Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 15:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019.

Chandrayaan-2: Η Ινδία εκτόξευσε τη δεύτερη αποστολή της στη Σελήνη. Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εκτόξευση της δεύτερης αποστολής της Ινδίας στη Σελήνη, μία εβδομάδα μετά την ακύρωση της αρχικής εκτόξευσης εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.  Η αποστολή Chandrayaan-2 εκτοξεύτηκε στις 14:43 τοπική ώρα από το κέντρο εκτοξεύσεων στη Σριχαρικότα. Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, καθώς και από τους λογαριασμούς της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας, ISRO, στα social media.
 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εκτόξευση της δεύτερης αποστολής της Ινδίας στη Σελήνη, μία εβδομάδα μετά την ακύρωση της αρχικής εκτόξευσης εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.  Η αποστολή Chandrayaan-2 εκτοξεύτηκε στις 14:43 τοπική ώρα από το κέντρο εκτοξεύσεων στη Σριχαρικότα. Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, καθώς και από τους λογαριασμούς της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας, ISRO, στα social media.

 

Ισραήλ: Επιχείρηση κατεδάφισης σπιτιών Παλαιστινίων στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Επιχείρηση κατεδάφισης σπιτιών Παλαιστινίων σε χωριό στα όρια μεταξύ του δήμου της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης άρχισε το Ιραήλ, αψηφώντας τόσο τις παλαιστινιακές διαμαρτυρίες όσο και τη διεθνή καταγραυγή.
REUTERS / AMMAR AWAD

Επιχείρηση κατεδάφισης σπιτιών Παλαιστινίων σε χωριό στα όρια μεταξύ του δήμου της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης άρχισε το Ιραήλ, αψηφώντας τόσο τις παλαιστινιακές διαμαρτυρίες όσο και τη διεθνή καταγραυγή.

Δύση ηλίου στο Ναύπλιο. Στιγμιότυπο από την δύση του ήλιου στην πόλη του Ναυπλίο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στιγμιότυπο από την δύση του ήλιου στην πόλη του Ναυπλίο.

Εντυπωσιακές βουτιές. Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή του Ελβετού Matthias Appenzeller στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στην Γκουάνγκζου της Νότιας Κορέας.
REUTERS / EVGENIA NOVOZHENINA

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή του Ελβετού Matthias Appenzeller στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στην Γκουάνγκζου της Νότιας Κορέας.

Έβδομο Σαββατοκύριακο βίας στο Χονγκ Κονγκ. Το χάος επέστρεψε στους δρόμους του Χονκ Κονγκ σήμερα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών καουτσούκ, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συσπειρώθηκαν σε ένα νέο μέτωπο ενάντια στο επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.
REUTERS / EDGAR SU

Το χάος επέστρεψε στους δρόμους του Χονκ Κονγκ σήμερα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών καουτσούκ, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συσπειρώθηκαν σε ένα νέο μέτωπο ενάντια στο επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Φεστιβάλ χορού στο Μεξικό. Χορευτές συμμετέχουν στην τελετή λήξης του χορευτικού φεστιβάλ «Despertares Impulsa» που διοργανώνεται στη Γκουανταλαχάρα (Μεξικό). 
EPA / FRANCISCO GUASCO

Χορευτές συμμετέχουν στην τελετή λήξης του χορευτικού φεστιβάλ «Despertares Impulsa» που διοργανώνεται στη Γκουανταλαχάρα (Μεξικό). 

Καύσωνας στη Νέα Υόρκη. Στιγμιότυπο από την «θερμή» Νέα Υόρκη και τη γέφυρα του Μπρούκλιν καθώς συνεχίζεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές των ΗΠΑ.
REUTERS / Andrew Kelly

Στιγμιότυπο από την «θερμή» Νέα Υόρκη και τη γέφυρα του Μπρούκλιν καθώς συνεχίζεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές των ΗΠΑ.

Γκολφ: Θρίαμβος του Λόουρι στο Open της Βρετανίας. Ο Ιρλανδός, Σέιν Λόουρι, ήταν ο μεγάλος νικητής του Βρετανικού Open με έξι χτυπήματα, μέσα σε μία άκρως συναισθηματική ατμόσφαιρα στο Royal Portrush.
REUTERS / Jason Cairnduff

Ο Ιρλανδός, Σέιν Λόουρι, ήταν ο μεγάλος νικητής του Βρετανικού Open με έξι χτυπήματα, μέσα σε μία άκρως συναισθηματική ατμόσφαιρα στο Royal Portrush.

Σκίζοντας τον ουρανό της Λετονίας. Στιγμιότυπο από το Wings Over Baltics Airshow 2019 στην πόλη Τούκουμς (Λετονία). 
EPA / Toms Kalnins

Στιγμιότυπο από το Wings Over Baltics Airshow 2019 στην πόλη Τούκουμς (Λετονία). 

Απόκριες εν πλω στα νερά του ποταμού Φοντάνκα. Λάτρες του αθλήματος sap (όρθιο κανό) διασχίζουν τα νερά του ποταμού Φοντάνκα στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία. Η 4η φετινή διοργάνωση του Fontanka-SUP προσέλκυσε περισσότερους από 1.000 φίλους του sap (Stand Up Paddle Board), ένας ιδιαίτερος θεσμός από τη στιγμή που στους συμμετέχοντες επιτρέπεται να κωπηλατούν ντυμένοι με αποκριάτικες στολές. Έτσι φέτος στα νερά του ποταμού Φοντάνκα παρέλασαν από Μίνιονς μέχρι τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη και ήρωες από το Star Wars. Στη διαδρομή μήκους 8 χλμ. οι μετέχοντες μέσω των παραπόταμων διασχίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης και περνούν κάτω από 14 γέφυρες της πόλης. 
REUTERS / Anton Vaganov

Λάτρες του αθλήματος sap (όρθιο κανό) διασχίζουν τα νερά του ποταμού Φοντάνκα στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία. Η 4η φετινή διοργάνωση του Fontanka-SUP προσέλκυσε περισσότερους από 1.000 φίλους του sap (Stand Up Paddle Board), ένας ιδιαίτερος θεσμός από τη στιγμή που στους συμμετέχοντες επιτρέπεται να κωπηλατούν ντυμένοι με αποκριάτικες στολές. Έτσι φέτος στα νερά του ποταμού Φοντάνκα παρέλασαν από Μίνιονς μέχρι τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη και ήρωες από το Star Wars. Στη διαδρομή μήκους 8 χλμ. οι μετέχοντες μέσω των παραπόταμων διασχίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης και περνούν κάτω από 14 γέφυρες της πόλης.