Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 15:11

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ απέσυρε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο. ην απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο πυροδότησε τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση στο Κονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ. Το νομοσχέδιο προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, γεγονός που ξύπνησε τα αντανακλαστικά των ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας και προκάλεσε σειρά από διαδηλώσεις, συχνά βίαιες, από τον περασμένο Ιούνιο. Οι ακτιβιστές είδαν πίσω από αυτό μία απόπειρα να περιοριστούν οι ελευθερίες των πολιτών και να φιμωθούν οι επικριτές του Πεκίνου.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

ην απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο πυροδότησε τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση στο Κονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ. Το νομοσχέδιο προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, γεγονός που ξύπνησε τα αντανακλαστικά των ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας και προκάλεσε σειρά από διαδηλώσεις, συχνά βίαιες, από τον περασμένο Ιούνιο. Οι ακτιβιστές είδαν πίσω από αυτό μία απόπειρα να περιοριστούν οι ελευθερίες των πολιτών και να φιμωθούν οι επικριτές του Πεκίνου.

Τεχνολογική έκθεση στο Βερολίνο. Στιγμιότυπο από την Διεθνή Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών IFA που διοργανώνεται στο Βερολίνο. 
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Στιγμιότυπο από την Διεθνή Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών IFA που διοργανώνεται στο Βερολίνο. 

Αναμνηστική φωτογραφία από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οπαδός φωτογραφίζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις Foshan International Sports & Cultural Arena πριν τον αγώνα Ανγκόλα- Φιλιππίνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η Ανγκόλα έκανε «ποδαρικό» στις νίκες καθώς επιβλήθηκε με 84-81 στην παράταση (κ.α. 73-73) των Φιλιππίνων, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου.
EPA / COSTFOTO

Οπαδός φωτογραφίζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις Foshan International Sports & Cultural Arena πριν τον αγώνα Ανγκόλα- Φιλιππίνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η Ανγκόλα έκανε «ποδαρικό» στις νίκες καθώς επιβλήθηκε με 84-81 στην παράταση (κ.α. 73-73) των Φιλιππίνων, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου.

«Δεν υπάρχει μη βίαιος τρόπος να κοιτάξεις κάποιον». Επισκέπτρια παρατηρεί το έργο «Sustained Glass» της έκθεσης της Γου Τσανγκ που φιλοξενείται στο μουσείο Martin Gropius Bau στο Βερολίνο. Η έκθεση ονομάζεται «Δεν υπάρχει μη βίαιος τρόπος να κοιτάξεις κάποιον» (There is no nonviolent way to look at somebody). 
EPA / FELIPE TRUEBA

Επισκέπτρια παρατηρεί το έργο «Sustained Glass» της έκθεσης της Γου Τσανγκ που φιλοξενείται στο μουσείο Martin Gropius Bau στο Βερολίνο. Η έκθεση ονομάζεται «Δεν υπάρχει μη βίαιος τρόπος να κοιτάξεις κάποιον» (There is no nonviolent way to look at somebody). 

Έντονες συζητήσεις. Βουλευτές συνομιλούν σε υψηλούς τόνους πριν από συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο του Πορτ-ο-Πρενς (Αϊτή). 
REUTERS / Andres Martinez Casares

Βουλευτές συνομιλούν σε υψηλούς τόνους πριν από συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο του Πορτ-ο-Πρενς (Αϊτή). 

Ηλιοβασίλεμα στην Ινδία. Ο ήλιος δύει στη λίμνη Νταλ (Dal) της Σριναγκάρ (Ινδία). 
EPA / FAROOQ KHAN

Ο ήλιος δύει στη λίμνη Νταλ (Dal) της Σριναγκάρ (Ινδία). 

