Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 15:52

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.

Φεστιβάλ αερόστατου στην Ισπανία. Στιγμιότυπο από το 23ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αερόστατου στην Ιγουαλάδα της Ισπανίας. 
EPA / SUSANNA SAEZ

Στιγμιότυπο από το 23ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αερόστατου στην Ιγουαλάδα της Ισπανίας. 

 Σιδηροδρομικό ατύχημα στο Πακιστάν. Στιγμιότυπο μετά τη σύγκρουση τρένων στην περιοχή Sadiqabad του Πακιστάν. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 40 να τραυματιστούν. 
REUTERS / STRINGER

Στιγμιότυπο μετά τη σύγκρουση τρένων στην περιοχή Sadiqabad του Πακιστάν. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 40 να τραυματιστούν. 

Virgin Orbit: Ένα βήμα πιο κοντά στην εκτόξευση δορυφόρων από 747. H Virgin Orbit, «αδελφή» εταιρεία της Virgin Galactic του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, πραγματοποίησε επιτυχώς μια δοκιμή ρίψης πυραύλου για εκτόξευση δορυφόρων στους ουρανούς πάνω από την Καλιφόρνια την Τετάρτη, σε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εκτόξευσης δορυφόρων σε τροχιά με πυραύλους από αεροπλάνα.
REUTERS / Handout .

H Virgin Orbit, «αδελφή» εταιρεία της Virgin Galactic του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, πραγματοποίησε επιτυχώς μια δοκιμή ρίψης πυραύλου για εκτόξευση δορυφόρων στους ουρανούς πάνω από την Καλιφόρνια την Τετάρτη, σε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εκτόξευσης δορυφόρων σε τροχιά με πυραύλους από αεροπλάνα.

Βόλτα στην καταστροφή . Ένας άνδρας διασχίζει με το ποδήλατό του τους κατεστραμμένους δρόμους στη Νέα Πλαγιά Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εκτεταμένες ζημιές από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή, αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας άνδρας διασχίζει με το ποδήλατό του τους κατεστραμμένους δρόμους στη Νέα Πλαγιά Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εκτεταμένες ζημιές από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή, αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

24 χρόνια από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Μία μουσουλμάνα Βόσνια θρηνεί στο μνημείο του Ποτοκάρι στην Ανατολική Βοσνία. Η χώρα τιμά σήμερα την 24η επέτειο από τη σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα.  Τον Ιούλιο του 1995, αν και η περιοχή είχε κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη» από τον ΟΗΕ, περίπου 8.000 μουσουλμάνοι, άνδρες και αγόρια, δολοφονήθηκαν στη Σρεμπρένιτσα από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις. Από τον πόλεμο στη Βοσνία (1992-1995) σκοτώθηκαν 100.000 άνθρωποι και περίπου 2 εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
EPA / FEHIM DEMIR

Μία μουσουλμάνα Βόσνια θρηνεί στο μνημείο του Ποτοκάρι στην Ανατολική Βοσνία. Η χώρα τιμά σήμερα την 24η επέτειο από τη σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα.  Τον Ιούλιο του 1995, αν και η περιοχή είχε κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη» από τον ΟΗΕ, περίπου 8.000 μουσουλμάνοι, άνδρες και αγόρια, δολοφονήθηκαν στη Σρεμπρένιτσα από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις. Από τον πόλεμο στη Βοσνία (1992-1995) σκοτώθηκαν 100.000 άνθρωποι και περίπου 2 εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Μάχη με τις φλόγες. Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει ελικόπτερο της πυροσβεστικής να πραγματοποιεί ρίψεις νερού, σε φωτιά που ξεσπάσε σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την Τετάρτη. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει ελικόπτερο της πυροσβεστικής να πραγματοποιεί ρίψεις νερού, σε φωτιά που ξεσπάσε σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την Τετάρτη. 

Δροσιστική τέχνη. Κόσμος, στη γαλλική περιοχή Gosnay, κολυμπάει σε λεωφορείο που λειτουργεί ως πισίνα. Το λεωφορείο φέρει το όνομα «le bus piscine» και αποτελεί έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Benedetto Bufalin.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Κόσμος, στη γαλλική περιοχή Gosnay, κολυμπάει σε λεωφορείο που λειτουργεί ως πισίνα. Το λεωφορείο φέρει το όνομα «le bus piscine» και αποτελεί έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Benedetto Bufalin.

Ξαπλωτή διαμαρτυρία. Ποδηλάτες συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να φέρουν στο προσκήνιο τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στους δρόμους. 
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Ποδηλάτες συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να φέρουν στο προσκήνιο τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στους δρόμους. 

Ξεκούραση στην Αβάνα. Μοναχές ξεκουράζονται σε παραλιακό δρόμο στην Αβάνα της Κούβας. 
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Μοναχές ξεκουράζονται σε παραλιακό δρόμο στην Αβάνα της Κούβας. 

Στην αναζήτηση για άσυλο. Μετανάστες διακρίνονται αφότου πέρασαν παράνομα από το Μεξικό στο Τέξας των ΗΠΑ. 
REUTERS / Daniel Becerril

Μετανάστες διακρίνονται αφότου πέρασαν παράνομα από το Μεξικό στο Τέξας των ΗΠΑ.