Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 15:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019.

Στα σαγόνια της Τριξ. Μετά την κοπιαστική περιοδεία που διήρκεσε 3 ολόκληρα χρόνια, η Τριξ έφτασε στο καινούργιο της σπίτι στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιοποικιλότητας Naturalis στην πόλη Λάιντεν της Ολλανδίας. Η Τριξ είναι ένας θηλυκός Τυραννόσαυρος Ρεξ ηλικίας 66 εκατ. χρόνων και βρέθηκε σε ανασκαφές στη Μοντάνα το 2013 και εξαγοράστηκε από το Naturalis το 2014. Περιηγήθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβανομένων της Βαρκελώνης, του Παρισιού και του Σάλτσμπουργκ, με τελευταίο σταθμό τη Γλασκόβη, όμως τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο σπίτι της για να υποδεχτεί τους επισκέπτες σαν καλή οικοδέσποινα. 
EPA / BART MAAT

Μετά την κοπιαστική περιοδεία που διήρκεσε 3 ολόκληρα χρόνια, η Τριξ έφτασε στο καινούργιο της σπίτι στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιοποικιλότητας Naturalis στην πόλη Λάιντεν της Ολλανδίας. Η Τριξ είναι ένας θηλυκός Τυραννόσαυρος Ρεξ ηλικίας 66 εκατ. χρόνων και βρέθηκε σε ανασκαφές στη Μοντάνα το 2013 και εξαγοράστηκε από το Naturalis το 2014. Περιηγήθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβανομένων της Βαρκελώνης, του Παρισιού και του Σάλτσμπουργκ, με τελευταίο σταθμό τη Γλασκόβη, όμως τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο σπίτι της για να υποδεχτεί τους επισκέπτες σαν καλή οικοδέσποινα. 

Παιχνίδι με το φως. Μία κοπέλα περιμένει σε στάση λεωφορείου στο Σάο Πάολο (Βραζιλία). 
REUTERS / Jorge Silva

Μία κοπέλα περιμένει σε στάση λεωφορείου στο Σάο Πάολο (Βραζιλία). 

Καταιγίδα στο Οχάιο. Τρεις γυναίκες στο Ντέιτον (Οχάιο, ΗΠΑ) προσπαθούν να προστατέψουν από την επερχόμενη καταιγίδα αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα της επίθεσης στο Οχάιο. Συνολικά 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. 
REUTERS / Bryan Woolston

Τρεις γυναίκες στο Ντέιτον (Οχάιο, ΗΠΑ) προσπαθούν να προστατέψουν από την επερχόμενη καταιγίδα αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα της επίθεσης στο Οχάιο. Συνολικά 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. 

Ηλιοβασίλεμα στη Σύρο. Ο ήλιος δύει πίσω από το φάρο στη βραχονησίδα Διδύμη, έξω από το λιμάνι της Σύρου. Ο φάρος του νησιού θεμελιώθηκε με βασιλική δαπάνη στις 25 Ιανουαρίου 1834 για το πρώτο έτος της βασιλείας του Όθωνα. Αρχιτέκτονας ήταν ο Βαυαρός Γιόχαν Ερλάχερ. Το ύψος του κυλινδρικού του πύργου είναι 29,5 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 68,3 μέτρα. Είναι ο πιo παλιός και ταυτόχρονα ψηλότερος φάρος του Ελληνικού φαρικού δικτύου. Είναι ο πρώτος με περιστρεφόμενο μηχανισμό στο Αιγαίο και από τους σπανιότερους ελληνικούς τύπους με το φαρόσπιτο στο ισόγειο. Το μέγεθος και η εμβέλεια του τροφοδότησαν για χρόνια τη λαϊκή αφήγηση, ότι η λάμψη του διακρινόταν ακόμη και από τη Σμύρνη. 
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο ήλιος δύει πίσω από το φάρο στη βραχονησίδα Διδύμη, έξω από το λιμάνι της Σύρου. Ο φάρος του νησιού θεμελιώθηκε με βασιλική δαπάνη στις 25 Ιανουαρίου 1834 για το πρώτο έτος της βασιλείας του Όθωνα. Αρχιτέκτονας ήταν ο Βαυαρός Γιόχαν Ερλάχερ. Το ύψος του κυλινδρικού του πύργου είναι 29,5 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 68,3 μέτρα. Είναι ο πιo παλιός και ταυτόχρονα ψηλότερος φάρος του Ελληνικού φαρικού δικτύου. Είναι ο πρώτος με περιστρεφόμενο μηχανισμό στο Αιγαίο και από τους σπανιότερους ελληνικούς τύπους με το φαρόσπιτο στο ισόγειο. Το μέγεθος και η εμβέλεια του τροφοδότησαν για χρόνια τη λαϊκή αφήγηση, ότι η λάμψη του διακρινόταν ακόμη και από τη Σμύρνη. 