Καίει ακόμα ο Αμαζόνιος. Ένα κοπάδι αγελάδες διακρίνονται ανάμεσα στους καπνούς από τη φωτιά σε δασική έκταση στον Αμαζόνιο (Βραζιλία).  Από τον Ιανουάριο ως την 30ή Αυγούστου, σε όλη τη Βραζιλία καταγράφηκαν 88.816 εστίες φωτιάς, εκ των οποίων το 51,9% στον Αμαζόνιο, κάτι που συνδέεται άμεσα, κατά ειδικούς, με την κλιμάκωση της αποψίλωσης του τροπικού δάσους.
REUTERS / Bruno Kelly

Ένα κοπάδι αγελάδες διακρίνονται ανάμεσα στους καπνούς από τη φωτιά σε δασική έκταση στον Αμαζόνιο (Βραζιλία).  Από τον Ιανουάριο ως την 30ή Αυγούστου, σε όλη τη Βραζιλία καταγράφηκαν 88.816 εστίες φωτιάς, εκ των οποίων το 51,9% στον Αμαζόνιο, κάτι που συνδέεται άμεσα, κατά ειδικούς, με την κλιμάκωση της αποψίλωσης του τροπικού δάσους.

Άκομψες λήψεις. Ο φακός συλλαμβάνει τον Μουχαμάντ Φαγέ της Σενεγάλης σε καθόλου κολακευτική πόζα στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Αυστραλίας και της Σενεγάλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. 
REUTERS / Kim Kyung Hoon

Ο φακός συλλαμβάνει τον Μουχαμάντ Φαγέ της Σενεγάλης σε καθόλου κολακευτική πόζα στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Αυστραλίας και της Σενεγάλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. 

ΗΠΑ - Πεντάγωνο: 3,6 δισ. δολ. για την κατασκευή τμημάτων του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Ένας στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς φυλάει τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στη Σιουδάδ Χουάρες (Μεξικό).  Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την εκταμίευση 3,6 δισ. δολαρίων για την κατασκευή νέων τμημάτων του τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό και την ενίσχυση των υπαρχόντων, κατ’ εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 
REUTERS / Jose Luis Gonzalez

Ένας στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς φυλάει τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στη Σιουδάδ Χουάρες (Μεξικό).  Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την εκταμίευση 3,6 δισ. δολαρίων για την κατασκευή νέων τμημάτων του τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό και την ενίσχυση των υπαρχόντων, κατ’ εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

H κλιματική αλλαγή στην άκρη του κόσμου. Το Longyearbyen στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ είναι ένα από τα βορειότερα κατοικημένα μέρη της Γης. Σ’ αυτή τη μικρή πόλη των 2.000 κατοίκων στην άκρη του κόσμου -κυριολεκτικά- η κλιματική αλλαγή αλλιώς μετρά. Ετσι, τουλάχιστον λέει ο Audun Salte, που ανησυχεί για την αύξηση της θερμοκρασίας και την επιβίωση των ειδών στον πλανήτη. «Η κλιματική αλλαγή είναι όπως όταν κόβεις ταχύτητα σ’ έναν αυτοκινητόδρομο, για να δεις ένα τροχαίο, μόνο που στην περίπτωσή μας δεν συνειδητοποιούμε ότι το τρακάρισμα είμαστε εμείς». Σαφής.
REUTERS / Hannah Mckay

Το Longyearbyen στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ είναι ένα από τα βορειότερα κατοικημένα μέρη της Γης. Σ’ αυτή τη μικρή πόλη των 2.000 κατοίκων στην άκρη του κόσμου -κυριολεκτικά- η κλιματική αλλαγή αλλιώς μετρά. Ετσι, τουλάχιστον λέει ο Audun Salte, που ανησυχεί για την αύξηση της θερμοκρασίας και την επιβίωση των ειδών στον πλανήτη. «Η κλιματική αλλαγή είναι όπως όταν κόβεις ταχύτητα σ’ έναν αυτοκινητόδρομο, για να δεις ένα τροχαίο, μόνο που στην περίπτωσή μας δεν συνειδητοποιούμε ότι το τρακάρισμα είμαστε εμείς». Σαφής.