Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 20:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 28 Απριλίου 2018.

Μουσική προσευχή για καλή σοδειά στην Κίνα. Χωρικοί της εθνότητας Μιάο παίζουν μουσική με τα παραδοσιακά όργανα λουσένγκ στο φεστιβάλ Λουσένγκ στην επαρχία Congjiang της Κίνας. Με αυτό τον τρόπο οι χωρικοί προσεύχονται για να έχουν μια καλή σοδειά. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Χωρικοί της εθνότητας Μιάο παίζουν μουσική με τα παραδοσιακά όργανα λουσένγκ στο φεστιβάλ Λουσένγκ στην επαρχία Congjiang της Κίνας. Με αυτό τον τρόπο οι χωρικοί προσεύχονται για να έχουν μια καλή σοδειά. 

Μικρή νομάς στην Ινδία. Μία μικρή Ινδή της κοινότητας των νομάδων Bakarwal παίζει με ένα αρνί στο διάλειμμα από την ανάβασή τους στην Sanasar, τη χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ. 
EPA / JAIPAL SINGH

Μία μικρή Ινδή της κοινότητας των νομάδων Bakarwal παίζει με ένα αρνί στο διάλειμμα από την ανάβασή τους στην Sanasar, τη χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ. 

Κηδεύτηκε ο ηγέτης της κυβέρνησης των Χούδι . Στρατιώτες παίρνουν μέρος στην εξόδιο ακολουθία του Σάλεχ Αλί Αλ Σαμάντ στη Σαναά της Υεμένης. Ο Σάλεχ Αλί Αλ Σαμάντ ήταν επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου της χώρας, θέση αντίστοιχη του προέδρου της μη αναγνωρισμένης εξουσίας των ιρανόφιλων, σιίτων ισλαμιστών ανταρτών Χούδι στην Υεμένη.
REUTERS / KHALED ABDULLAH

Στρατιώτες παίρνουν μέρος στην εξόδιο ακολουθία του Σάλεχ Αλί Αλ Σαμάντ στη Σαναά της Υεμένης. Ο Σάλεχ Αλί Αλ Σαμάντ ήταν επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου της χώρας, θέση αντίστοιχη του προέδρου της μη αναγνωρισμένης εξουσίας των ιρανόφιλων, σιίτων ισλαμιστών ανταρτών Χούδι στην Υεμένη.

Ηλιοθεραπεία στην Κροατία. Μία κοπέλα διακρίνεται σε λήψη από ψηλά να κάνει ηλιοθεραπεία σε αποβάθρα στην παραλία της Μπρέλα στην Κροατία. 
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Μία κοπέλα διακρίνεται σε λήψη από ψηλά να κάνει ηλιοθεραπεία σε αποβάθρα στην παραλία της Μπρέλα στην Κροατία. 

Μεξικάνικη γαστρονομία. Μαγείρισσες ετοιμάζουν ένα παραδοσιακό γεύμα στην πόλη Οαχάκα, στο Μεξικό. Περίπου 85 επεγγελματίες μαγείρεψαν 300 γεύματα σε εκδήλωση για την προώθηση και διατήρηση της γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής. 
EPA / Mario Arturo Martinez

Μαγείρισσες ετοιμάζουν ένα παραδοσιακό γεύμα στην πόλη Οαχάκα, στο Μεξικό. Περίπου 85 επεγγελματίες μαγείρεψαν 300 γεύματα σε εκδήλωση για την προώθηση και διατήρηση της γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής. 

Γοργόνες στα νερά της Κίνας. Περφόμερ ντυμμένες ως γοργόνες κολυμπούν στη 10 μέτρων βάθους λιμνοθάλασσα (Ambassador Lagoon) του ξενοδοχείου Atlantis Sanya στην πόλη Σανγιά της Κίνας. 
REUTERS / BOBBY YIP

Περφόμερ ντυμμένες ως γοργόνες κολυμπούν στη 10 μέτρων βάθους λιμνοθάλασσα (Ambassador Lagoon) του ξενοδοχείου Atlantis Sanya στην πόλη Σανγιά της Κίνας. 

Υπερασπιζόμενες τις οικίες τους. Αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν γυναίκες οι οποίες μπλοκάρουν τις εργασίες κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων στο χωριό  Khuda Ali Sher, στην Ινδία. 
REUTERS / AJAY VERMA

Αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν γυναίκες οι οποίες μπλοκάρουν τις εργασίες κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων στο χωριό  Khuda Ali Sher, στην Ινδία. 

Παραδοσιακός χορός στη Βολιβία. Βολιβιανοί χορευτές παρουσιάζουν τον παραδοσιακό χορό Los Caporales στην κεντρική πλατεία του Σαν Φρανσίσκο στην πόλη Λα Παζ.Ο χορός έχει κατοχυρωθεί ως εθνική κληρονομιά της Βολιβίας. 
EPA / MARTIN ALIPAZ

Βολιβιανοί χορευτές παρουσιάζουν τον παραδοσιακό χορό Los Caporales στην κεντρική πλατεία του Σαν Φρανσίσκο στην πόλη Λα Παζ.Ο χορός έχει κατοχυρωθεί ως εθνική κληρονομιά της Βολιβίας. 

Ιαπωνία: Διαγωνισμός πιο δυνατού... κλάματος. Παλαιστής του σούμο συμμετέχει σε διαγωνισμό πιο δυνατού κλάματος μωρού κρατώντας ένα μωρό που κλαίει στο ναό Σένσο-τζι, στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Στο διαγωνισμό παίρνουν μέρος δύο παλαιστές οι οποίοι κρατούν από ένα μωρό στα χέρι ενώ ο διαιτητής προσπαθεί με γκριμάτσες και δυνατούς θορύβους να κάνει τα μωρά να κλάψουν. Όποιο μωρό κλάψει πιο δυνατά αναδεικνύεται νικητής. Σύμφωνα με την παράδοση, το συγκεκριμένο ιδιαίτερο τελετουργικό φέρνει υγεία στα μωρά και τα προασπίζει από τα κακά πνεύματα. 
REUTERS / ISSEI KATO

Παλαιστής του σούμο συμμετέχει σε διαγωνισμό πιο δυνατού κλάματος μωρού κρατώντας ένα μωρό που κλαίει στο ναό Σένσο-τζι, στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Στο διαγωνισμό παίρνουν μέρος δύο παλαιστές οι οποίοι κρατούν από ένα μωρό στα χέρι ενώ ο διαιτητής προσπαθεί με γκριμάτσες και δυνατούς θορύβους να κάνει τα μωρά να κλάψουν. Όποιο μωρό κλάψει πιο δυνατά αναδεικνύεται νικητής. Σύμφωνα με την παράδοση, το συγκεκριμένο ιδιαίτερο τελετουργικό φέρνει υγεία στα μωρά και τα προασπίζει από τα κακά πνεύματα. 

Δυτική Όχθη: Δίπλα στο θάνατο και η χαρά. Νυφικό αυτοκίνητο περνάει από το σημείο των συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων στην Δυτική Όχθη.  
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Νυφικό αυτοκίνητο περνάει από το σημείο των συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων στην Δυτική Όχθη.