Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 16:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

Εβδομάδα Μόδας στο Τόκιο. Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της σχεδιάστριας CHANU στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της σχεδιάστριας CHANU στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Τόκιο.

Παιχνίδια με το χιόνι στο παγωμένο Μανχάταν. Ένα αγόρι παίζει με το λιωμένο χιόνο σε δρόμο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Ένα αγόρι παίζει με το λιωμένο χιόνο σε δρόμο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Αγροτικές εργασίες στην Ινδονησία. Ένας άντρας ποτίζει λαχανίδες σε αγρό της Teluk Naga, στην Ινδονησία.
EPA / BAGUS INDAHONO

Ένας άντρας ποτίζει λαχανίδες σε αγρό της Teluk Naga, στην Ινδονησία.

Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στο Παρίσι. Συμπλοκές ξέσπασαν χθες ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και αστυνομικούς στο ανατολικό Παρίσι, πριν από τις πορείες των δημόσιων υπαλλήλων και των σιδηροδρομικών εναντίον των μεταρρυθμιστικών σχεδίων της κυβέρνησης. Τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και οι σιδηροδρομικοί τοποθετούνται κατά της πολιτικής Μακρόν, με διαφορετικά αιτήματα για τον κάθε τομέα: οι σιδηροδρομικοί αρνούνται τη μεταρρύθμιση του από χρόνια ισχύοντος καθεστώτος τους, καθώς και το άνοιγμα στον ανταγωνισμό, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται το πάγωμα των μισθών τους και καταγγέλλουν την έλλειψη μέσων και προσωπικού καθώς και την προσφυγή σε εξωτερικούς συμβασιούχους.
EPA / YOAN VALAT

Συμπλοκές ξέσπασαν χθες ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και αστυνομικούς στο ανατολικό Παρίσι, πριν από τις πορείες των δημόσιων υπαλλήλων και των σιδηροδρομικών εναντίον των μεταρρυθμιστικών σχεδίων της κυβέρνησης. Τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και οι σιδηροδρομικοί τοποθετούνται κατά της πολιτικής Μακρόν, με διαφορετικά αιτήματα για τον κάθε τομέα: οι σιδηροδρομικοί αρνούνται τη μεταρρύθμιση του από χρόνια ισχύοντος καθεστώτος τους, καθώς και το άνοιγμα στον ανταγωνισμό, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται το πάγωμα των μισθών τους και καταγγέλλουν την έλλειψη μέσων και προσωπικού καθώς και την προσφυγή σε εξωτερικούς συμβασιούχους.

Επιστροφή στο σπίτι. Η μητέρα 3 από τις 76 μαθήτριες που απελευθερώθηκαν από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ εκφράζει την χαρά της, λίγες ώρες μετά την επιστροφή των κοριτσιών της στο σπίτι τους. Οι περισσότερες από τις 110 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την πόλη Νταπτσί της βορειοανατολικής Νιγηρίας τον περασμένο μήνα αφέθηκαν προχθες, Τετάρτη, ελεύθερες μπροστά από το σχολείο τους. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο συγγενείς και μαθήτριες που απελευθερώθηκαν, κάνει λόγο για μια μαθήτρια η οποία εξακολουθεί να κρατείται και προσθέτει ότι πέντε έχουν χάσει τη ζωή τους.
REUTERS / AFOLABI SOTUNDE

Η μητέρα 3 από τις 76 μαθήτριες που απελευθερώθηκαν από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ εκφράζει την χαρά της, λίγες ώρες μετά την επιστροφή των κοριτσιών της στο σπίτι τους. Οι περισσότερες από τις 110 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την πόλη Νταπτσί της βορειοανατολικής Νιγηρίας τον περασμένο μήνα αφέθηκαν προχθες, Τετάρτη, ελεύθερες μπροστά από το σχολείο τους. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο συγγενείς και μαθήτριες που απελευθερώθηκαν, κάνει λόγο για μια μαθήτρια η οποία εξακολουθεί να κρατείται και προσθέτει ότι πέντε έχουν χάσει τη ζωή τους.

Έργα τέχνης από Lego. Στιγμιότυπο από την έκθεση «The Art Of The Brick. LEGO art» του Αμερικανού καλλιτέχνη Nathan Sawaya, στο Μινσκ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου.
EPA / TATYANA ZENKOVICH

Στιγμιότυπο από την έκθεση «The Art Of The Brick. LEGO art» του Αμερικανού καλλιτέχνη Nathan Sawaya, στο Μινσκ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου.

Θεατρικό φεστιβάλ στην Κολομβία. Στιγμιότυπο από τις πρόβες για την παράσταση «Muare», στο πλαίσιο του 16ου θεατρικού φεστιβάλ Ibero American, στην Κολομβία.
EPA / Mauricio Duenas Castaneda

Στιγμιότυπο από τις πρόβες για την παράσταση «Muare», στο πλαίσιο του 16ου θεατρικού φεστιβάλ Ibero American, στην Κολομβία.

Προσφυγικός καταυλισμός στην Ουγκάντα. Μια γυναίκα από το Κονγκό μαζί με το παιδί της στον προσφυγικό καταυλισμό Kyangwali, στην Ουγκάντα.
REUTERS / JAMES AKENA

Μια γυναίκα από το Κονγκό μαζί με το παιδί της στον προσφυγικό καταυλισμό Kyangwali, στην Ουγκάντα.

Αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Στιγμιότυπο λίγο μετά τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την Douma, στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
EPA / MOHAMMED BADRA

Στιγμιότυπο λίγο μετά τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την Douma, στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τρυφερές οικογενειακές στιγμές. Ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι του είδους «Χρυσό Λιοντάρι Ταμαρίν» κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό του ζωολογικού κήπου της Ιερουσαλήμ, στην αγκαλιά της μητέρας του.
EPA / ABIR SULTAN

Ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι του είδους «Χρυσό Λιοντάρι Ταμαρίν» κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό του ζωολογικού κήπου της Ιερουσαλήμ, στην αγκαλιά της μητέρας του.