Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 19:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018.

Ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή στην Ιταλία. Ούτε στην Ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή στο Μπάρι δεν έχει σύμμαχό του τον αέρα ο Πάπας Φραγκίκος, ο οποίος υποδέχτηκε θρησκευτικούς ηγέτες, ανάμεσά τους και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να προσευχηθούν για τη Μέση Ανατολή. Οι προσευχές μάλιστα θα γίνουν στα ιταλικά, ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, αρμένικα και στην ασσυριακή γλώσσα. 
REUTERS / TONY GENTILE

Ούτε στην Ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή στο Μπάρι δεν έχει σύμμαχό του τον αέρα ο Πάπας Φραγκίκος, ο οποίος υποδέχτηκε θρησκευτικούς ηγέτες, ανάμεσά τους και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να προσευχηθούν για τη Μέση Ανατολή. Οι προσευχές μάλιστα θα γίνουν στα ιταλικά, ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, αρμένικα και στην ασσυριακή γλώσσα. 

Καλιφόρνια: Σπίτια στις φλόγες . Πυροσβέστης ρίχνει νερό σε οικία που φλέγεται στην Γκολέτα της Καλιφόρνιας. Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή λόγω της πυρκαγιάς, που κινείται με ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και η οποία έκαψε αργά το βράδυ της Παρασκευής κατοικίες, υποχρεώνοντας εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
REUTERS / SOCIAL MEDIA

Πυροσβέστης ρίχνει νερό σε οικία που φλέγεται στην Γκολέτα της Καλιφόρνιας. Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή λόγω της πυρκαγιάς, που κινείται με ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και η οποία έκαψε αργά το βράδυ της Παρασκευής κατοικίες, υποχρεώνοντας εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δύο εκρήξεις στο Μογκαντίσου. Δυνάμεις της αστυνομίας της Σομαλίας επιθεωρούν την περιοχή στο Μογκαντίσου όπου προηγήθηκε έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Την έκρηξη αυτή ακολούθησε και δεύτερη, απέναντι από κτήριο της αστυνομίας.
REUTERS / FEISAL OMAR

Δυνάμεις της αστυνομίας της Σομαλίας επιθεωρούν την περιοχή στο Μογκαντίσου όπου προηγήθηκε έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Την έκρηξη αυτή ακολούθησε και δεύτερη, απέναντι από κτήριο της αστυνομίας.

Βόλτα στα κεραμίδια του Ναυπλίου. Μία γάτα κάνει βόλτα στα κεραμίδια οικίας στο Ναύπλιο. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Μία γάτα κάνει βόλτα στα κεραμίδια οικίας στο Ναύπλιο. 

Ιππικές μέρες στην ουγγρική στέπα . Καβαλάρης διακρίνεται με το λάσο του και φόντο το ηλιοβασίλεμα κατά το ετήσιο φεστιβάλ με ιππικούς αγώνες και επιδείξεις στην ουγγρική στέπα Hortobagy. 
EPA / ZSOLT CZEGLEDI

Καβαλάρης διακρίνεται με το λάσο του και φόντο το ηλιοβασίλεμα κατά το ετήσιο φεστιβάλ με ιππικούς αγώνες και επιδείξεις στην ουγγρική στέπα Hortobagy. 

Παγανιστική νύχτα στο Κίεβο. Ουκρανές συμμετέχουν στην παραδοσιακή παγανιστική γιορτή Ivana Kupala στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η γιορτή λαμβάνει χώρα τη νύχτα του χρόνου με τη μικρότερη διάρκεια σηματοδοτώντας την αρχή του καλοκαιριού. Γιορτάζεται στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Ρωσσία.  
EPA / STEPAN FRANKO

Ουκρανές συμμετέχουν στην παραδοσιακή παγανιστική γιορτή Ivana Kupala στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η γιορτή λαμβάνει χώρα τη νύχτα του χρόνου με τη μικρότερη διάρκεια σηματοδοτώντας την αρχή του καλοκαιριού. Γιορτάζεται στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Ρωσσία.  

Φολκ παράδοση στη Λετονία. Χορευτές παρουσιάζουν το χορό της θεάς Μάρα στο στάδιο Daugava στη Ρίγα της Λετονίας. Περίπου 43.000 κόσμου συμμετείχε στους εορτασμούς με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς ( XXVI Latvian Song and XVI Dance Celebration) οι οποίοι διοργανώνονται από 30 Ιουνίου ως 8 Ιουλίου με σκοπό να διηγηθούν την πλούσια φολκ ιστορία της χώρας.  
EPA / TOMS KALNINS

Χορευτές παρουσιάζουν το χορό της θεάς Μάρα στο στάδιο Daugava στη Ρίγα της Λετονίας. Περίπου 43.000 κόσμου συμμετείχε στους εορτασμούς με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς ( XXVI Latvian Song and XVI Dance Celebration) οι οποίοι διοργανώνονται από 30 Ιουνίου ως 8 Ιουλίου με σκοπό να διηγηθούν την πλούσια φολκ ιστορία της χώρας.  

Στο Ρέινα Σοφία ο Ομπάμα. Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας και ο Μπαράκ Ομπάμα περιεργάζονται τον πίνακα «Guernica» του Πάμπλο Πικάσο ο οποίος ανήκει στην μόνιμη συλλογή του μουσείου Ρέινα Σοφία της Μαδρίτης. 
REUTERS / HANDOUT

Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας και ο Μπαράκ Ομπάμα περιεργάζονται τον πίνακα «Guernica» του Πάμπλο Πικάσο ο οποίος ανήκει στην μόνιμη συλλογή του μουσείου Ρέινα Σοφία της Μαδρίτης. 

Παρέλαση Υπερηφάνειας στη Βρετανία. Διαδηλωτής συμμετέχει στην Παρέλαση Υπερηφάνεις (Gay Pride) του Λονδίνου. 
REUTERS / HENRY NICHOLLS

Διαδηλωτής συμμετέχει στην Παρέλαση Υπερηφάνεις (Gay Pride) του Λονδίνου. 

Καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη σκεπή ενός σπιτιού στην πλημμυρισμένη πόλη Κουρασίκι στην Ιαπωνία. Η χώρα τις τελευταίες μέρες πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 38 ανθρώπους ενώ αγνοούνται ακόμα 50. 
REUTERS / KYODO

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη σκεπή ενός σπιτιού στην πλημμυρισμένη πόλη Κουρασίκι στην Ιαπωνία. Η χώρα τις τελευταίες μέρες πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 38 ανθρώπους ενώ αγνοούνται ακόμα 50.