Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 17:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Αφρικανική σκόνη και συννεφιά στα Τρίκαλα. Αφρικανική σκόνη και συννεφιά στην πόλη των Τρικάλων. Απο το φαινόμενο πλήττονται και άλλες περιοχές της χώρας, έχοντας δημιουργήσει μια ιδιαίτερα βαριά ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τα καιρικά φαινόμενα. 
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Αφρικανική σκόνη και συννεφιά στην πόλη των Τρικάλων. Απο το φαινόμενο πλήττονται και άλλες περιοχές της χώρας, έχοντας δημιουργήσει μια ιδιαίτερα βαριά ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τα καιρικά φαινόμενα. 

Μουμπάι: Εορτασμοί για την έλευση του νέου έτους. Μια γυναίκα συμμετέχει στο φεστιβάλ Gudi Padwa, που σηματοδοτεί την έλευση του νέου έτους για τους κατοίκους της Μαχαράστρα, στην Ινδία.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Μια γυναίκα συμμετέχει στο φεστιβάλ Gudi Padwa, που σηματοδοτεί την έλευση του νέου έτους για τους κατοίκους της Μαχαράστρα, στην Ινδία.

H ώρα της κάλπης στη Ρωσία. Πάνω από 107 εκατομμύρια Ρώσοι ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα και στις οποίες αναμένεται εκτός απροόπτου να θριαμβεύσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα το πρωί στη Μόσχα, ενώ - δεδομένης της διαφοράς ώρας - τα εκλογικά τμήματα είχαν ήδη ανοίξει από χθες το βράδυ και στη διάρκεια της νύχτας στην ρωσική Άπω Ανατολή και την Σιβηρία.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI

Πάνω από 107 εκατομμύρια Ρώσοι ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα και στις οποίες αναμένεται εκτός απροόπτου να θριαμβεύσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα το πρωί στη Μόσχα, ενώ - δεδομένης της διαφοράς ώρας - τα εκλογικά τμήματα είχαν ήδη ανοίξει από χθες το βράδυ και στη διάρκεια της νύχτας στην ρωσική Άπω Ανατολή και την Σιβηρία.

Εντυπωσιακή εγκατάσταση σε δρόμο του Λονδίνου. Κόσμος παρατηρεί το «Tunnel Visions: Array», μια υπαίθρια εγκατάσταση στο πλαίσιο του Barbican OpenFest, στο Λονδίνο. 
REUTERS / HENRY NICHOLLS

Κόσμος παρατηρεί το «Tunnel Visions: Array», μια υπαίθρια εγκατάσταση στο πλαίσιο του Barbican OpenFest, στο Λονδίνο. 

Τελετή λήξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Στιγμιότυπο από την τελετή λήξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στην Πιόνγκτσανγκ.
REUTERS / PAUL HANNA

Στιγμιότυπο από την τελετή λήξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στην Πιόνγκτσανγκ.

Αυλαία για το Book Fair της Λειψίας. Μια γυναίκα συμμετέχει στο Leipzig Book Fair, την ετήσια εκδήλωση για τους φαν των μάνγκα, στην Λειψία της Γερμανίας. 
EPA / FILIP SINGER

Μια γυναίκα συμμετέχει στο Leipzig Book Fair, την ετήσια εκδήλωση για τους φαν των μάνγκα, στην Λειψία της Γερμανίας. 

«Ποτέ Ξανά». Πορεία μνήμης για τη συμπλήρωση 75 ετών από την αναχώρηση του πρώτου συρμού από τη Θεσσαλονίκη για τα στρατόπεδα των ναζί στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Αφετηρία το μνημείο του ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας και προορισμό τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό από όπου αναχώρησε το πρώτο τρένο με Εβραίους της Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Θεσσαλονικέων Εβραίων το θρήσκευμα που θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Πορεία μνήμης για τη συμπλήρωση 75 ετών από την αναχώρηση του πρώτου συρμού από τη Θεσσαλονίκη για τα στρατόπεδα των ναζί στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Αφετηρία το μνημείο του ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας και προορισμό τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό από όπου αναχώρησε το πρώτο τρένο με Εβραίους της Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Θεσσαλονικέων Εβραίων το θρήσκευμα που θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Ο 7ος διεθνής ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Στιγμιότυπο από τον 7ο διεθνή ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού ήταν ο νικητής στους Άνδρες,  καλύπτοντας τη διαδρομή σε 1 ώρα 8 λεπτά 30 δευτερόλεπτα. Στις Γυναίκες, πρώτη έφτασε στον τερματισμό (για πρώτη φορά στην καριέρα της) η Ελευθερία Πετρουλάκη του ΑΟ Μυκόνου. Η Πετρουλάκη έτρεξε την απόσταση σε 1 ώρα 20 λεπτά 01 δευτερόλεπτο.
Eurokinissi Sports / ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Στιγμιότυπο από τον 7ο διεθνή ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού ήταν ο νικητής στους Άνδρες,  καλύπτοντας τη διαδρομή σε 1 ώρα 8 λεπτά 30 δευτερόλεπτα. Στις Γυναίκες, πρώτη έφτασε στον τερματισμό (για πρώτη φορά στην καριέρα της) η Ελευθερία Πετρουλάκη του ΑΟ Μυκόνου. Η Πετρουλάκη έτρεξε την απόσταση σε 1 ώρα 20 λεπτά 01 δευτερόλεπτο.

Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Αφρίν. Στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, εισέβαλαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Αφρίν αποτελούσε στόχο επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο η Άγκυρα για να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, εισέβαλαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Αφρίν αποτελούσε στόχο επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο η Άγκυρα για να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Ουγγαρία. Αεροφωτογραφία από δρόμο κοντά στην Pilisszentlaszlo της Ουγγαρίας. 
EPA / Balazs Mohai

Αεροφωτογραφία από δρόμο κοντά στην Pilisszentlaszlo της Ουγγαρίας.