Εντυπωσιακό σόου στην Αίγυπτο. Στιγμιότυπο από τουριστικό σόου με φωτιές στην παραλία ξενοδοχείου στην Χουργκάντα (Αίγυπτος). 
REUTERS / Amr Abdallah Dalsh

Στιγμιότυπο από τουριστικό σόου με φωτιές στην παραλία ξενοδοχείου στην Χουργκάντα (Αίγυπτος). 

Προσευχή στη Μέκκα. Μουσουλμάνοι προσεύχονται στο Μεγάλο Τζαμί στην πόλη της Μέκκας (Σαουδική Αραβία). Κάθε χρόνο πάνω από τρία εκατομμύρια προσκυνητές καταφθάνουν στη Σαουδική Αραβία για το μεγάλο προσκύνημα (Haj), ένα από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ. Το Haj ξεκινάει την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Όλοι οι μουσουλμάνοι που έχουν την φυσική και οικονομική δυνατότητα πρέπει να επισκεφθούν τη Μέκκα τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Μουσουλμάνοι προσεύχονται στο Μεγάλο Τζαμί στην πόλη της Μέκκας (Σαουδική Αραβία). Κάθε χρόνο πάνω από τρία εκατομμύρια προσκυνητές καταφθάνουν στη Σαουδική Αραβία για το μεγάλο προσκύνημα (Haj), ένα από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ. Το Haj ξεκινάει την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Όλοι οι μουσουλμάνοι που έχουν την φυσική και οικονομική δυνατότητα πρέπει να επισκεφθούν τη Μέκκα τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Βόλτα στο σπήλαιο Διρού . Φωτογραφία μέσα από το εντυπωσιακό σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα) Διρού, στα δυτικά παράλια της λακωνικής χερσονήσου.
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Φωτογραφία μέσα από το εντυπωσιακό σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα) Διρού, στα δυτικά παράλια της λακωνικής χερσονήσου.

«Φιλιά αντί για αστυνομία» στη Μόσχα. Δύο κορίτσια κοιτάζουν το γκράφιτι του Ρώσου καλλιτέχνη της street art Philippenzo στο Κέντρο Τεχνών Vinzavod, στη Μόσχα (Ρωσία). Το έργο ονομάζεται «Φιλιά αντί για αστυνομία». 
EPA / SERGEI ILNITSKY

Δύο κορίτσια κοιτάζουν το γκράφιτι του Ρώσου καλλιτέχνη της street art Philippenzo στο Κέντρο Τεχνών Vinzavod, στη Μόσχα (Ρωσία). Το έργο ονομάζεται «Φιλιά αντί για αστυνομία». 

Βροχοπτώσεις στην Ινδία. Μαθήτριες προσπαθούν να περάσουν από πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βροχόπτωση στο Νέο Δελχί (Ινδία). 
REUTERS / ANUSHREE FADNAVIS

Μαθήτριες προσπαθούν να περάσουν από πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βροχόπτωση στο Νέο Δελχί (Ινδία). 

Ένα αστέρι για τον Γκιγιέρμο . Ο οσκαρικός σκηνοθέτης από το Μεξικό, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, απέκτησε χθες το δικό του αστέρι στο «Walk of Fame» της Λεωφόρου του Χόλιγουντ (ΗΠΑ). 
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης από το Μεξικό, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, απέκτησε χθες το δικό του αστέρι στο «Walk of Fame» της Λεωφόρου του Χόλιγουντ (ΗΠΑ). 

Στην έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπεχράκη ο πρωθυπουργός. Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εικονίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεναγείται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Athens Photo World, φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη, στην έκθεση του Γιάννη Μπεχράκη «Eyewitness» που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εικονίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεναγείται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Athens Photo World, φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη, στην έκθεση του Γιάννη Μπεχράκη «Eyewitness» που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.