Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 14:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019.

Street art στα Σεπόλια. Γκράφιτι για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο σε πολυκατοικία στα Σεπόλια. 
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γκράφιτι για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο σε πολυκατοικία στα Σεπόλια. 

50 χρόνια... Abbey Road. Ένας άνδρας διασχίζει τη διάβαση της Abbey Road στο Λονδίνο κρατώντας τη φωτογραφία του θρυλικού άλμπουμ των Beatles η οποία τραβήχτηκε σαν σήμερα πριν από πενήντα χρόνια. 
REUTERS / HENRY NICHOLLS

Ένας άνδρας διασχίζει τη διάβαση της Abbey Road στο Λονδίνο κρατώντας τη φωτογραφία του θρυλικού άλμπουμ των Beatles η οποία τραβήχτηκε σαν σήμερα πριν από πενήντα χρόνια. 

Σήκωσε αυλαία το φεστιβάλ του Λοκάρνο. Στιγμιότυπο από την Piazza Grande και την τελετή έναρξης του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο (Ελβετία). 
EPA / URS FLUEELER

Στιγμιότυπο από την Piazza Grande και την τελετή έναρξης του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο (Ελβετία). 

Επικίνδυνη ομορφιά. Το ηφαλιστειο Βιγιαρρίκα διακρίνεται από την πόλη Πουκόν (Χιλή). 
REUTERS / STRINGER

Το ηφαλιστειο Βιγιαρρίκα διακρίνεται από την πόλη Πουκόν (Χιλή). 

Ιπτάμενο αυτοκίνητο από τη NEC. Πτήση περίπου ενός λεπτού πραγματοποίησε τη Δευτέρα το ιπτάμενο αυτοκίνητο της NEC σε προάστιο του Τόκιο: Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο drone με τέσσερα στροφεία ικανό να μεταφέρει ανθρώπους- αν και επί της προκειμένης πέταξε χωρίς επιβάτη, σε ύψος περίπου τριών μέτρων από το έδαφος πριν προσγειωθεί ξανά.
REUTERS / HANDOUT

Πτήση περίπου ενός λεπτού πραγματοποίησε τη Δευτέρα το ιπτάμενο αυτοκίνητο της NEC σε προάστιο του Τόκιο: Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο drone με τέσσερα στροφεία ικανό να μεταφέρει ανθρώπους- αν και επί της προκειμένης πέταξε χωρίς επιβάτη, σε ύψος περίπου τριών μέτρων από το έδαφος πριν προσγειωθεί ξανά.

Αντιδράσεις για το Κασμίρ. Κόσμος γράφει μηνύματα για το Κασμίρ σε δρόμο του Νέου Δελχί (Ινδία) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Η Ινδία ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση της περιφέρειάς της, που είναι η μόνη όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Πρόκειται για την πιο δραστική κίνηση στη διαφιλονικούμενη περιοχή των Ιμαλαΐων εδώ και σχεδόν επτά δεκαετίες και ήταν αναμενόμενο να πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις. 
REUTERS / Anushree Fadnavis

Κόσμος γράφει μηνύματα για το Κασμίρ σε δρόμο του Νέου Δελχί (Ινδία) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Η Ινδία ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση της περιφέρειάς της, που είναι η μόνη όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Πρόκειται για την πιο δραστική κίνηση στη διαφιλονικούμενη περιοχή των Ιμαλαΐων εδώ και σχεδόν επτά δεκαετίες και ήταν αναμενόμενο να πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Αφίξεις προσφύγων στην Ισπανία. Πρόσφυγες περιμένουν να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Μάλαγας (Ισπανία). 
REUTERS / Jon Nazca

Πρόσφυγες περιμένουν να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Μάλαγας (Ισπανία). 

Επισκέπτες από το Κατάρ στον Πειραιά. Το παραδοσιακό ιστιοφόρο Al Mubaraki από το Κατάρ έφτασε χθες στη Μαρίνα της Ζέας, όπου θα παραμείνει έως την Δεύτερα 12 Αυγούστου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς την Κέρκυρα. Το Al Mubaraki ξεκίνησε το ταξίδι Fath Al Khair 4, με 16 Καταρινούς ναυτικούς, σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια. Στον Πειραιά έφθασε μετά την Μύκονο και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Κέρκυρα, Άγιους Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.  Το πλοίο υλοποιεί μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ -"Κatara"- ένα ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.
Nick Paleologos / SOOC /

Το παραδοσιακό ιστιοφόρο Al Mubaraki από το Κατάρ έφτασε χθες στη Μαρίνα της Ζέας, όπου θα παραμείνει έως την Δεύτερα 12 Αυγούστου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς την Κέρκυρα. Το Al Mubaraki ξεκίνησε το ταξίδι Fath Al Khair 4, με 16 Καταρινούς ναυτικούς, σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια. Στον Πειραιά έφθασε μετά την Μύκονο και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Κέρκυρα, Άγιους Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.  Το πλοίο υλοποιεί μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ -"Κatara"- ένα ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Διαδηλωτές «υποδέχθηκαν» τον Τραμπ στο Τέξας. Μία γυναίκα κρατώντας πλακάτ με τη φράση «Είμαι η επόμενη; Αρκετά.» συμμετέχει σε διαδήλωση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έφθασε σήμερα στην πόλη του Ελ Πάσο, στα σύνορα με το Μεξικό, όπου το Σάββατο ένας ένοπλος πυροβόλησε 22 ανθρώπους στο όνομα μιας ρατσιστικής ιδεολογίας.
REUTERS / JOSE LUIS GONZALEZ

Μία γυναίκα κρατώντας πλακάτ με τη φράση «Είμαι η επόμενη; Αρκετά.» συμμετέχει σε διαδήλωση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έφθασε σήμερα στην πόλη του Ελ Πάσο, στα σύνορα με το Μεξικό, όπου το Σάββατο ένας ένοπλος πυροβόλησε 22 ανθρώπους στο όνομα μιας ρατσιστικής ιδεολογίας.

Παραπέντε στη Βόρεια Μακεδονία. Πιλότοι συμμετέχουν στη 16η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος παραπέντε (αλεξίπτωτο πλαγιάς) της FAI στο Κρούσοβο (Βόρεια Μακεδονία). 
REUTERS / Ognen Teofilovski

Πιλότοι συμμετέχουν στη 16η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος παραπέντε (αλεξίπτωτο πλαγιάς) της FAI στο Κρούσοβο (Βόρεια Μακεδονία).