Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 16:28

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Απριλίου 2018.

Παίζοντας με τη φωτιά στην Ελβετία. Ο χιονάνθρωπος Boeoegg φτιαγμένος από ξερόχορτα, βάτα και βαμβάκι τυλίγεται στις φλόγες στην πλατεία Sechselaeuten στη Ζυρίχη. Συμβολικά, η καταστροφή του χιονάνθρωπου σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και σύμφωνα με την παράδοση, όσο πιό γρήγορα πιάσει φωτιά το κεφάλι του, τόσο πιό ζεστό και όμορφο θα είναι το καλοκαίρι.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ο χιονάνθρωπος Boeoegg φτιαγμένος από ξερόχορτα, βάτα και βαμβάκι τυλίγεται στις φλόγες στην πλατεία Sechselaeuten στη Ζυρίχη. Συμβολικά, η καταστροφή του χιονάνθρωπου σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και σύμφωνα με την παράδοση, όσο πιό γρήγορα πιάσει φωτιά το κεφάλι του, τόσο πιό ζεστό και όμορφο θα είναι το καλοκαίρι.

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος στη Βουδαπέστη. Αναμμένα κεριά έχουν τοποθετηθεί δίπλα στα παπούτσια του Δούναβη στη Βουδαπέστη κατά την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το μνημείο των παπουτσιών δημιουργήθηκε προς τιμήν των 550.000 Ούγγρων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους το 1944-45 και κάνει αναφορά στο γεγονός πως πριν από την εκτέλεση τους ζητήθηκε να αποχωριστούν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους, δηλαδή τα παπούτσια τους.
EPA / Zoltan Balogh

Αναμμένα κεριά έχουν τοποθετηθεί δίπλα στα παπούτσια του Δούναβη στη Βουδαπέστη κατά την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το μνημείο των παπουτσιών δημιουργήθηκε προς τιμήν των 550.000 Ούγγρων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους το 1944-45 και κάνει αναφορά στο γεγονός πως πριν από την εκτέλεση τους ζητήθηκε να αποχωριστούν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους, δηλαδή τα παπούτσια τους.

Πρωτοχρονιά με προσευχή στη Μιανμάρ. Νεαροί βουδιστές μοναχοί ετοιμάζονται να προσευχηθούν στην ιερή παγόδα Σβενταγκόν στη Γιανγκόν της Μιανμάρ κατά τους εορτασμούς για τον ερχομό του νέου έτους. Οι Βιρμανοί γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά τους με επισκέψεις στις παγόδες, με προσφορές φαγητού, με απελευθερώσεις πουλιών και δείχνοντας σεβασμό στους πρεσβύτερους. 
EPA / LYNN BO BO

Νεαροί βουδιστές μοναχοί ετοιμάζονται να προσευχηθούν στην ιερή παγόδα Σβενταγκόν στη Γιανγκόν της Μιανμάρ κατά τους εορτασμούς για τον ερχομό του νέου έτους. Οι Βιρμανοί γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά τους με επισκέψεις στις παγόδες, με προσφορές φαγητού, με απελευθερώσεις πουλιών και δείχνοντας σεβασμό στους πρεσβύτερους. 

Ένταση στην Αρμενία. Μία κοπέλα κρατείται από δυνάμεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Γερεβάν της Αρμενίας ενάντια στην υποψηφιότητα του Σερζ Σαρκισιάν για το αξίωμα του πρωθυπουργού με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο τέως πρόεδρος της χώρας έχει προταθεί για τον πρωθυπουργικό θώκο, που διαθέτει πλέον ενισχυμένες εξουσίες, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας προεδρικής θητείας του.
REUTERS / STRINGER

Μία κοπέλα κρατείται από δυνάμεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Γερεβάν της Αρμενίας ενάντια στην υποψηφιότητα του Σερζ Σαρκισιάν για το αξίωμα του πρωθυπουργού με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο τέως πρόεδρος της χώρας έχει προταθεί για τον πρωθυπουργικό θώκο, που διαθέτει πλέον ενισχυμένες εξουσίες, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας προεδρικής θητείας του.

