Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 15:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Φεγγαράδα. Του φεγγαριού η σκάλα στον ελληνικό ουρανό.
Eurokinissi / ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Του φεγγαριού η σκάλα στον ελληνικό ουρανό.

Ινδουιστικό φεστιβάλ στο Νεπάλ. Ένα κορίτσι ντυμένο ως θεά Κουμάρι παίρνει μέρος σε ινδουιστικό φεστιβάλ στο Κατμαντού του Νεπάλ. Νεαρά κορίτσια επιλέγονται για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και ο ρόλος τους είναι να ευλογούν τους πιστούς.
 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένα κορίτσι ντυμένο ως θεά Κουμάρι παίρνει μέρος σε ινδουιστικό φεστιβάλ στο Κατμαντού του Νεπάλ. Νεαρά κορίτσια επιλέγονται για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και ο ρόλος τους είναι να ευλογούν τους πιστούς.

 

Μαύρη επέτειος στη Χιλή. Μία μαυροντυμένη κοπέλα συμμετέχει σε διαμαρτυρία φεμινιστικής ιοργάνωσης στο Σαντιάγο της Χιλής, με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος στη χώρα. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην πορεία κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης κάνοντας στάση σε μερικά από τα κέντρα της δικτατορίας του Πινοσέτ όπου βασανίζονταν πολίτες. 
EPA / EGB obm

Μία μαυροντυμένη κοπέλα συμμετέχει σε διαμαρτυρία φεμινιστικής ιοργάνωσης στο Σαντιάγο της Χιλής, με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος στη χώρα. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην πορεία κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης κάνοντας στάση σε μερικά από τα κέντρα της δικτατορίας του Πινοσέτ όπου βασανίζονταν πολίτες. 

Προσευχή στην Ινδονησία. Μουσουλμάνες στην πόλη Πεκανμπάρου, της Ινδονησίας, προσεύχονται για βροχή ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την περίοδο ξηρασίας. 
EPA / AFRIANTO SILALAHI

Μουσουλμάνες στην πόλη Πεκανμπάρου, της Ινδονησίας, προσεύχονται για βροχή ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την περίοδο ξηρασίας. 

Ιπποδρομίες στη Γάζα. Στιγμιότυπο από ιπποδρομίες στην πόλη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάςας. 
 
EPA / MOHAMMED SABER

Στιγμιότυπο από ιπποδρομίες στην πόλη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάςας. 

 

Σύγχρονος χορός στη Μόσχα. Χορευτές της κινεζικής Peacock Contemporary Dance Company παρουσιάζουν την παράσταση της Γιάνγκ Λίπινγκ «Rite of Spring» στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού  DANCEINVERSION που φιλοξενείται στο Θέατρο Μπολσόι, στη Μόσχα. 
 
REUTERS / Shamil Zhumatov

Χορευτές της κινεζικής Peacock Contemporary Dance Company παρουσιάζουν την παράσταση της Γιάνγκ Λίπινγκ «Rite of Spring» στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού  DANCEINVERSION που φιλοξενείται στο Θέατρο Μπολσόι, στη Μόσχα. 

 

Μαθήματα βρετανικής ιστορίας. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συμμετέχει σε μάθημα ιστορίας κατά την επίσκεψή του στο σχολείο Pimlico του Λονδίνου. 
REUTERS / Toby Melville

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συμμετέχει σε μάθημα ιστορίας κατά την επίσκεψή του στο σχολείο Pimlico του Λονδίνου. 

Καπνός στον Αμζόνιο. Καπνός σκεπάζει έκταση που φλέγεται στον Αμαζόνιο, στο Πόρτο Βέλιο της Βραζιλίας.  Η αποψίλωση της περιοχής του Αμαζονίου στη Βραζιλία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου και της ίδιας περιόδου το 2018, καταστρέφοντας άλλα 6.404,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα συνολικά (έναντι 3.336,7 km2), σύμφωνα με επίσημα προσωρινά στοιχεία που έγιναν σήμερα γνωστά. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 91,9%.  Σύμφωνα με ειδικούς, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Αμαζονίου, καθώς η κορύφωση της αποψίλωσης σημειώθηκε τον Ιούλιο και αυτή των πυρκαγιών τον Σεπτέμβριο, όπως επισήμανε η Άνε Αλενσάρ, επιστημονική διευθύντρια του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών στην Αμαζονία (IPAM).
REUTERS / Bruno Kelly

Καπνός σκεπάζει έκταση που φλέγεται στον Αμαζόνιο, στο Πόρτο Βέλιο της Βραζιλίας.  Η αποψίλωση της περιοχής του Αμαζονίου στη Βραζιλία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου και της ίδιας περιόδου το 2018, καταστρέφοντας άλλα 6.404,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα συνολικά (έναντι 3.336,7 km2), σύμφωνα με επίσημα προσωρινά στοιχεία που έγιναν σήμερα γνωστά. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 91,9%.  Σύμφωνα με ειδικούς, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Αμαζονίου, καθώς η κορύφωση της αποψίλωσης σημειώθηκε τον Ιούλιο και αυτή των πυρκαγιών τον Σεπτέμβριο, όπως επισήμανε η Άνε Αλενσάρ, επιστημονική διευθύντρια του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών στην Αμαζονία (IPAM).

Πειραιάς - Περιστέρι: Σιίτες γιόρτασαν την Ασούρα με αυτομαστίγωμα. Με αυτομαστίγωμα γιόρτασαν δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι και φέτος σε Πειραιά και Περιστέρι την Ασούρα, την κορύφωση του πένθους τους για τον βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του Μωάμεθ.
Nikos Libertas / SOOC /

Με αυτομαστίγωμα γιόρτασαν δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι και φέτος σε Πειραιά και Περιστέρι την Ασούρα, την κορύφωση του πένθους τους για τον βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του Μωάμεθ.

Η κατάρρευση του κόσμου όπως τον ξέραμε. 11 Σεπτεμβρίου 2001. 2.973 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι Δίδυμοι Πύργοι της Νέας Υόρκης, τα κτήριασύμβολα της πόλης, καταρρέουν και μαζί τους ο κόσμος όπως τον ξέραμε μέχρι τότε. Αν και η πληγή στις ΗΠΑ μένει ανοικτή, φαίνεται ότι το στοίχημα καταπολέμησης του φόβου έχει κερδηθεί. Εκείνο που δεν μπορεί να υποτιμηθεί είναι ότι η τρομοκρατία άλλαξε και την πολιτική και την κοινωνία. 
REUTERS / Andrew Kelly

11 Σεπτεμβρίου 2001. 2.973 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι Δίδυμοι Πύργοι της Νέας Υόρκης, τα κτήριασύμβολα της πόλης, καταρρέουν και μαζί τους ο κόσμος όπως τον ξέραμε μέχρι τότε. Αν και η πληγή στις ΗΠΑ μένει ανοικτή, φαίνεται ότι το στοίχημα καταπολέμησης του φόβου έχει κερδηθεί. Εκείνο που δεν μπορεί να υποτιμηθεί είναι ότι η τρομοκρατία άλλαξε και την πολιτική και την κοινωνία.