Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 15:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Έκθεση για τα γλυπτά του Μιρό στην Ισπανία. Επισκέπτης της έκθεσης «Ζουάν Μιρό: Γλυπτά 1928-1982» επιθεωρεί την αίθουσα του μουσείου τέχνης Botin Center στην πόλη Σανταντέρ της Ισπανίας. 
EPA / Pedro Puente Hoyos

Επισκέπτης της έκθεσης «Ζουάν Μιρό: Γλυπτά 1928-1982» επιθεωρεί την αίθουσα του μουσείου τέχνης Botin Center στην πόλη Σανταντέρ της Ισπανίας. 

Διαστημικές εμφανίσεις στην παρουσίαση του ΕΛΔΟ. Με ταιριαστή γραβάτα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, στην παρουσίαση του νέου οργανισμού στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην Αθήνα. 
Nikos Libertas / SOOC /

Με ταιριαστή γραβάτα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, στην παρουσίαση του νέου οργανισμού στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην Αθήνα. 

Προσκοπικό στιλ στην εβδομάδα μόδας του Τόκιο. Μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία των σχεδιαστών Yurie Fujita, Katsuya Miyazaki και Futaba Hongo στην εβδομάδα μόδας του Τόκιο. 
REUTERS / TORU HANAI

Μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία των σχεδιαστών Yurie Fujita, Katsuya Miyazaki και Futaba Hongo στην εβδομάδα μόδας του Τόκιο. 

Περπατώντας στην «πλημμύρα». Ένα ζευγάρι τουρίστες διασκεδάζουν περπατώντας στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. 
EPA / ANDREA MEROLA

Ένα ζευγάρι τουρίστες διασκεδάζουν περπατώντας στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. 

Υποδέχονται την άνοιξη στην Κίνα. Κινέζοι στην πόλη Λαντσόου παίρνουν μέρος στο χορό του δράκου κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την υποδοχή  της άνοιξης.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κινέζοι στην πόλη Λαντσόου παίρνουν μέρος στο χορό του δράκου κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την υποδοχή  της άνοιξης.

Μικροπωλητής στη Γάζα. Ένας Παλαιστίνιος πλανόδιος μικροπωλητής πουλάει ξηρούς καρπούς στη δυτική Λωρίδα της Γάζας. 
EPA / MOHAMMED SABER

Ένας Παλαιστίνιος πλανόδιος μικροπωλητής πουλάει ξηρούς καρπούς στη δυτική Λωρίδα της Γάζας. 

Στον πάγο η Δανία. Ένας σκύλος διακρίνεται σε σπίτι καλυμμένο από πάγο στην ακτή στην περιοχή Faxe Bay, νότια της Κοπεγχάγης. 
REUTERS / SCANPIX DENMARK

Ένας σκύλος διακρίνεται σε σπίτι καλυμμένο από πάγο στην ακτή στην περιοχή Faxe Bay, νότια της Κοπεγχάγης. 

Γκράφιτι της Μαριέλε Φράνκο στη Βραζιλία. Ο καλλιτέχνης Aira Ocrespo ζωγρφίζει γκράφιτι σε τοίχο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στο γκράφιτι εικονίζτεαι η δημοτική σύμβουλος της πόλης και ακτιβίστρια Μαριέλε Φράνκο, η οποία δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η Φράνκο ασκούσε δριμύτατη κριτική στην αστυνομική βία στις φαβέλες, στις φτωχές συνοικίες όπου οι αρχές έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο κατά συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.
REUTERS / RICARDO MORAES

Ο καλλιτέχνης Aira Ocrespo ζωγρφίζει γκράφιτι σε τοίχο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στο γκράφιτι εικονίζτεαι η δημοτική σύμβουλος της πόλης και ακτιβίστρια Μαριέλε Φράνκο, η οποία δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η Φράνκο ασκούσε δριμύτατη κριτική στην αστυνομική βία στις φαβέλες, στις φτωχές συνοικίες όπου οι αρχές έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο κατά συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

Φεστιβάλ φωτός στη Γερμανία. Κόσμος παρακολουθεί την εγκατάσταση «Frankfurt Fades» του καλλιχτέχνη Philipp Geist στο δημαρχείο Ρέμερ της Φρανκφούρτης. Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος του φεστιβάλ φωτός Luminale, το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην πόλη. 
EPA / ARMANDO BABANI

Κόσμος παρακολουθεί την εγκατάσταση «Frankfurt Fades» του καλλιχτέχνη Philipp Geist στο δημαρχείο Ρέμερ της Φρανκφούρτης. Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος του φεστιβάλ φωτός Luminale, το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην πόλη. 

Διαμαρτυρία κατά της βίας σε βάρος των ζώων . Ακτιβιστές και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, με σώματα βαμμένα με κόκκινη μπογιά πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία σε βάρος των ζώων στο Μοναστηράκι, στην Αθήνα. 
Nikos Christofakis

Ακτιβιστές και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, με σώματα βαμμένα με κόκκινη μπογιά πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία σε βάρος των ζώων στο Μοναστηράκι, στην Αθήνα.