Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 15:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019.

Στο Μαξίμου η Εθνική Ομάδα Αστέγων. Στιγμιότυπο από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ποδοσφαιρική Εθνική Ομάδα Αστέγων στο Μέγαρο Μαξίμου. 
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ποδοσφαιρική Εθνική Ομάδα Αστέγων στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στις φλόγες η Σιβηρία. Πλάνο από βίντεο εικονίζει ελικόπτερο να ρίχνει νερό σε δασική περιοχή που φλέγεται στο Κρασνογιάρσκ (Ρωσία). 
REUTERS / REUTERS TV

Πλάνο από βίντεο εικονίζει ελικόπτερο να ρίχνει νερό σε δασική περιοχή που φλέγεται στο Κρασνογιάρσκ (Ρωσία). 

Εν πλω Gay Pride. Στιγμιότυπο από την «παρέλαση των καναλιών» στο Άμστερνταμ που αποτελεί την κορύφωση του Gay Pride. 
EPA / Marco de Swart

Στιγμιότυπο από την «παρέλαση των καναλιών» στο Άμστερνταμ που αποτελεί την κορύφωση του Gay Pride. 

H Iνδία θα ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας του Κασμίρ. Κόσμος πανηγυρίζει στους δρόμους του Αχμπανταμπάντ (Ινδία) έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ινδίας ότι σχεδιάζει να ανακαλέσει το άρθρο του Συντάγματος, που προσφέρει στην επαρχία του Κασμίρ ειδικά προνόμια. Πρόκειται για μία κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει έντονη αναταραχή. 
REUTERS / AMIT DAVE

Κόσμος πανηγυρίζει στους δρόμους του Αχμπανταμπάντ (Ινδία) έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ινδίας ότι σχεδιάζει να ανακαλέσει το άρθρο του Συντάγματος, που προσφέρει στην επαρχία του Κασμίρ ειδικά προνόμια. Πρόκειται για μία κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει έντονη αναταραχή. 

Σαββατοκύριακο εντάσεων ξανά στο Χονγκ Κονγκ. Ένας ιερέας διακρίνεται μπροστά από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ. Έπειτα από ένα ακόμη Σαββατοκύριακο βίαιων επεισοδίων, η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ προειδοποίησε σήμερα ότι οι διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών στην άλλοτε βρετανική αποικία ωθούν την πόλη στα όρια μιας «εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης» καθώς θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Κίνας.
REUTERS / Eloisa Lopez

Ένας ιερέας διακρίνεται μπροστά από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ. Έπειτα από ένα ακόμη Σαββατοκύριακο βίαιων επεισοδίων, η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ προειδοποίησε σήμερα ότι οι διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών στην άλλοτε βρετανική αποικία ωθούν την πόλη στα όρια μιας «εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης» καθώς θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Κίνας.

Ελληνικό τοπίο. Πανοραμική λήψη από την παραλία της Λυγαριάς, στον Τυρό Κυνουρίας, όπου συνδυάζεται το πράσινο της βλάστησης με το γαλάζιο της θάλασσας. 
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πανοραμική λήψη από την παραλία της Λυγαριάς, στον Τυρό Κυνουρίας, όπου συνδυάζεται το πράσινο της βλάστησης με το γαλάζιο της θάλασσας. 

Παριζιάνικη σέλφι. Ένας άνδρας τραβάει σέλφι με το παιδί του μπροστά από τον πύργο του Αΐφελ στο Παρίσι. 
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Ένας άνδρας τραβάει σέλφι με το παιδί του μπροστά από τον πύργο του Αΐφελ στο Παρίσι. 

Σικάρας για μια βόλτα στη λίμνη Νταρ της Ινδίας . Οι ιδιοκτήτες των «σικάρας», όπως αποκαλούνται οι βάρκες που μεταφέρουν τους τουρίστες στη λίμνη Νταρ, στην πόλη Σριναγκάρ στην Ινδία, περιμένουν να ξεκινήσει άλλη μία ημέρα για να βγάλουν τα προς το ζην από την περιήγηση των τουριστών στη λίμνη. Η εξερεύνηση της λίμνης είναι… must για όσους επισκέπτονται αυτή την πόλη που εκτείνεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, περιτριγυρισμένη από βουνά, οι κορυφές των οποίων καθρεφτίζονται στην επιφάνεια του νερού. Αν κάτι όμως επιβάλλεται για όποιον επιλέξει να μείνει κάποιες ημέρες στη Σριναγκάρ, είναι η διανυκτέρευση τουλάχιστον για ένα βράδυ στα ξενοδοχεία-βάρκες όπως αυτά που απεικονίζονται στο φόντο της φωτογραφίας. 
REUTERS / Danish Ismail

Οι ιδιοκτήτες των «σικάρας», όπως αποκαλούνται οι βάρκες που μεταφέρουν τους τουρίστες στη λίμνη Νταρ, στην πόλη Σριναγκάρ στην Ινδία, περιμένουν να ξεκινήσει άλλη μία ημέρα για να βγάλουν τα προς το ζην από την περιήγηση των τουριστών στη λίμνη. Η εξερεύνηση της λίμνης είναι… must για όσους επισκέπτονται αυτή την πόλη που εκτείνεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, περιτριγυρισμένη από βουνά, οι κορυφές των οποίων καθρεφτίζονται στην επιφάνεια του νερού. Αν κάτι όμως επιβάλλεται για όποιον επιλέξει να μείνει κάποιες ημέρες στη Σριναγκάρ, είναι η διανυκτέρευση τουλάχιστον για ένα βράδυ στα ξενοδοχεία-βάρκες όπως αυτά που απεικονίζονται στο φόντο της φωτογραφίας. 

Θλίψη στο Τέξας. Κοπέλα συμμετέχει σε αγρυπνία για τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο του Τέξας. Από την επίθεση 20 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και ακόμη 26 τραυματίστηκαν.
REUTERS / Stringer .

Κοπέλα συμμετέχει σε αγρυπνία για τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο του Τέξας. Από την επίθεση 20 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και ακόμη 26 τραυματίστηκαν.

«Γαλαξιακό τόξο» στο Παρατηρητήριο Λας Καμπάνας στη Χιλή. Το αστρικό μονοπάτι που σχηματίζει Milky Way (ο Γαλαξίας μας) ξεδιπλώνεται στον ουρανό πάνω από το παρατηρητήριο Λας Καμπάνας στη Χιλή. Η φωτεινή αυτή λωρίδα αποτελείται από τουλάχιστον 200 δισ. αστέρες και αποτυπώνεται σαν μία αμυδρή λαμπερή «γαλακτώδης» ζώνη, κυρίαρχη σε όλο τον νυχτερινό ουρανό, στην οποία το γυμνό μάτι δεν μπορεί να διακρίνει μεμονωμένα αστέρια. Το φως της προέρχεται από άστρα και άλλα υλικά που βρίσκονται εντός του γαλαξιακού πεδίου. Λόγω της εμφάνισης αυτής, ονομάστηκε στα ελληνικά «Γαλαξίας κύκλος», «κύκλος γάλακτος» ή σκέτο «γάλα», εξ ου και η αγγλική ονομασία.
REUTERS / Handout .

Το αστρικό μονοπάτι που σχηματίζει Milky Way (ο Γαλαξίας μας) ξεδιπλώνεται στον ουρανό πάνω από το παρατηρητήριο Λας Καμπάνας στη Χιλή. Η φωτεινή αυτή λωρίδα αποτελείται από τουλάχιστον 200 δισ. αστέρες και αποτυπώνεται σαν μία αμυδρή λαμπερή «γαλακτώδης» ζώνη, κυρίαρχη σε όλο τον νυχτερινό ουρανό, στην οποία το γυμνό μάτι δεν μπορεί να διακρίνει μεμονωμένα αστέρια. Το φως της προέρχεται από άστρα και άλλα υλικά που βρίσκονται εντός του γαλαξιακού πεδίου. Λόγω της εμφάνισης αυτής, ονομάστηκε στα ελληνικά «Γαλαξίας κύκλος», «κύκλος γάλακτος» ή σκέτο «γάλα», εξ ου και η αγγλική ονομασία.