Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 15:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019.

Καρτ ποστάλ από τη Ρόδο. Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από τη Λίνδο, ένα παραδοσιακό οικισμό στο νησί της Ρόδου. Έχει πλούσια ιστορία, καθώς ήταν μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού και αυτή με την πιο πλούσια ναυτική παράδοση.Ένας κατακόρυφος βράχος απόκρημνος και απρόσιτος, με εμφανή τα σημάδια του παρελθόντος στην κορυφή του, μια απέραντη θάλασσα να τον περιβάλλει και ένας οικισμός απόλυτα προσαρμοσμένος ανάμεσα στα δύο αυτά στοιχεία. Στους πρόποδες ενός εντυπωσιακού βράχου, πάνω στα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, φωλιάζει ο παραδοσιακός οικισμός της Λίνδου, που αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό, στο νησί της Ρόδου. Λευκά κυβόσχημα σπιτάκια, που περιβάλλονται από το απόλυτο γαλάζιο του Αιγαίου στέκονται περήφανα πάνω στο βράχο, προσδίδοντας σε αυτόν τον διατηρητέο οικισμό μια απαράμιλλη γοητεία. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του καλοκαιριού, η διασκέδαση, η νόστιμη τοπική κουζίνα, τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας, ιδανικά για κολύμπι και καταδύσεις, αποκαλύπτουν τα μυστικά για στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Η παραδοσιακή πόλη της Λίνδου είναι ένα μοναδικό δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Η Λίνδος υπήρξε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, με το μεσαιωνικό, βυζαντινό και αραβικό στυλ να δημιουργούν μαζί την ξεχωριστή αρχιτεκτονική των σπιτιών της.
INTIME NEWS / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από τη Λίνδο, ένα παραδοσιακό οικισμό στο νησί της Ρόδου. Έχει πλούσια ιστορία, καθώς ήταν μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού και αυτή με την πιο πλούσια ναυτική παράδοση.Ένας κατακόρυφος βράχος απόκρημνος και απρόσιτος, με εμφανή τα σημάδια του παρελθόντος στην κορυφή του, μια απέραντη θάλασσα να τον περιβάλλει και ένας οικισμός απόλυτα προσαρμοσμένος ανάμεσα στα δύο αυτά στοιχεία. Στους πρόποδες ενός εντυπωσιακού βράχου, πάνω στα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, φωλιάζει ο παραδοσιακός οικισμός της Λίνδου, που αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό, στο νησί της Ρόδου. Λευκά κυβόσχημα σπιτάκια, που περιβάλλονται από το απόλυτο γαλάζιο του Αιγαίου στέκονται περήφανα πάνω στο βράχο, προσδίδοντας σε αυτόν τον διατηρητέο οικισμό μια απαράμιλλη γοητεία. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του καλοκαιριού, η διασκέδαση, η νόστιμη τοπική κουζίνα, τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας, ιδανικά για κολύμπι και καταδύσεις, αποκαλύπτουν τα μυστικά για στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Η παραδοσιακή πόλη της Λίνδου είναι ένα μοναδικό δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Η Λίνδος υπήρξε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, με το μεσαιωνικό, βυζαντινό και αραβικό στυλ να δημιουργούν μαζί την ξεχωριστή αρχιτεκτονική των σπιτιών της.

Ιστορία σε VR τεχνολογία. Μία κοπέλα φορώντας VR γυαλιά ενημερώνεται για την ιστορία του Βερολίνου σε έκθεση που φιλοξενεί το μουσείο Timeride στην πόλη. 
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Μία κοπέλα φορώντας VR γυαλιά ενημερώνεται για την ιστορία του Βερολίνου σε έκθεση που φιλοξενεί το μουσείο Timeride στην πόλη. 

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έρχονται αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις στο σταθμό Yuen Long MTR. Το Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες 10 εβδομάδες βιώνει τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση από τότε, που πέρασε στον έλεγχο της Κίνας.
REUTERS / TYRONE SIU

Διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έρχονται αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις στο σταθμό Yuen Long MTR. Το Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες 10 εβδομάδες βιώνει τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση από τότε, που πέρασε στον έλεγχο της Κίνας.

Παιχνίδι με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Μία μητέρα παίζει με το παιδί της κατά τη δύση του ήλιου στην παραλία La Madalena στην περιοχή Cabanas (Γαλικία, Ισπανία). 
EPA / Cabalar

Μία μητέρα παίζει με το παιδί της κατά τη δύση του ήλιου στην παραλία La Madalena στην περιοχή Cabanas (Γαλικία, Ισπανία). 

Εντυπωσιακό θέαμα. Μία κοπέλα επεξεργάζεται την εγκατάσταση «Whispers» στο Night Festival της Σιγκαπούρης μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. 
EPA / WALLACE WOON

Μία κοπέλα επεξεργάζεται την εγκατάσταση «Whispers» στο Night Festival της Σιγκαπούρης μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. 

Πολύχρωμη βόλτα. Τουρίστες οδηγούν κλασικά αυτοκίνητα στην Αβάνα (Κούβα). 
REUTERS / Fernando Medina

Τουρίστες οδηγούν κλασικά αυτοκίνητα στην Αβάνα (Κούβα). 

Ώρα φαγητού. Ένας πελεκάνος πιάνει ένα ψάρι στο Σαιντ Τζέιμς Παρκ του Λονδίνου. 
REUTERS / Hannah Mckay

Ένας πελεκάνος πιάνει ένα ψάρι στο Σαιντ Τζέιμς Παρκ του Λονδίνου. 

Στους ρυθμούς του τάνγκο  . Στιγμιότυπο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάνγκο στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). 
REUTERS / Agustin Marcarian

Στιγμιότυπο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάνγκο στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). 

Αμερικανικό outfit. Ο εννιάχρονος Reed Elliotte περιμένει με τη μητέρα του για να ακούσουν την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Λούισβιλ (Κεντάκι, ΗΠΑ). 
REUTERS / Kevin Lamarque

Ο εννιάχρονος Reed Elliotte περιμένει με τη μητέρα του για να ακούσουν την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Λούισβιλ (Κεντάκι, ΗΠΑ). 

Φλέγεται ο Αμαζόνιος. Μπροστά σε μία ακόμη τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή είναι ο πλανήτης καθώς ο «πνεύμονας του πλανήτη», ο Αμαζόνις, έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η Βραζιλία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας 5ετίας. Σχεδόν 73 χιλιάδες πυρκαγιές έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο στο δάσος του Αμαζονίου, αριθμός κατά 82% αυξημένος συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 2018 είχαν σημειωθεί συνολικά 40 χιλιάδες πυρκαγιές.
REUTERS / BRUNO KELLY

Μπροστά σε μία ακόμη τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή είναι ο πλανήτης καθώς ο «πνεύμονας του πλανήτη», ο Αμαζόνις, έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η Βραζιλία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας 5ετίας. Σχεδόν 73 χιλιάδες πυρκαγιές έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο στο δάσος του Αμαζονίου, αριθμός κατά 82% αυξημένος συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 2018 είχαν σημειωθεί συνολικά 40 χιλιάδες πυρκαγιές.