Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 21:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 7 Απριλίου 2018.

Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο. Στιγμιότυπο από την τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. 
EPA / ABIR SULTAN

Στιγμιότυπο από την τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. 

Νεκροί και τραυματίες στη Γάζα. Στιγμιότυπο από τα βίαια επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και του ισραηλινό στρατό που σημειώθηκαν τη χθεσινή ημέρα της Παρασκευής στη Γάζα. Στους εννιά έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των συγκρούσεων που ξέσπασαν στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. 
EPA / MOHAMMED SABER

Στιγμιότυπο από τα βίαια επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και του ισραηλινό στρατό που σημειώθηκαν τη χθεσινή ημέρα της Παρασκευής στη Γάζα. Στους εννιά έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των συγκρούσεων που ξέσπασαν στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. 

Έλαμψαν τα χαλκούνια στο Αγρίνιο. Στιγμιότυπο από την αναβίωση του έθιμου των χαλκούνιων στην πόλη του Αγρινίου. Τα χαλκούνια είναι αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές και το έθιμο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή. 
INTIME NEWS / ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από την αναβίωση του έθιμου των χαλκούνιων στην πόλη του Αγρινίου. Τα χαλκούνια είναι αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές και το έθιμο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή. 

Ένταση στη Γαλλία. Συνδικαλιστής της οργάνωσης CGT «πνιγμένος» στα καπνογόνα διακρίνεται σε διαδήλωση στη Νάντη της Γαλλίας. Εργαζόμενοι και συνδικάτα αντιδρούν στη μεταρρύθμισης της δημόσιας επιχείρησης των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF. 
REUTERS / STEPHANE MAHE

Συνδικαλιστής της οργάνωσης CGT «πνιγμένος» στα καπνογόνα διακρίνεται σε διαδήλωση στη Νάντη της Γαλλίας. Εργαζόμενοι και συνδικάτα αντιδρούν στη μεταρρύθμισης της δημόσιας επιχείρησης των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF. 

Λευκοί πελαργοί σε χρυσό σκηνικό. Δύο λευκοί πελαργοί (Ciconia ciconia) στέκονται στη φωλιά τους την ώρα της δύσης του ήλιου στην περιοχή Φίλιπσμπουργκ, στη Γερμανία.
EPA / RONALD WITTEK

Δύο λευκοί πελαργοί (Ciconia ciconia) στέκονται στη φωλιά τους την ώρα της δύσης του ήλιου στην περιοχή Φίλιπσμπουργκ, στη Γερμανία.

Βραζιλία: Διαδήλωση υπέρ του Λούλα . Υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα συμμετέχουν σε διαδήλωση υπέρ του στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 72χρονος πρώην πρόεδρος πασχίζει να σώσει την πολιτική του καριέρα και να αποφύγει τον εγκλεισμό του στη φυλακή για να εκτίσει 12 χρόνια κι έναν μήνα κάθειρξη μετά την καταδίκη του για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος. 
REUTERS / PILAR OLIVARES

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα συμμετέχουν σε διαδήλωση υπέρ του στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 72χρονος πρώην πρόεδρος πασχίζει να σώσει την πολιτική του καριέρα και να αποφύγει τον εγκλεισμό του στη φυλακή για να εκτίσει 12 χρόνια κι έναν μήνα κάθειρξη μετά την καταδίκη του για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος. 

Πρωτοχρονιά για τους Σιχ της Αθήνας. Μέλη της ινδικής και πακιστανικής κοινότητας συμμετέχουν στη γιορτή για την την έλευση του νέου έτους των Σιχ στην Αθήνα. 
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μέλη της ινδικής και πακιστανικής κοινότητας συμμετέχουν στη γιορτή για την την έλευση του νέου έτους των Σιχ στην Αθήνα. 

Φεστιβάλ νερού στη Μιανμάρ. Κόσμος παίζει με το νερό κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ νερού της εθνότητας Shan στη Γιανγκόν της Μιανμάρ. Το φεστιβάλ ονομάζεται Thingyan και η παράδοση θέλει τα μέλη της εθνότητας Shan να πετούν ο ένας στον άλλο νερό, κίνηση που συμβολίζει τον εξαγνισμό από τις αμαρτίες του περασμένου χρόνου. 
 
EPA / NYEIN CHAN NAING

Κόσμος παίζει με το νερό κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ νερού της εθνότητας Shan στη Γιανγκόν της Μιανμάρ. Το φεστιβάλ ονομάζεται Thingyan και η παράδοση θέλει τα μέλη της εθνότητας Shan να πετούν ο ένας στον άλλο νερό, κίνηση που συμβολίζει τον εξαγνισμό από τις αμαρτίες του περασμένου χρόνου. 

 

Διαμαρτυρία χορτοφάγων στη Βουλή . Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβράδινη διαμαρτυρία χορτοφάγων μπροστά από την Βουλή την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου. 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβράδινη διαμαρτυρία χορτοφάγων μπροστά από την Βουλή την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου. 

Υεμένη: Εστιάτορας στο πόδι. Μικροπωλητής πουλάει σάντουιτς σε δρόμο της Σαναά στην Υεμένη. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου τα 18,8 εκατομμύρια από τα 26 εκατομμύρια πληθυσμού της χώρας βιώνουν σοβαρή έλλειψη φαγητού έπειτα από τρία χρόνια εμφύλιου πολέμου. Η Υεμένη, μια από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου, μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στο ένοπλο κίνημα των Χούτι που συνδέεται με το Ιράν και τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ στρατιωτικό συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία.
 
EPA / YAHYA ARHAB

Μικροπωλητής πουλάει σάντουιτς σε δρόμο της Σαναά στην Υεμένη. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου τα 18,8 εκατομμύρια από τα 26 εκατομμύρια πληθυσμού της χώρας βιώνουν σοβαρή έλλειψη φαγητού έπειτα από τρία χρόνια εμφύλιου πολέμου. Η Υεμένη, μια από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου, μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στο ένοπλο κίνημα των Χούτι που συνδέεται με το Ιράν και τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ στρατιωτικό συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία.