Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 17:20

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

Θαλασσινή αύρα . Στιγμιότυπο από την πασαρέλα του οίκου Ailanto στην 70η Εβδομάδα Μόδας της Mercedes-Benz στη Μαδρίτη. 
EPA / ANGEL DIAZ

Στιγμιότυπο από την πασαρέλα του οίκου Ailanto στην 70η Εβδομάδα Μόδας της Mercedes-Benz στη Μαδρίτη. 

Ζημιές στην Καλιφόρνια. Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα - 6.20 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Σύμφωνα με αξιωματούχους, από τον σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε κτήρια και πυρκαγιές, ενώ υπάρχουν αναφορές για ελαφρείς τραυματισμούς.
REUTERS / David McNew

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα - 6.20 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Σύμφωνα με αξιωματούχους, από τον σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε κτήρια και πυρκαγιές, ενώ υπάρχουν αναφορές για ελαφρείς τραυματισμούς.

Πυροβασία στη Ρωσία. Στιγμιότυπο από το πανευρωπαϊκό παλαιό έθιμο πυροβασίας για τον άγιο Ιωάννη Πρόδρομο στο χωριό Pridorozhnyy, στη Σιβηρία. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Στιγμιότυπο από το πανευρωπαϊκό παλαιό έθιμο πυροβασίας για τον άγιο Ιωάννη Πρόδρομο στο χωριό Pridorozhnyy, στη Σιβηρία. 

Νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Στιγμιότυπο από τη  συγκέντρωση στο Χονγκ Κονγκ κοντά σε σταθμό από όπου αναχωρούν τρένα υψηλής ταχύτητας για την ηπειρωτική Κίνα.  Εδώ κι εβδομάδες, το Χονγκ Κονγκ έχει βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση με αιχμή ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα. Η απόρριψη του ακολούθησε τις μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις αλλά επίσης και μια σειρά βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.
REUTERS / Tyrone Siu

Στιγμιότυπο από τη  συγκέντρωση στο Χονγκ Κονγκ κοντά σε σταθμό από όπου αναχωρούν τρένα υψηλής ταχύτητας για την ηπειρωτική Κίνα.  Εδώ κι εβδομάδες, το Χονγκ Κονγκ έχει βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση με αιχμή ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα. Η απόρριψη του ακολούθησε τις μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις αλλά επίσης και μια σειρά βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η ώρα της κάλπης . Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αθήνα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται από τις 7.00 το πρωί στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αθήνα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται από τις 7.00 το πρωί στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Συζυγικά βάρη. Στιγμιότυπο από τον ετήσιο αγώνα Wife Carrying World Championships στην περιοχή Sonkajarvi της Φινλανδίας.  Ζευγάρια από όλο τον κόσμο μαζεύονται για να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου ο σύζυγος σηκώνει το βάρος... της γυναίκας του. 
EPA / MAURI RATILAINEN

Στιγμιότυπο από τον ετήσιο αγώνα Wife Carrying World Championships στην περιοχή Sonkajarvi της Φινλανδίας.  Ζευγάρια από όλο τον κόσμο μαζεύονται για να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου ο σύζυγος σηκώνει το βάρος... της γυναίκας του. 

Καφές με θέα στον... παγετώνα. Θαμώνες της ψηλότερης καφετέριας της Αυστρίας, το «Cafe 3440» που βρίσκεται στα 3440 πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, απολαμβάνουν τη θέα στον παγετώνα. 
REUTERS / LISI NIESNER

Θαμώνες της ψηλότερης καφετέριας της Αυστρίας, το «Cafe 3440» που βρίσκεται στα 3440 πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, απολαμβάνουν τη θέα στον παγετώνα. 

Γερμανία: Κύμα αλληλεγγύης προς ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες. Ένας άνδρας κρατώντας πλακάτ με τη φράση «Η διάσωση δεν είναι έγκλημα» συμμετέχει σε διαδήλωση στο Βερολίνο για τα δικαιώματα των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν από τη Μεσόγειο. Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε περίπου 100 πόλεις της Γερμανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την πλοίαρχο του Sea Watch Καρόλα Ρακέτε και για να ζητήσουν να υπάρξει φροντίδα για τους μετανάστες που διασώζονται από τις ΜΚΟ στη Μεσόγειο. 
REUTERS / CHRISTIAN MANG

Ένας άνδρας κρατώντας πλακάτ με τη φράση «Η διάσωση δεν είναι έγκλημα» συμμετέχει σε διαδήλωση στο Βερολίνο για τα δικαιώματα των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν από τη Μεσόγειο. Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε περίπου 100 πόλεις της Γερμανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την πλοίαρχο του Sea Watch Καρόλα Ρακέτε και για να ζητήσουν να υπάρξει φροντίδα για τους μετανάστες που διασώζονται από τις ΜΚΟ στη Μεσόγειο. 

Gay Pride στη Μαδρίτη. Στιγμιότυπο από την Παρέλαση Υπερηφάνειας (Gay Pride) στους δρόμους της Μαδρίτης. 
REUTERS / JAVIER BARBANCHO

Στιγμιότυπο από την Παρέλαση Υπερηφάνειας (Gay Pride) στους δρόμους της Μαδρίτης. 

Πριγκιπικά βαφτίσια. Σε κλειστό κύκλο τελέστηκε χθες η βάφτιση του Άρτσι, του νεότερου μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.  Τη βάπτιση τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Κάστρου του Γουίνδσορ, όπου είχε τελεστεί και ο γάμος των γονιών του Άρτσι, του πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ.
REUTERS / POOL

Σε κλειστό κύκλο τελέστηκε χθες η βάφτιση του Άρτσι, του νεότερου μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.  Τη βάπτιση τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Κάστρου του Γουίνδσορ, όπου είχε τελεστεί και ο γάμος των γονιών του Άρτσι, του πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ.