Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 15:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019.

Πρόβες στην Τιφλίδα. Στιγμιότυπο από την πρόβα του έργου «Un Ballo Maschera» του Θεάτρου Όπερας & Μπαλέτου Τιφλίδας (Γεωργία). Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Verdi.
EPA / ZURAB KURTSIKIDZE

Στιγμιότυπο από την πρόβα του έργου «Un Ballo Maschera» του Θεάτρου Όπερας & Μπαλέτου Τιφλίδας (Γεωργία). Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Verdi.

Τετράποδος οπαδός. Ένας σκυλάκος περιμένει τον αγώνα μπέιζμπολ μεταξύ Colorado Rockies και Arizona Diamondbacks στο στάδιο Coors Field (Ντένβερ, Κολοράντο, ΗΠΑ). 
USA TODAY Sports / Ron Chenoy

Ένας σκυλάκος περιμένει τον αγώνα μπέιζμπολ μεταξύ Colorado Rockies και Arizona Diamondbacks στο στάδιο Coors Field (Ντένβερ, Κολοράντο, ΗΠΑ). 

Ένας χρόνος από την τραγωδία στη Γένοβα. Στιγμιότυπο από την τελετή μνήμης των θυμάτων στη Γένοβα (Ιταλία). Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι που είχε ως αποτέλεσμα 43 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 
REUTERS / MASSIMO PINCA

Στιγμιότυπο από την τελετή μνήμης των θυμάτων στη Γένοβα (Ιταλία). Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι που είχε ως αποτέλεσμα 43 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Εύβοια: Αγωνιώδεις προσπάθειες για να περιοριστεί η πυρκαγιά. Μαύρο τοπίο και μεγάλη οικολογική καταστροφή αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης σε πευκόφυτη περιοχή στην κεντρική Εύβοια, ανάμεσα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα περιφερειακά μέτωπα και την επέκταση της πυρκαγιάς. Από το ξημέρωμα οι επιχειρήσεις εστιάζονται στην περιοχή προς το χωριό Σταυρός, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.
REUTERS / COSTAS BALTAS

Μαύρο τοπίο και μεγάλη οικολογική καταστροφή αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης σε πευκόφυτη περιοχή στην κεντρική Εύβοια, ανάμεσα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα περιφερειακά μέτωπα και την επέκταση της πυρκαγιάς. Από το ξημέρωμα οι επιχειρήσεις εστιάζονται στην περιοχή προς το χωριό Σταυρός, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Σε έκρυθμη κατάσταση το Χονγκ Κονγκ. Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Από το πρωό το αεροδρόμιο λειτουργεί και πάλι κανονικά, με εκατοντάδες πτήσεις, που είχαν ακυρωθεί τα προηγούμενα 24ωρα να έχουν προγραμματιστεί. Αυτό ωστόσο δεν σηματοδεί άμβλυνση των εντάσεων. Σε άλλα σημεία της πόλης οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές συνεχίζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις απειλές, που εξαπολύει το Πεκίνο. 
REUTERS / Thomas Peter

Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Από το πρωό το αεροδρόμιο λειτουργεί και πάλι κανονικά, με εκατοντάδες πτήσεις, που είχαν ακυρωθεί τα προηγούμενα 24ωρα να έχουν προγραμματιστεί. Αυτό ωστόσο δεν σηματοδεί άμβλυνση των εντάσεων. Σε άλλα σημεία της πόλης οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές συνεχίζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις απειλές, που εξαπολύει το Πεκίνο. 

Διαμαρτυρία στη Βραζιλία. Στιγμιότυπο από διαδήλωση ιθαγενών στην πόλη Μπραζίλια κατά του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου. Οι ιθαγενείς ζητούν από τον Μπολσονάρου να σεβαστεί τα δικαιώματά τους. 
REUTERS / Stringer .

Στιγμιότυπο από διαδήλωση ιθαγενών στην πόλη Μπραζίλια κατά του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου. Οι ιθαγενείς ζητούν από τον Μπολσονάρου να σεβαστεί τα δικαιώματά τους. 

