Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 15:15

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019.

Προσευχή στο Κασμίρ. Κόσμος συμμετέχει σε προσευχή για το Ιντ αλ-αντχά σε τζαμί στη Σριναγκάρ (Κασμίρ, Ινδία). 
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Κόσμος συμμετέχει σε προσευχή για το Ιντ αλ-αντχά σε τζαμί στη Σριναγκάρ (Κασμίρ, Ινδία). 

Βροχή Περσείδων στη Βοσνία. Η βροχή διαττόντων αστέρων (Περσείδες) δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό πάνω από το μνημείο της Επανάστασης στην Κοζάρα ( Βοσνία και Ερζεγοβίνη).  
REUTERS / Dado Ruvic

Η βροχή διαττόντων αστέρων (Περσείδες) δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό πάνω από το μνημείο της Επανάστασης στην Κοζάρα ( Βοσνία και Ερζεγοβίνη).  

Δίχως τέλος η ένταση στο Χονγκ Κονγκ. Αστυνομικοί κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού ώστε να διαλύσουν τον κλοιό των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.Δέκα διαδοχικά σαββατοκύριακα όλο και πιο βίαιων διαδηλώσεων έχουν βυθίσει το Χονγκ Κονγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες. Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν σήμερα και έκαναν πορείες στο Χονγκ Κονγκ αψηφώντας για μια ακόμη φορά τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας.
REUTERS / TYRONE SIU

Αστυνομικοί κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού ώστε να διαλύσουν τον κλοιό των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.Δέκα διαδοχικά σαββατοκύριακα όλο και πιο βίαιων διαδηλώσεων έχουν βυθίσει το Χονγκ Κονγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες. Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν σήμερα και έκαναν πορείες στο Χονγκ Κονγκ αψηφώντας για μια ακόμη φορά τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας.

Τραγωδία στην Τανζανία. Γυναίκες θρηνούν για τις απώλειές του έξω από το νοσοκομείο του Μορογκόρο (Τανζανία). Η έκρηξη ενός βυτιοφόρου στην περιοχή το Σάββατο στοίχισε τη ζωή σε 69 ανθρώπους, κυρίως περαστικούς που είχαν σπεύσει να πάρουν καύσιμα που διέρρεαν από το φορτηγό το οποίο είχε ανατραπεί, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την τανζανική κυβέρνηση, η οποία κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος.
REUTERS / STRINGER

Γυναίκες θρηνούν για τις απώλειές του έξω από το νοσοκομείο του Μορογκόρο (Τανζανία). Η έκρηξη ενός βυτιοφόρου στην περιοχή το Σάββατο στοίχισε τη ζωή σε 69 ανθρώπους, κυρίως περαστικούς που είχαν σπεύσει να πάρουν καύσιμα που διέρρεαν από το φορτηγό το οποίο είχε ανατραπεί, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την τανζανική κυβέρνηση, η οποία κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος.

Τα ίσια ανάποδα. Στιγμιότυπο από την έκθεση Iowa State Fair στο Ντε Μόιν (Αϊόβα, ΗΠΑ). 
REUTERS / ERIC THAYER

Στιγμιότυπο από την έκθεση Iowa State Fair στο Ντε Μόιν (Αϊόβα, ΗΠΑ). 

Έρωτας στο Sziget . Τρυφερές στγμές για ένα ζευγάρι που επισκέπτεται το 27ο μουσικό φεστιβάλ Sziget στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία).  
EPA / Zoltan Balogh

Τρυφερές στγμές για ένα ζευγάρι που επισκέπτεται το 27ο μουσικό φεστιβάλ Sziget στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία).  

Χαλαρές στιγμές στην Καμπούλ. Κορίτσια απολαμβάνουν τις διακοπές τους για την γιορτή του Ιντ αλ-αντχά παίζοντας στην Καμπούλ (Αφγανιστάν). 
REUTERS / Mohammad Ismail

Κορίτσια απολαμβάνουν τις διακοπές τους για την γιορτή του Ιντ αλ-αντχά παίζοντας στην Καμπούλ (Αφγανιστάν). 

Επιχείρηση εκκένωσης στην Ινδία. Ένας στρατιώτης κουβαλάει ένα μωρό το οποίο διέσωσε σε επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής Σανγκλί της ινδικής πολιτείας Μαχαράστρα. Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα στη νότια και δυτική Ινδία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 144 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων άλλων, γνωστοποίησαν σήμερα οι ινδικές αρχές.
REUTERS / Stringer .

Ένας στρατιώτης κουβαλάει ένα μωρό το οποίο διέσωσε σε επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής Σανγκλί της ινδικής πολιτείας Μαχαράστρα. Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα στη νότια και δυτική Ινδία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 144 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων άλλων, γνωστοποίησαν σήμερα οι ινδικές αρχές.

Πολύχρωμος αγώνας. Στιγμιότυπο από τον αγώνα αυτοκινήτων Mini 7 και Miglia στο Brands Hatch στο Ουέστ Κίνγκσταουν (Μεγάλη Βρετανία). 
REUTERS / Matthew Childs

Στιγμιότυπο από τον αγώνα αυτοκινήτων Mini 7 και Miglia στο Brands Hatch στο Ουέστ Κίνγκσταουν (Μεγάλη Βρετανία). 

Εντυπωσιακό θέαμα. Λάβα διακρίνεται να ρέει από τον κρατήρα του Νιραγκόνγκο. Το ηφαίστειο βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Βιρούνγκα, στα ανατολικά άκρα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και δίπλα από τα σύνορα με τη Ρουάντα. 
REUTERS / BAZ RATNER

Λάβα διακρίνεται να ρέει από τον κρατήρα του Νιραγκόνγκο. Το ηφαίστειο βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Βιρούνγκα, στα ανατολικά άκρα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και δίπλα από τα σύνορα με τη Ρουάντα.