Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 15:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

Καταιγίδα στην Ουγγαρία . Αστραπές φωτίζουν τον ουρανό κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην περιοχή Salgotarjan, 109 χλμ βόρεια της Βουδαπέστης. 
EPA / PETER KOMKA

Αστραπές φωτίζουν τον ουρανό κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην περιοχή Salgotarjan, 109 χλμ βόρεια της Βουδαπέστης. 

100 χρόνια αφηρημένης τέχνης στο Λονδίνο. Στιγμιότυπο από την έκθεση «Το σχήμα του φωτός: 100 χρόνια φωτογραφίας και αφηρημένης τέχνης» στην Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ στο Λονδίνο. Η έκθεση άνοιξε για τους δημοσιογράφους ενώ για το κοινό ξεκινάει στις 2 Μαΐου. 
 
EPA / NEIL HALL

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Το σχήμα του φωτός: 100 χρόνια φωτογραφίας και αφηρημένης τέχνης» στην Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ στο Λονδίνο. Η έκθεση άνοιξε για τους δημοσιογράφους ενώ για το κοινό ξεκινάει στις 2 Μαΐου. 

 

Φεστιβάλ αερόστατων στην Πολωνία. Στιγμιότυπο από τις προετοιαμίες για το 19ο διεθνές φεστιβάλ αερόστατων στην περιοχή Κρόσνο της Πολωνίας. Στο φεστιβάλ θα διαγωνιστούν 37 ομάδες από την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Σλοβακία. 
EPA / DAREK DELMANOWICZ

Στιγμιότυπο από τις προετοιαμίες για το 19ο διεθνές φεστιβάλ αερόστατων στην περιοχή Κρόσνο της Πολωνίας. Στο φεστιβάλ θα διαγωνιστούν 37 ομάδες από την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Σλοβακία. 

Ημέρα του Βούδα στο Νεπάλ. Βουδιστές μοναχοί συμμετέχουν στον εορτασμό για την Ημέρα του Βούδα (Day of Vesak) στο Μποντνάθ στο Κατμαντού του Νεπάλ. Κατά την Ημέρα του Βούδα οι βουδιστές γιορτάζουν τα γενέθλια, τη φώτιση, το θάνατο και το πέρασμα του Βούδα στη νιρβάνα.  
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Βουδιστές μοναχοί συμμετέχουν στον εορτασμό για την Ημέρα του Βούδα (Day of Vesak) στο Μποντνάθ στο Κατμαντού του Νεπάλ. Κατά την Ημέρα του Βούδα οι βουδιστές γιορτάζουν τα γενέθλια, τη φώτιση, το θάνατο και το πέρασμα του Βούδα στη νιρβάνα.  

Νυχτερινή Κοπεγχάγη. Στιγμιότυπο από το πάρκο ψυχαγωγίας Τίβολι στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το οποίο αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο λούνα παρκ διεθνώς
REUTERS / BENOIT TESSIER

Στιγμιότυπο από το πάρκο ψυχαγωγίας Τίβολι στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το οποίο αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο λούνα παρκ διεθνώς

Διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ. Δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν διακρίνονται κατά τη στιγμή βομβιστικής επίθεσης στην Καμπούλ, η οποία ήταν η δεύτερη κατά σειρά στην πόλη. Από τη διπλή επίθεση 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η πρώτη επίθεση έγινε κοντά στα κεντρικά γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ η δεύτερη κατά τα φαινόμενα είχε στόχο ομάδα δημοσιογράφων που είχε σπεύσει στο σημείο. 
REUTERS / OMAR SOBHANI

Δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν διακρίνονται κατά τη στιγμή βομβιστικής επίθεσης στην Καμπούλ, η οποία ήταν η δεύτερη κατά σειρά στην πόλη. Από τη διπλή επίθεση 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η πρώτη επίθεση έγινε κοντά στα κεντρικά γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ η δεύτερη κατά τα φαινόμενα είχε στόχο ομάδα δημοσιογράφων που είχε σπεύσει στο σημείο. 

Βρώμικες βουτιές στις Φιλιππίνες. Παιδιά στην πόλη Τόντο βουτάνε στα μολυσμένα νερά του κόλπου της Μανίλας για να πάρουν μια ανάσα δροσιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται περιοχή. 
REUTERS / ROMEO RANOCO

Παιδιά στην πόλη Τόντο βουτάνε στα μολυσμένα νερά του κόλπου της Μανίλας για να πάρουν μια ανάσα δροσιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται περιοχή. 

Ημέρα των Σιχ στην Πορτογαλία. Σιχ της Πορτογαλίας παίρνουν μέρος στην ετήσια παρέλαση των Σιχ στη Λισαβόνα. 
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Σιχ της Πορτογαλίας παίρνουν μέρος στην ετήσια παρέλαση των Σιχ στη Λισαβόνα. 

Αγώνας επιβίωσης στη Λευκορωσία. Στιγμιότυπο από τον αγώνα δρόμου Bison στην πόλη Lahoysk της Λευκορωσίας. Οι δρομείς καλούνται να αντιμετωσίουν φυσικά και τεχνητά εμπόδια σε συνδυασμό με την πίεση του χρόνου σε έναν αγώνα που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξυπνά το ένστικτο της επιβίωσης. 
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Στιγμιότυπο από τον αγώνα δρόμου Bison στην πόλη Lahoysk της Λευκορωσίας. Οι δρομείς καλούνται να αντιμετωσίουν φυσικά και τεχνητά εμπόδια σε συνδυασμό με την πίεση του χρόνου σε έναν αγώνα που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξυπνά το ένστικτο της επιβίωσης. 

Εκκεντρικά καπέλα σε επίδειξη μόδας . Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της Βελγίδας σχεδιάστριας Sarah Bruylant στο 33ο διεθνές φεστιβάλ μόδας και φωτογραφίας στην Ιέρ της νότιας Γαλλίας.
EPA / SEBASTIEN NOGIER

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της Βελγίδας σχεδιάστριας Sarah Bruylant στο 33ο διεθνές φεστιβάλ μόδας και φωτογραφίας στην Ιέρ της νότιας Γαλλίας.