιά των Ιταλών ή των Ισπανών. 
REUTERS / Christian Hartmann

Το Brexit δεν απειλεί τη σαμπάνια μας, λένε οι παραγωγοί στην ομώνυμη γαλλική Περιφέρεια. «Η σαμπάνια είναι σαν τον Πύργο του Άιφελ», λέει ο Πιερ Εμανουέλ Τέτινγκερ, εν μέσω τρύγου. «Οι Άγγλοι αγαπούν τη σαμπάνια για 300 χρόνια και θα συνεχίσουν, δεν έχουμε καμία αμφιβολία». Η πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ μάς απασχολεί πιο πολύ από το Brexit, προσθέτει. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σαμπάνιας εξάγεται στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2017 πέρασαν τη Μάγχη 27,8 εκατομμύρια φιάλες, ενώ το 2018 26,8 εκατ. Οι παραγωγοί του αφρώδους οίνου έχουν προετοιμαστεί για την περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα. Κριτικός οίνου εμφανίζεται βέβαιος ότι υπάρχει αρκετή αποθηκευμένη σαμπάνια στη Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει τη ζήτηση τουλάχιστον ενός έτους. «Δεν θα υπάρξει κρίση σαμπάνιας τα Χριστούγεννα». Οι μικροί παραγωγοί, βέβαια, είναι πιο εκτεθειμένοι στο Βrexit, καθώς έχουν να ανταγωνιστούν και τα φθηνότερα αφρώδη κρασιά των Ιταλών ή των Ισπανών.