Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 16:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρόεδρος της Cumhuriyet . Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αντιπολιτευόμενης  εφημερίδας Cumhuriyet Ακίν Αταλάι αγκαλιάζει τους συνεργάτες του αφότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από φυλακή της Κωνσταντινούπολης. Το τουρκικό δικαστήριο της Σηλυβρίας τον καταδίκασε σε περισσότερα από 8 χρόνια φυλάκισης.
EPA / KURTULUS ARI HANDOUT

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αντιπολιτευόμενης  εφημερίδας Cumhuriyet Ακίν Αταλάι αγκαλιάζει τους συνεργάτες του αφότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από φυλακή της Κωνσταντινούπολης. Το τουρκικό δικαστήριο της Σηλυβρίας τον καταδίκασε σε περισσότερα από 8 χρόνια φυλάκισης.

Ο Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή. Στιγμιότυπό από την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπό από την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Αγροτικές εργασίες στην Ινδονησία . Ένας εργάτης εκτελεί αγροτικές εργασίες σε χωράφι στο χωριό Pontang της Ινδονησίας. 
REUTERS / BEAWIHARTA

Ένας εργάτης εκτελεί αγροτικές εργασίες σε χωράφι στο χωριό Pontang της Ινδονησίας. 

Καθημερινότητα στο Χονγκ Κονγκ. Στιγμιότυπο από το Χόλιγουντ Ρόουντ του Χονγκ Κονγκ. 
EPA / JEROME FAVRE

Στιγμιότυπο από το Χόλιγουντ Ρόουντ του Χονγκ Κονγκ. 

Καθαρισμός ακτών στις Φιλιππίνες . Αστυνομικοί καθαρίζουν από τα σκουπίδια τις ακτές του νησιού Μπορακάι, στις Φιλιππίνες. Το νσηί αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ωστόσο «έκλεισε» προσωρινά για τους τουρίστες. 
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Αστυνομικοί καθαρίζουν από τα σκουπίδια τις ακτές του νησιού Μπορακάι, στις Φιλιππίνες. Το νσηί αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ωστόσο «έκλεισε» προσωρινά για τους τουρίστες. 

32 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ . Κόσμος αφήνει λουλούδια στο μνημείο που είναι αφιερωμένο σε όσους έχασαν την ζωή τους είτε ως εργαζόμενοι στον σταθμό του Τσερνομπίλ είτε δουλεύοντας στον χώρο του σταθμού για την εξάλειψη των συνεπειών της ραδιενέργειας στην πόλη Σλάβουτικ, στην Ουκρανία. Το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ σημειώθηκε στις 26 Απριλίου του 1986. Στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών από τη στιγμή που σημειώθηκε το ατύχημα πέθαναν 31 άνθρωποι, ενώ τις συνέπειες από την έκθεση τους στην ραδιενεργό ακτινοβολία υπέστησαν χιλιάδες, πολλοί από τους οποίους έχασαν την ζωή τους στα χρόνια που επακολούθησαν. 
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Κόσμος αφήνει λουλούδια στο μνημείο που είναι αφιερωμένο σε όσους έχασαν την ζωή τους είτε ως εργαζόμενοι στον σταθμό του Τσερνομπίλ είτε δουλεύοντας στον χώρο του σταθμού για την εξάλειψη των συνεπειών της ραδιενέργειας στην πόλη Σλάβουτικ, στην Ουκρανία. Το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ σημειώθηκε στις 26 Απριλίου του 1986. Στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών από τη στιγμή που σημειώθηκε το ατύχημα πέθαναν 31 άνθρωποι, ενώ τις συνέπειες από την έκθεση τους στην ραδιενεργό ακτινοβολία υπέστησαν χιλιάδες, πολλοί από τους οποίους έχασαν την ζωή τους στα χρόνια που επακολούθησαν. 

Συνωστισμός για μια χειραψία με το Μακρόν. Μέλη του αμερικάνικου Κογκρέσου χαιρετούν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από την ομιλία του στην Ολομέλεια του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον. 
REUTERS / AARON P. BERNSTEIN

Μέλη του αμερικάνικου Κογκρέσου χαιρετούν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από την ομιλία του στην Ολομέλεια του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον. 

Φυσητό γυαλί στο Αφγανιστάν . Εργαζόμενος επί το έργον σε εργοστάσιο κατασκευής φυσητού γυαλιού στην πόλη Χεράτ, στο Αφγανιστάν. 
EPA / JALIL REZAYEE

Εργαζόμενος επί το έργον σε εργοστάσιο κατασκευής φυσητού γυαλιού στην πόλη Χεράτ, στο Αφγανιστάν. 

Στα παρασκήνια της βραζιλιάνικης εβδομάδας μόδας . Μοντέλα περιμένουν στα παρασκήνια σήμα του σχεδιαστή Lino Villaventura ώστε να βγουν στην πασαρέλα της εβδομάδας μόδας του Σάο Πάολο και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες του. 
REUTERS / PAULO WHITAKER

Μοντέλα περιμένουν στα παρασκήνια σήμα του σχεδιαστή Lino Villaventura ώστε να βγουν στην πασαρέλα της εβδομάδας μόδας του Σάο Πάολο και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες του. 

Πορεία πριν τη Σύνοδο Νότιας και Βόρειας Κορέας. Φοιτητές κρατούν πόστερ με το Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατά διάρκεια πορείας στη Σεούλ της Νότιας Κόρεας. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο την Παρασκευή πριν από την έναρξη της διακορεατικής συνόδου κορυφής, αύριο Παρασκευή. 
REUTERS / JORGE SILVA

Φοιτητές κρατούν πόστερ με το Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατά διάρκεια πορείας στη Σεούλ της Νότιας Κόρεας. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο την Παρασκευή πριν από την έναρξη της διακορεατικής συνόδου κορυφής, αύριο Παρασκευή.