Ο Κιμ και οι μπαλαρίνες. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και η σύζυγός του Ρι Σολ Γιου διακρίνονται ανάμεσα σε χορευτές μπαλέτου σε φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. 
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και η σύζυγός του Ρι Σολ Γιου διακρίνονται ανάμεσα σε χορευτές μπαλέτου σε φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. 

Νοτιοκορεάτικη τέχνη στη Γερμανία . Στιγμιότυπο από την έκθεση «Haegue Yang. ETA (Estimated Time of Arrival) 1994-2018» της Νοτιοκορεάτισσας Haegue Yang στο μουσείο Λούντβιχ στην Κολωνία της Γερμανίας. 
EPA / SASCHA STEINBACH

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Haegue Yang. ETA (Estimated Time of Arrival) 1994-2018» της Νοτιοκορεάτισσας Haegue Yang στο μουσείο Λούντβιχ στην Κολωνία της Γερμανίας. 

Η Πόλη του Μεξικού γέμισε μπάλες ποδοσφαίρου . Η ποσοσφαιρική μπάλα «Dreamsoccer» του Ισπανού καλλιτέχνη Izaskun εκτίθεται σε δρόμο της Πόλης του Μεξικού. Η πόλη γέμισε με μπάλες μεγάλων διαστάσεων οι οποίες αποτελούν καλλιτεχνικά έργα που συμμετέχουν στην έκθεση «Ball Parade Russia 2018», η οποία είναι αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται στη Ρωσία. Οι μπάλες μάλιστα είναι 32, όσες δηλαδή και οι χώρες που θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο. 
EPA / SASHENKA GUTIΙRREZ

Η ποσοσφαιρική μπάλα «Dreamsoccer» του Ισπανού καλλιτέχνη Izaskun εκτίθεται σε δρόμο της Πόλης του Μεξικού. Η πόλη γέμισε με μπάλες μεγάλων διαστάσεων οι οποίες αποτελούν καλλιτεχνικά έργα που συμμετέχουν στην έκθεση «Ball Parade Russia 2018», η οποία είναι αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται στη Ρωσία. Οι μπάλες μάλιστα είναι 32, όσες δηλαδή και οι χώρες που θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο. 

Ινδία: Ψάχνοντας ελπίδα στα αποκαΐδια . Πρόσφυγες Ροχίνγκια σε καταυλισμό στο Νέο Δελχί αναζητούν προσωπικά τους αντικείμενα ανάμεσα στα αποκαΐδια. Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 50 αυτοσχέδιες παράγκες καταστράφηκαν από φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό. 
EPA / RAJAT GUPTA

Πρόσφυγες Ροχίνγκια σε καταυλισμό στο Νέο Δελχί αναζητούν προσωπικά τους αντικείμενα ανάμεσα στα αποκαΐδια. Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 50 αυτοσχέδιες παράγκες καταστράφηκαν από φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό. 

Βρετανία: Περιμένοντας το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας . Λάτρεις της βασιλικής οικογένειας έχουν κατασκηνώσει έξω από την ιδιωτική πτέρυγα Lindo της κλινικής St. Mary
EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Λάτρεις της βασιλικής οικογένειας έχουν κατασκηνώσει έξω από την ιδιωτική πτέρυγα Lindo της κλινικής St. Mary's Hospital  στο Λονδίνο, όπου αναμένεται να γεννήσει το τρίτο της παιδί η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον. 

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ινδία. Μία γυναίκα συμμετέχει σε διαδήλωση στην πόλη Kathua της Ινδίας με αφορμή τον βιασμό και φόνο ενός 11χρονου κοριτσιού. Η υπόθεση έχει αναζωπυρώνει την οργή των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα. 
REUTERS / DANISH ISMAIL

Μία γυναίκα συμμετέχει σε διαδήλωση στην πόλη Kathua της Ινδίας με αφορμή τον βιασμό και φόνο ενός 11χρονου κοριτσιού. Η υπόθεση έχει αναζωπυρώνει την οργή των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα.