Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 15:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 23 Ιουλίου 2019.

Σύνοδος για... Αϊ Βασίληδες. Οι συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Σύνοδο Αϊ Βασίληδων απολαμβάνουν το καθιερωμένο μπάνιο τους στην παραλία Bellevue στο Μπάκεν (Δανία). 
REUTERS / RITZAU SCANPIX

Οι συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Σύνοδο Αϊ Βασίληδων απολαμβάνουν το καθιερωμένο μπάνιο τους στην παραλία Bellevue στο Μπάκεν (Δανία). 

Μπόρις Τζόνσον, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος ηγέτης του κόμματος και διαδέχεται την Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου επικράτησε στην κούρσα διαδοχής έναντι του αντιπάλου του, του νυν υπουργού Εξωτερικών  Τζέρεμι Χαντ.
EPA / NEIL HALL

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος ηγέτης του κόμματος και διαδέχεται την Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου επικράτησε στην κούρσα διαδοχής έναντι του αντιπάλου του, του νυν υπουργού Εξωτερικών  Τζέρεμι Χαντ.

Υπερμαραθώνιος στα Ζαγοροχώρια . Στιγμιότυπο από τον ορεινό υπερμαραθώνιο που διοργανώθηκε στα Ζαγοροχώρια.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από τον ορεινό υπερμαραθώνιο που διοργανώθηκε στα Ζαγοροχώρια.

Στο Μάτι ο Κ. Μητσοτάκης  . Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της πυρκαγίας στο Μάτι. 
Eurokinissi / ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της πυρκαγίας στο Μάτι. 

Άραγμα στην Καλκούτα. Ένας άνδρας ξεκουράζεται σε στάση λεωφορείου στην Καλκούτα (Ινδία). 
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ένας άνδρας ξεκουράζεται σε στάση λεωφορείου στην Καλκούτα (Ινδία). 

Κινήσεις απελπισίας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού . Η μετανάστρια από τη Γουατεμάλα Lety Perez κρατώντας τον γιο της εκλιπαρεί μέλος της Εθνικής Φρουράς του Μεξικού να της επιτρέψει να περάσει τα σύνορα ώστε να εισέλθει στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση προωθεί μια νέα διαδικασία ταχείας απέλασης των μεταναστών, η οποία θα παρακάμπτει τα δικαστήρια. Βάσει της νέας νομοθεσίας, οποιοσδήποτε μετανάστης χωρίς έγγραφα και άδεια παραμονής, ο οποίος δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ επί δύο συναπτά έτη, θα μπορεί να απελαθεί με συνοπτικές διαδικασίες.  
REUTERS / JOSE LUIS GONZALEZ

Η μετανάστρια από τη Γουατεμάλα Lety Perez κρατώντας τον γιο της εκλιπαρεί μέλος της Εθνικής Φρουράς του Μεξικού να της επιτρέψει να περάσει τα σύνορα ώστε να εισέλθει στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση προωθεί μια νέα διαδικασία ταχείας απέλασης των μεταναστών, η οποία θα παρακάμπτει τα δικαστήρια. Βάσει της νέας νομοθεσίας, οποιοσδήποτε μετανάστης χωρίς έγγραφα και άδεια παραμονής, ο οποίος δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ επί δύο συναπτά έτη, θα μπορεί να απελαθεί με συνοπτικές διαδικασίες.  

Στον αγώνα και ο Ρίκι Μάρτιν . Διάσημοι celebrities από το Πουέρτο Ρίκο, όπως ο ράπερ Residente και οι τραγυδιστές Μπάντ Μπάννι και Ρίκι Μάρτιν, συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στο Σαν Χουάν. Οι διαδηλωτές που βρίσκονται αρκετές μέρες στους δρόμους, ζητούν την αποπομπή του κυβερνήτη της χώρας Ρικάρντο Ροσελό.
REUTERS / MARCO BELLO

Διάσημοι celebrities από το Πουέρτο Ρίκο, όπως ο ράπερ Residente και οι τραγυδιστές Μπάντ Μπάννι και Ρίκι Μάρτιν, συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στο Σαν Χουάν. Οι διαδηλωτές που βρίσκονται αρκετές μέρες στους δρόμους, ζητούν την αποπομπή του κυβερνήτη της χώρας Ρικάρντο Ροσελό.

Ο Πόλεμος των Άστρων στους δρόμους του Λονδίνου. Διαδηλωτές υπέρ του Brexit ντυμένοι με τη στολή του χαρακτήρα Stormtrooper της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» διαδηλώνουν στους δρόμους γύρω από το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζόνσον δίχως συγκλονιστικού απροόπτου είναι εκείνος που θα διαδεχτεί την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία και  την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Διαδηλωτές υπέρ του Brexit ντυμένοι με τη στολή του χαρακτήρα Stormtrooper της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» διαδηλώνουν στους δρόμους γύρω από το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζόνσον δίχως συγκλονιστικού απροόπτου είναι εκείνος που θα διαδεχτεί την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία και  την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Νέο μπλακ άουτ στο Καράκας και στις μισές πολιτείες της Βενεζουέλας. Κόσμος συνωστίζεται σε ένα φορτηγό έξω από κλειστό σταθμό του μετρό λόγω νέου  μπλακ άουτ στο Καράκας. Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέδωσε σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση» τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Κόσμος συνωστίζεται σε ένα φορτηγό έξω από κλειστό σταθμό του μετρό λόγω νέου  μπλακ άουτ στο Καράκας. Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέδωσε σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση» τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής . Η Πορτογαλία λίγες φορές βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι Πορτογάλοι, μάλιστα, θύμωναν όταν η χώρα τους παραλείπονταν από τον ευρωπαϊκό χάρτη με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Δυστυχώς, και φέτος το καλοκαίρι βρίσκονται στο προσκήνιο για δασικές πυρκαγιές, που μαίνονται από το Σάββατο, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας. Χθες, τέθηκαν υπό έλεγχο σε ποσοστό 90%, αλλά οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Το 2017 το πύρινο μαστίγωμα στην ίδια περιοχή έσβησε πάνω από 100 ζωές, εξουδετέρωσε χωριά, αχρήστεψε δάση και περιουσίες.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Η Πορτογαλία λίγες φορές βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι Πορτογάλοι, μάλιστα, θύμωναν όταν η χώρα τους παραλείπονταν από τον ευρωπαϊκό χάρτη με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Δυστυχώς, και φέτος το καλοκαίρι βρίσκονται στο προσκήνιο για δασικές πυρκαγιές, που μαίνονται από το Σάββατο, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας. Χθες, τέθηκαν υπό έλεγχο σε ποσοστό 90%, αλλά οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Το 2017 το πύρινο μαστίγωμα στην ίδια περιοχή έσβησε πάνω από 100 ζωές, εξουδετέρωσε χωριά, αχρήστεψε δάση και περιουσίες.