Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 15:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019.

Εκτός της λευκής βίβλου των πιο έμπιστων εμπορικών συνεργατών της Ν. Κορέας η Ιαπωνία. Μέλη συντηρητικού κόμματος διαδηλώνουν κατά της Ιαπωνίας στη Σεούλ (Νότια Κορέα). Η Νότια Κορέα αποφάσισε την απομάκρυνση της Ιαπωνίας από την λευκή βίβλο των πιο έμπιστων εμπορικών συνεργατών της, μετά την υλοποίηση μιας παρόμοιας κίνησης από το Τόκιο στις αρχές του μήνα.
REUTERS / Kim Hong-Ji

Μέλη συντηρητικού κόμματος διαδηλώνουν κατά της Ιαπωνίας στη Σεούλ (Νότια Κορέα). Η Νότια Κορέα αποφάσισε την απομάκρυνση της Ιαπωνίας από την λευκή βίβλο των πιο έμπιστων εμπορικών συνεργατών της, μετά την υλοποίηση μιας παρόμοιας κίνησης από το Τόκιο στις αρχές του μήνα.

Στις φλόγες η Εύβοια. Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε ασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, στην Εύβοια. 
Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε ασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, στην Εύβοια. 

Προσευχή στην Ινδία. Μία μικρή μουσουλμάνα συμμετέχει σε προσευχή για το Ιντ αλ-αντχά σε τζαμί στο Τσενάι (Ινδία). 
REUTERS / P. RAVIKUMAR

Μία μικρή μουσουλμάνα συμμετέχει σε προσευχή για το Ιντ αλ-αντχά σε τζαμί στο Τσενάι (Ινδία). 

Ενθουσιασμός στο Sziget . Μία κοπέλα χορεύει στο μουσικό φεστιβάλ Sziget  που διοργανώνεται για επτά ημέρες στη Βουδαπέστη. 
EPA / MARTON MONUS

Μία κοπέλα χορεύει στο μουσικό φεστιβάλ Sziget  που διοργανώνεται για επτά ημέρες στη Βουδαπέστη. 

Η μουσική ως ανάγκη έκφρασης. Το απόφθεγμα ότι η μουσική είναι υπεράνω συνόρων, φυλών και φύλων αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε αυτό το φωτογραφικό στιγμιότυπο. Νεαρός πρόσφυγας σε κέντρο συγκέντρωσης στην πόλη Μαφράκ της Ιορδανίας, επιδίδεται σε ρυθμικές μουσικές αναζητήσεις, με το αυτοσχέδιο κρουστό του, μία κατσαρόλα. Η γλώσσα της μουσικής αφενός ότι είναι διεθνής είναι πολλές φορές και τόσο απλή, ώστε για κάποιον που του είναι απαραίτητη να κάνει συμβιβασμούς και να βρίσκει λύση για να μπορέσει να την εξασκήσει. Όπως κάνει ακριβώς σε αυτή τη φωτογραφία ο εν λόγω «μικρός τυμπανιστής».
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Το απόφθεγμα ότι η μουσική είναι υπεράνω συνόρων, φυλών και φύλων αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε αυτό το φωτογραφικό στιγμιότυπο. Νεαρός πρόσφυγας σε κέντρο συγκέντρωσης στην πόλη Μαφράκ της Ιορδανίας, επιδίδεται σε ρυθμικές μουσικές αναζητήσεις, με το αυτοσχέδιο κρουστό του, μία κατσαρόλα. Η γλώσσα της μουσικής αφενός ότι είναι διεθνής είναι πολλές φορές και τόσο απλή, ώστε για κάποιον που του είναι απαραίτητη να κάνει συμβιβασμούς και να βρίσκει λύση για να μπορέσει να την εξασκήσει. Όπως κάνει ακριβώς σε αυτή τη φωτογραφία ο εν λόγω «μικρός τυμπανιστής».

Διαμαρτυρία στο Λονδίνο. Ακτιβιστής που συμμετέχει σε διαμαρτυρία της Extinction Rebellion για την κλιματική αλλαγή, πετάει κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο. 
REUTERS / PETER NICHOLLS

Ακτιβιστής που συμμετέχει σε διαμαρτυρία της Extinction Rebellion για την κλιματική αλλαγή, πετάει κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο. 

Βόλτα στο Βερολίνο. Κόσμος απολαμβάνει τη βόλτα του στην East Side Gallery του Βερολίνου. 
REUTERS / Annegret Hilse

Κόσμος απολαμβάνει τη βόλτα του στην East Side Gallery του Βερολίνου. 

Κίνα: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τον τυφώνα Λεκίμα. Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από το πέρασμα του τυφώνα Λεκίμα στην Κίνα. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 49 νεκρούς και 21 αγνοούμενους. 
REUTERS / China Stringer Network

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από το πέρασμα του τυφώνα Λεκίμα στην Κίνα. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 49 νεκρούς και 21 αγνοούμενους. 

Χονγκ Κονγκ: Δραματική έκκληση της Λαμ. Η ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, έρχεται αντιμέτωπη με διαδηλωτές έξω από το γραφείο της. Η Λαμ σε μία συναισθηματικά φορτισμένη και με άκρως δραματικούς τόνους συνέντευξη τύπου προειδοποίησε τους διαδηλωτές να μην σπρώξουν την πόλη «στην άβυσσο». Η ίδια αντιμετωπίστηκε με έντονη δυσπιστία από τους δημοσιογράφους, που την διέκοψαν αρκετές φορές για να επισημάνουν τη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και την ευρύτερη «επίθεση» κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, με φαινόμενα όπως αυτό του αερομεταφορέα Cathay Pacific, που απείλησε με απόλυση όσους στηρίξουν τις «παράνομες διαδηλώσεις». 
REUTERS / Thomas Peter

Η ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, έρχεται αντιμέτωπη με διαδηλωτές έξω από το γραφείο της. Η Λαμ σε μία συναισθηματικά φορτισμένη και με άκρως δραματικούς τόνους συνέντευξη τύπου προειδοποίησε τους διαδηλωτές να μην σπρώξουν την πόλη «στην άβυσσο». Η ίδια αντιμετωπίστηκε με έντονη δυσπιστία από τους δημοσιογράφους, που την διέκοψαν αρκετές φορές για να επισημάνουν τη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και την ευρύτερη «επίθεση» κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, με φαινόμενα όπως αυτό του αερομεταφορέα Cathay Pacific, που απείλησε με απόλυση όσους στηρίξουν τις «παράνομες διαδηλώσεις». 

Ελληνικό καλοκαίρι. Στιγμιότυπο από παραλία στην Κίμωλο. 
Nikos Libertas / SOOC /

Στιγμιότυπο από παραλία στην Κίμωλο.