Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 17:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019.

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Ένας άνδρας μαζεύει πλαστικά μπουκάλια που επιπλέουν στα νερά του ποταμού στην πόλη Σεμπού, στις Φιλιππίνες. Στον ποταμό έχει τοποθετηθεί ένας φράχτης ώστες να «γουρνιάζουν» εκεί τα πλαστικά και να μην συνεχίζουν την πορεία τους προς τον ωκεανό.  Σήμερα, 8 Ιουνίου, γιορτάζεται η  Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. 
EPA / ADOLFO ESPINOSA

Ένας άνδρας μαζεύει πλαστικά μπουκάλια που επιπλέουν στα νερά του ποταμού στην πόλη Σεμπού, στις Φιλιππίνες. Στον ποταμό έχει τοποθετηθεί ένας φράχτης ώστες να «γουρνιάζουν» εκεί τα πλαστικά και να μην συνεχίζουν την πορεία τους προς τον ωκεανό.  Σήμερα, 8 Ιουνίου, γιορτάζεται η  Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. 

Αφρικανική αύρα στο Γαλάτσι. Στιγμιότυπο από το 18ο Αφρικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.
Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στιγμιότυπο από το 18ο Αφρικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

Καλοκαίρι στην Κίνα. Κόσμος απολαμβάνει την επίσκεψή του στις νεροτσουλήθρες «37 Degree Dream Sea Waterpark», στην πόλη Γιαντάι της Κίνας. 
 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος απολαμβάνει την επίσκεψή του στις νεροτσουλήθρες «37 Degree Dream Sea Waterpark», στην πόλη Γιαντάι της Κίνας. 

 

Αγώνας αυτοκινήτων στην Τσεχία. Στιγμιότυπο από τον την εκδήλωση Veteran Car Rally σε επαρχία της Τσεχία, κοντά στην πόλη Klecany. 
EPA / MARTIN DIVISEK

Στιγμιότυπο από τον την εκδήλωση Veteran Car Rally σε επαρχία της Τσεχία, κοντά στην πόλη Klecany. 

Γυμνές πεταλιές στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από την 12η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από την 12η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.

Φωτιά στην Ινδία. Ένας άνδρας παρακολουθεί τη φωτιά που καίει σε εργοστάσιο στις όχθες του Γάγγη ποταμού, στην Καλκούτα. 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένας άνδρας παρακολουθεί τη φωτιά που καίει σε εργοστάσιο στις όχθες του Γάγγη ποταμού, στην Καλκούτα. 

Φεστιβάλ Βάρκας του Δράκου στην Κίνα. Εντυπωσιακή αεροφωτογραφία κατά τη διάρκεια του αγώνα με βάρκες σε σχήμα δράκου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βάρκας του Δράκου στην πόλη Φοσάν στην επαρχία Γκουαντόνγκ της Κίνας. Το εν λόγω φεστιβάλ είναι μία παραδοσιακή κινεζική γιορτή προς τιμήν του διάσημου ποιητή Κου Γουάν και είναι επίσημη αργία στην ηπειρωτική Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στο Μακάο και στην Ταϊβάν, ενώ ο αγώνας με βάρκες σε σχήμα δράκου αποτελεί την ατραξιόν του φεστιβάλ. Στον αγώνα συμμετέχουν βάρκες σε διάφορα μεγέθη, με πληρώματα από 22 έως 50 μέλη, όπως το συγκεκριμένο πλήρωμα στη φωτογραφία, το οποίο καλείται να διασχίσει ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του αγώνα.
EPA / Aleksandar Plavevski

Εντυπωσιακή αεροφωτογραφία κατά τη διάρκεια του αγώνα με βάρκες σε σχήμα δράκου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βάρκας του Δράκου στην πόλη Φοσάν στην επαρχία Γκουαντόνγκ της Κίνας. Το εν λόγω φεστιβάλ είναι μία παραδοσιακή κινεζική γιορτή προς τιμήν του διάσημου ποιητή Κου Γουάν και είναι επίσημη αργία στην ηπειρωτική Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στο Μακάο και στην Ταϊβάν, ενώ ο αγώνας με βάρκες σε σχήμα δράκου αποτελεί την ατραξιόν του φεστιβάλ. Στον αγώνα συμμετέχουν βάρκες σε διάφορα μεγέθη, με πληρώματα από 22 έως 50 μέλη, όπως το συγκεκριμένο πλήρωμα στη φωτογραφία, το οποίο καλείται να διασχίσει ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του αγώνα.

Ιστορικό θέατρο στη Μάλτα. Ηθοποιοί στη Βαλέτα συμμετέχουν σε θεατρική παραγωγή του Θεάτρου της Μάλτας η οποία μνημονεύει ένα ιστορικό γεγονός, τον θάνατο τεσσάρων πολιτών από τους Βρετανούς πριν από 100 χρόνια. Η Μάλτα ήταν βρετανική αποικία εκείνη την περίοδο και το γεγονός οδήγησε στην εκκίνηση της διαδικασίας για σύσταση δικής της κυβέρνησης. 
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ηθοποιοί στη Βαλέτα συμμετέχουν σε θεατρική παραγωγή του Θεάτρου της Μάλτας η οποία μνημονεύει ένα ιστορικό γεγονός, τον θάνατο τεσσάρων πολιτών από τους Βρετανούς πριν από 100 χρόνια. Η Μάλτα ήταν βρετανική αποικία εκείνη την περίοδο και το γεγονός οδήγησε στην εκκίνηση της διαδικασίας για σύσταση δικής της κυβέρνησης. 

Το APW τιμά τον Γιάννη Μπεχράκη. Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης «Eyewitness», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος). Η έκθεση, που διοργανέωνεται στο πλαίσιο του Athens Photo World 2019, αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών του σπουδαίου Έλληνα φωτοειδησεογράφου Γιάννη Μπεχράκη. 
INTIME NEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης «Eyewitness», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος). Η έκθεση, που διοργανέωνεται στο πλαίσιο του Athens Photo World 2019, αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών του σπουδαίου Έλληνα φωτοειδησεογράφου Γιάννη Μπεχράκη.