Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 15:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Σοκ στην αγορά πετρελαίου . Σαουδάραβες παρακολουθούν τις τιμές εμπορευμάτων σε οθόνη στην ANB Bank στο Ριάντ. Το σοκ στην αγορά πετρελαίου από την επίθεση με drones σε καθοριστικής σημασίας εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας έθεσε τις τιμές σε τροχιά απογείωσης. Πέρα από τον άμεσο αντίκτυπο όμως, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα μπορούσε να είναι πολύ ισχυρότερες τόσο για το πετρέλαιο όσο και ευρύτερα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται να αποκαλύψει το πόσο ευάλωτη είναι η αλυσίδα ενεργειακού εφοδιασμού και κατά συνέπεια η παγκόσμια οικονομία στην εποχή των νέων τεχνολογικών όπλων και των ασύμμετρων απειλών. 
REUTERS / STRINGER

Σαουδάραβες παρακολουθούν τις τιμές εμπορευμάτων σε οθόνη στην ANB Bank στο Ριάντ. Το σοκ στην αγορά πετρελαίου από την επίθεση με drones σε καθοριστικής σημασίας εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας έθεσε τις τιμές σε τροχιά απογείωσης. Πέρα από τον άμεσο αντίκτυπο όμως, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα μπορούσε να είναι πολύ ισχυρότερες τόσο για το πετρέλαιο όσο και ευρύτερα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται να αποκαλύψει το πόσο ευάλωτη είναι η αλυσίδα ενεργειακού εφοδιασμού και κατά συνέπεια η παγκόσμια οικονομία στην εποχή των νέων τεχνολογικών όπλων και των ασύμμετρων απειλών. 

Ψάρεμα στο Λίβανο. Κόσμος ψαρεύει σε ακτή στη Βηρυτό του Λιβάνου. 
EPA / NABIL MOUNZER

Κόσμος ψαρεύει σε ακτή στη Βηρυτό του Λιβάνου. 

 Ημέρα Ανεξαρτησίας στο Μεξικό. Κόσμος στην Πόλη του Μεξικού συμμετέχει στους εορτασμούς για την 209η επέτειο της ημέρας Εθνικής Ανεξαρτησίας του Μεξικού από τους Ισπανούς.
REUTERS / Luis Cortes

Κόσμος στην Πόλη του Μεξικού συμμετέχει στους εορτασμούς για την 209η επέτειο της ημέρας Εθνικής Ανεξαρτησίας του Μεξικού από τους Ισπανούς.

Κολομβία: Συντριβή μικρού αεροπλάνου. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους την Κυριακή σε μια συνοικία της κολομβιανής πόλης Ποπαγιάν (νοτιοανατολικά). 
REUTERS / Stringer .

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους την Κυριακή σε μια συνοικία της κολομβιανής πόλης Ποπαγιάν (νοτιοανατολικά). 

Καταστροφές στην Ισπανία. Στοιβαγμένα αυτοκίνητα διακρίνονται στην Οριουέλα της Ισπανίας. Η χώρα τις τελευταίες μέρες επλήγη από πλημμύρες που είχαν ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 
EPA / MORELL

Στοιβαγμένα αυτοκίνητα διακρίνονται στην Οριουέλα της Ισπανίας. Η χώρα τις τελευταίες μέρες επλήγη από πλημμύρες που είχαν ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

 Θρησκευτικό φεστιβάλ στο Νεπάλ. Στιγμιότυπο από το θρησκευτικό φεστιβάλ Indra Jatra, στο Κατμαντού του Νεπάλ. 
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Στιγμιότυπο από το θρησκευτικό φεστιβάλ Indra Jatra, στο Κατμαντού του Νεπάλ. 

Ανατολή στην Κύπρο. Ο ήλιος ανατέλλει σε παραλία της Λάρνακας. 
REUTERS / Yiannis Kourtoglou

Ο ήλιος ανατέλλει σε παραλία της Λάρνακας. 

Η βία επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ. Βίαιη τροπή πήραν για μία ακόμη φορά οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, με τη μεν αστυνομία να κάνει χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιτέθηκαν με  βόμβες μολότοφ και τούβλα κοντά στο κτίριο που στεγάζει το Νομοθετικό Συμβούλιο της πρώην βρετανικής αποικίας και σε γραφεία της κεντρικής κυβέρνησης.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Βίαιη τροπή πήραν για μία ακόμη φορά οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, με τη μεν αστυνομία να κάνει χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιτέθηκαν με  βόμβες μολότοφ και τούβλα κοντά στο κτίριο που στεγάζει το Νομοθετικό Συμβούλιο της πρώην βρετανικής αποικίας και σε γραφεία της κεντρικής κυβέρνησης.

Ημέρα ποδηλάτου στη Μόσχα. Ποδηλάτες διασχίζουν τη λεωφόρο μπροστά από το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ Ποδηλάτου 2019, που αποσκοπεί στην προώθηση της ποδηλασίας στη Μόσχα. Περισσότεροι από 30.000, είτε μεμονωμένα είτε με τις οικογένειές τους, ξεχύθηκαν στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας για να καλύψουν τη διαδρομή των 24 χλμ. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περισσότερα από 3 εκατ. ποδήλατα κυκλοφορούν στη Μόσχα, ωστόσο ο πρώτος ποδηλατικός γύρος έκανε την εμφάνισή του στην πόλη μόλις το 2011. Οι Μοσχοβίτες χρησιμοποιούν το ποδήλατο για διάφορους λόγους, όμως για τους περισσότερους είναι ένας τρόπος για να αποφύγουν την περιβόητη κυκλοφοριακή συμφόρηση της ρωσικής πρωτεύουσας.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ποδηλάτες διασχίζουν τη λεωφόρο μπροστά από το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια του Φθινοπωρινού Φεστιβάλ Ποδηλάτου 2019, που αποσκοπεί στην προώθηση της ποδηλασίας στη Μόσχα. Περισσότεροι από 30.000, είτε μεμονωμένα είτε με τις οικογένειές τους, ξεχύθηκαν στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας για να καλύψουν τη διαδρομή των 24 χλμ. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περισσότερα από 3 εκατ. ποδήλατα κυκλοφορούν στη Μόσχα, ωστόσο ο πρώτος ποδηλατικός γύρος έκανε την εμφάνισή του στην πόλη μόλις το 2011. Οι Μοσχοβίτες χρησιμοποιούν το ποδήλατο για διάφορους λόγους, όμως για τους περισσότερους είναι ένας τρόπος για να αποφύγουν την περιβόητη κυκλοφοριακή συμφόρηση της ρωσικής πρωτεύουσας.

Αγκαλιά με το τρόπαιο. Ο Ρίκι Ρούμπιο πανηγυρίζει αγκαλιά με το τρόπαιο της Εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Δεκατρία χρόνια μετά το πρώτο χρυσό μετάλλιό της, το 2006 απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, στην Ιαπωνία, η Ισπανία στέφθηκε για δεύτερη φορά στην Ιστορία της παγκόσμια πρωταθλήτρια, ξανά σε μια χώρα της ανατολικής Ασίας.  Οι «φούρια ρόχα» νίκησαν στο Wukesong Sport Center του Πεκίνου με 95-75 την Αργεντινή, παίζοντας απόλυτα κυριαρχικό μπάσκετ και «εξαφανίζοντας» από το παρκέ τα δύο «όπλα» της «αλμπισελέστε», Σκόλα (1/10 σουτ) και Καμπάτσο (2/11).  Ο Ρούμπιο αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης και του τελικού, ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα, μαζί με τους Μαρκ Γκασόλ, Εβάν Φουρνιέ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Λουίς Σκόλα.
REUTERS / Kim Kyung Hoon

Ο Ρίκι Ρούμπιο πανηγυρίζει αγκαλιά με το τρόπαιο της Εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Δεκατρία χρόνια μετά το πρώτο χρυσό μετάλλιό της, το 2006 απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, στην Ιαπωνία, η Ισπανία στέφθηκε για δεύτερη φορά στην Ιστορία της παγκόσμια πρωταθλήτρια, ξανά σε μια χώρα της ανατολικής Ασίας.  Οι «φούρια ρόχα» νίκησαν στο Wukesong Sport Center του Πεκίνου με 95-75 την Αργεντινή, παίζοντας απόλυτα κυριαρχικό μπάσκετ και «εξαφανίζοντας» από το παρκέ τα δύο «όπλα» της «αλμπισελέστε», Σκόλα (1/10 σουτ) και Καμπάτσο (2/11).  Ο Ρούμπιο αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης και του τελικού, ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα, μαζί με τους Μαρκ Γκασόλ, Εβάν Φουρνιέ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Λουίς Σκόλα.