Περπατώντας στην κορυφή της Πράγας. Η Tatiana-Mosio Bongonga περπατάει σε σχοινί πάνω από το Κάστρο της Πράγας κατά τη διάρκεια πρόβας για την τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου και Θεάτρου. 
REUTERS / David W Cerny

Η Tatiana-Mosio Bongonga περπατάει σε σχοινί πάνω από το Κάστρο της Πράγας κατά τη διάρκεια πρόβας για την τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου και Θεάτρου. 

Γερμανία: Οικολόγοι ακτιβιστές σταμάτησαν τρένο με αυτοκίνητα της Volkswagen. Ακτιβιστές σταμάτησαν για λίγη ώρα εμπορευματικό συρμό που μετέφερε οχήματα της Volkswagen, στην πόλη Βόλφσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.  Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η αμαξοστοιχία δεν βρισκόταν ακόμη στο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, κινείτο σε σιδηροτροχιές της γραμμής τροφοδοσίας της Volkswagen.Ένας από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξήγησε ότι οι ακτιβιστές ανήκουν σε διάφορες οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν σκοπό να καθυστερήσουν τον κύκλο της παραγωγής της εταιρείας. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η κινητοποίηση δεν στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον της Volkswagen, αλλά της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικά, καθώς ο τομέας αυτός οικονομικής δραστηριότητας έχει κατ’ αυτούς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κλιματική κρίση.
EPA / JONAS NOLDEN

Ακτιβιστές σταμάτησαν για λίγη ώρα εμπορευματικό συρμό που μετέφερε οχήματα της Volkswagen, στην πόλη Βόλφσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.  Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η αμαξοστοιχία δεν βρισκόταν ακόμη στο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, κινείτο σε σιδηροτροχιές της γραμμής τροφοδοσίας της Volkswagen.Ένας από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξήγησε ότι οι ακτιβιστές ανήκουν σε διάφορες οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν σκοπό να καθυστερήσουν τον κύκλο της παραγωγής της εταιρείας. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η κινητοποίηση δεν στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον της Volkswagen, αλλά της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικά, καθώς ο τομέας αυτός οικονομικής δραστηριότητας έχει κατ’ αυτούς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κλιματική κρίση.

Σούρουπο στην Επανομή. Μία κοπέλα απολαμβάνει τη θάλασσα στο Φανάρι της Επανομής.
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μία κοπέλα απολαμβάνει τη θάλασσα στο Φανάρι της Επανομής.

Η Ινδία γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της . Μαθητές πραγματοποιούν πρόβα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας, στην πόλη Μπάνγκαλορ στην Ινδία. Η επέτειος στην Ινδία γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου και η φετινή θα είναι η 73η από την ανεξαρτησία της χώρας από τη βρετανική κυριαρχία, που ξεκίνησε το 1857 και έφθασε στο τέλος στις 15 Αυγούστου του 1947. Η Ημέρα της Δημοκρατίας γιορτάζεται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Νέο Δελχί, παρουσία του προέδρου της Ινδίας. Στο πλαίσιο των εορτασμών διεξάγονται παρελάσεις ως φόρος τιμής για την ενότητα της Ινδίας, μέσα από την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.
EPA / JAGADEESH NV

Μαθητές πραγματοποιούν πρόβα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας, στην πόλη Μπάνγκαλορ στην Ινδία. Η επέτειος στην Ινδία γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου και η φετινή θα είναι η 73η από την ανεξαρτησία της χώρας από τη βρετανική κυριαρχία, που ξεκίνησε το 1857 και έφθασε στο τέλος στις 15 Αυγούστου του 1947. Η Ημέρα της Δημοκρατίας γιορτάζεται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Νέο Δελχί, παρουσία του προέδρου της Ινδίας. Στο πλαίσιο των εορτασμών διεξάγονται παρελάσεις ως φόρος τιμής για την ενότητα της Ινδίας, μέσα από την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.