Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 15:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Τέσσερα χρόνια από το θάνατο του μικρού Αϊλάν . Το πλήρωμα του διασωστικού πλοίου «Αλάν Κούρντι», της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye, ετοιμάζεται για την τελετή μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του μικρού Αλάν Κούρντι, γνωστού ως Αϊλάν. Το πλοίο βαφτίστηκε «Αλάν Κούρντι» από την Sea-Eye, σε έναν φόρο τιμής στον μικρό Σύρο πρόσφυγα που βρέθηκε νεκρός σε τουρκική ακτή το 2015. Ο Αλάν Κούρντι πνίγηκε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Γκαλίπ και τη μητέρα τους, τη Ρεχάνα, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στο Αιγαίο. Το πτώμα του παιδιού ξεβράστηκε σε μια τουρκική παραλία στις 2 Σεπτεμβρίου 2015. Η φωτογραφία εκείνη, με το παιδί ξαπλωμένο μπρούμυτα στην αμμουδιά, έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη παγκοσμίως.
REUTERS / Darrin Zammit Lupi

Το πλήρωμα του διασωστικού πλοίου «Αλάν Κούρντι», της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye, ετοιμάζεται για την τελετή μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του μικρού Αλάν Κούρντι, γνωστού ως Αϊλάν. Το πλοίο βαφτίστηκε «Αλάν Κούρντι» από την Sea-Eye, σε έναν φόρο τιμής στον μικρό Σύρο πρόσφυγα που βρέθηκε νεκρός σε τουρκική ακτή το 2015. Ο Αλάν Κούρντι πνίγηκε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Γκαλίπ και τη μητέρα τους, τη Ρεχάνα, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στο Αιγαίο. Το πτώμα του παιδιού ξεβράστηκε σε μια τουρκική παραλία στις 2 Σεπτεμβρίου 2015. Η φωτογραφία εκείνη, με το παιδί ξαπλωμένο μπρούμυτα στην αμμουδιά, έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Αιματοχυσία στην Καμπούλ. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 119 τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το βράδυ της Δευτέρας την Καμπούλ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίς το πρωί εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
REUTERS / Omar Sobhani

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 119 τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το βράδυ της Δευτέρας την Καμπούλ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίς το πρωί εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Ένταση στην Ινδονησία. Ένας άνδρας κοιτάζει μέσα από σπασμένο τζάμι έπειτα από επεισόδια στην Τζαγιαπούρα (Ινδονησία). 
REUTERS / Antara Foto Agency

Ένας άνδρας κοιτάζει μέσα από σπασμένο τζάμι έπειτα από επεισόδια στην Τζαγιαπούρα (Ινδονησία). 

Εορτασμοί στο Μπρούκλιν . Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το J
EPA / MICHAEL NAGLE

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το J'ouvert στο Μπρούκλιν (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ). Το J'ouvert συνδέεται με την παράδοση των λαών της Καραϊβικής και αποτελεί μέρος των εορτασμών του καρναβαλιού. 

Κτηνοτροφική καθημερινότητα. Κοπάδι προβάτων περιφέρεται στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κοπάδι προβάτων περιφέρεται στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία. 

Πλημμύρες στο Σουδάν. Ένα φορτηγό έχει κολλήσει σε πλημμυρισμένο δρόμο σε περιοχή στην Χαρτούμ (Σουδάν). 
REUTERS / MOHAMED NURELDIN ABDALLAH

Ένα φορτηγό έχει κολλήσει σε πλημμυρισμένο δρόμο σε περιοχή στην Χαρτούμ (Σουδάν). 

Καλιφόρνια: Αναφορές για 25 νεκρούς από τη φωτιά στο πλοίο. Συνολικά 25 πτώματα επιβαινόντων στο τουριστικό πλοίο Conception, το οποίο τυλίχθηκε χθες στις φλόγες ενώ ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά νησιού στη νότια Καλιφόρνια, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, ενώ ακόμη εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
REUTERS / KYLE GRILLOT

Συνολικά 25 πτώματα επιβαινόντων στο τουριστικό πλοίο Conception, το οποίο τυλίχθηκε χθες στις φλόγες ενώ ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά νησιού στη νότια Καλιφόρνια, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, ενώ ακόμη εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο πλοίο που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο. Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε, γύρω στις 8.00 το πρωί, το «Aqua Blue» το δεύτερο πλοίο που απέπλευσε από τη Λέσβο, μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας.
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε, γύρω στις 8.00 το πρωί, το «Aqua Blue» το δεύτερο πλοίο που απέπλευσε από τη Λέσβο, μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Παιχνίδι στο νερό. Ένα παιδί βουτά στην θάλασσα κατα την δύση του ηλίου στην παραλία του Μαραθιά στο νότιο Πήλιο. 
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ένα παιδί βουτά στην θάλασσα κατα την δύση του ηλίου στην παραλία του Μαραθιά στο νότιο Πήλιο. 

Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας. Ο ήλιος και τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια είναι μια γραφή συλλαβική που την αποκρυπτογραφείς σε μια στιγμή μαγική. Το Βόρειο Σέλας είναι ένα τέτοιο δώρο της φύσης και της φυσικής. Στο στιγμιότυπο από τη Ρωσία αφήνει φυλλωσσιά χλωρή στη λίμνη Ladoga. Μια παρουσία φανταστική μιας απουσίας ατμοσφαιρικής.
REUTERS / Anton Vaganov

Ο ήλιος και τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια είναι μια γραφή συλλαβική που την αποκρυπτογραφείς σε μια στιγμή μαγική. Το Βόρειο Σέλας είναι ένα τέτοιο δώρο της φύσης και της φυσικής. Στο στιγμιότυπο από τη Ρωσία αφήνει φυλλωσσιά χλωρή στη λίμνη Ladoga. Μια παρουσία φανταστική μιας απουσίας ατμοσφαιρικής.