Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 15:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019.

Δύσκολες μετακινήσεις. Ένας άνδρας κινείται με το ποδήλατό του σε πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βοχόπτωση στο Μουμπάι της Ινδίας. 
REUTERS / FRANCIS MASCARENHAS

Ένας άνδρας κινείται με το ποδήλατό του σε πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βοχόπτωση στο Μουμπάι της Ινδίας. 

Ζημιές από χαλάζι στο Μεξικό. Στιγμιότυπο από δρόμο της πόλης Γκουανταλαχάρα, στο Μεξικό. Η πόλη επλήγη από έντονη χαλαζόπτωση η οποία προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους και ζημιές στα αυτοκίνητα. 
EPA / Francisco Guasco

Στιγμιότυπο από δρόμο της πόλης Γκουανταλαχάρα, στο Μεξικό. Η πόλη επλήγη από έντονη χαλαζόπτωση η οποία προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους και ζημιές στα αυτοκίνητα. 

Καρτ ποστάλ από την Ουγγαρία. Ο γαλαξίας Milky Way διακρίνεται στον καθαρό ουρανό πάνω από το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, κοντά στην περιοχή Abasar της Ουγγαρίας. 
EPA / PETER KOMKA

Ο γαλαξίας Milky Way διακρίνεται στον καθαρό ουρανό πάνω από το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, κοντά στην περιοχή Abasar της Ουγγαρίας. 

Παριζιάνικο σικ. Μοντέλο παρουσιάζει στο Παρίσι μια δημιουργία του σχεδιαστή Daniel Roseberry για τον οίκο Schiaparelli και την συλλογή Haute Couture Fall/Winter 2019/20.
 
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Μοντέλο παρουσιάζει στο Παρίσι μια δημιουργία του σχεδιαστή Daniel Roseberry για τον οίκο Schiaparelli και την συλλογή Haute Couture Fall/Winter 2019/20.

 

Διεκδίκηση δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα. Στιγμιότυπο από το LGBTI Pride που διοργανώθηκε στους δρόμους τους Καράκας, στη Βενεζουέλα. Χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους διεκδικώντας την αναγνώριση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ένα θέμα που «πιάνει σκόνη» εδώ και δέκα χρόνια στη χώρα. Οι τρανς, επίσης, στη Βενεζουέλα δεν έχουν το δικαιώμα να αλλάξουν το όνομά τους, πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως διατηρούν μία ταυτότητα, χωρίς την προστασία του νόμου, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  
EPA / RAYNER PENA

Στιγμιότυπο από το LGBTI Pride που διοργανώθηκε στους δρόμους τους Καράκας, στη Βενεζουέλα. Χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους διεκδικώντας την αναγνώριση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ένα θέμα που «πιάνει σκόνη» εδώ και δέκα χρόνια στη χώρα. Οι τρανς, επίσης, στη Βενεζουέλα δεν έχουν το δικαιώμα να αλλάξουν το όνομά τους, πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως διατηρούν μία ταυτότητα, χωρίς την προστασία του νόμου, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  

Γέμισε χρώμα η Αθήνα. Κόσμος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Χρωμάτων της Αθήνας. 
Georgia Nikoletou / SOOC

Κόσμος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Χρωμάτων της Αθήνας. 

Ασύρματο Internet με αερόστατα. Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει ένα από τα αερόστατα που συμμετέχουν στο Project Loon της Google στη Νέα Ζηλανδία. Στο Project Loon χρησιμοποιούνται αερόστατα για την παροχή ασύρματου Internet σε κάθε περιοχή του πλανήτη, χωρίς τις ανάλογες υποδομές.
REUTERS / HANDOUT

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει ένα από τα αερόστατα που συμμετέχουν στο Project Loon της Google στη Νέα Ζηλανδία. Στο Project Loon χρησιμοποιούνται αερόστατα για την παροχή ασύρματου Internet σε κάθε περιοχή του πλανήτη, χωρίς τις ανάλογες υποδομές.

Ημέρα αγάπης στο Φάληρο. Στιγμιότυπο από την Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων που διοργάνωσε το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Π.Φαλήρου στο πάρκο Παλαιού Φαλήρου.  
 
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από την Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων που διοργάνωσε το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Π.Φαλήρου στο πάρκο Παλαιού Φαλήρου.  

 

Ένα «ολυμπιακό» εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Πνομ Πενχ . Κάτοικοι και τουρίστες θαυμάζουν την πολυτέλεια και την αρχιτεκτονική στο Olympic Mall στην πόλη Πνομ Πενχ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα στον κόσμο, το οποίο άνοιξε τις πύλες για το κοινό στις 22 Ιουνίου. Το Olympic Mall αποτελεί μέρος της «Ολυμπιακής Πόλης», μία περιοχή στην καρδιά της πρωτεύουσας της Καμπότζης, στην οποία, εκτός του εμπορικού κέντρου, βρίσκεται το Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης και ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα κτηρίων που περιλαμβάνει από ξενοδοχεία, γραφεία και συνεδριακούς χώρους μέχρι υδάτινο πάρκο με νεροτσουλήθρες. Σε αυτό το πολύπλοκο σύμπλεγμα στους 4 πρώτους ορόφους (συμπεριλαμβανομένου του ισογείου), εκτείνεται το εμπορικό κέντρο.
EPA / KITH SEREY

Κάτοικοι και τουρίστες θαυμάζουν την πολυτέλεια και την αρχιτεκτονική στο Olympic Mall στην πόλη Πνομ Πενχ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα στον κόσμο, το οποίο άνοιξε τις πύλες για το κοινό στις 22 Ιουνίου. Το Olympic Mall αποτελεί μέρος της «Ολυμπιακής Πόλης», μία περιοχή στην καρδιά της πρωτεύουσας της Καμπότζης, στην οποία, εκτός του εμπορικού κέντρου, βρίσκεται το Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης και ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα κτηρίων που περιλαμβάνει από ξενοδοχεία, γραφεία και συνεδριακούς χώρους μέχρι υδάτινο πάρκο με νεροτσουλήθρες. Σε αυτό το πολύπλοκο σύμπλεγμα στους 4 πρώτους ορόφους (συμπεριλαμβανομένου του ισογείου), εκτείνεται το εμπορικό κέντρο.

Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές. Αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ διαλύουν με ρόπαλα και δακρυγόνα τον κλοιό των διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν κεντρική λεωφόρο. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με αφορμή την επέτειο της επανόδου του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική κυριαρχία, την 1η Ιουλίου. Είναι ιστορικά η ημέρα που κάθε χρόνο γίνονται διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, με αιτήματα όπως να εκλέγεται άμεσα ο επικεφαλής της κυβέρνησης.
REUTERS / TYRONE SIU

Αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ διαλύουν με ρόπαλα και δακρυγόνα τον κλοιό των διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν κεντρική λεωφόρο. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με αφορμή την επέτειο της επανόδου του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική κυριαρχία, την 1η Ιουλίου. Είναι ιστορικά η ημέρα που κάθε χρόνο γίνονται διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, με αιτήματα όπως να εκλέγεται άμεσα ο επικεφαλής της κυβέρνησης.