Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 16:35

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.

Διαμαρτυρία κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Μαθητές παίρνουν μέρος σε διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής στη Νέα Υόρκη. 
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Μαθητές παίρνουν μέρος σε διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής στη Νέα Υόρκη. 

Σκηνικό Καππαδοκίας στην Αυστραλία. Αερόστατα διακρίνονται πάνω από τη λίμνη Burley-Griffin, στην Καμπέρα της Αυστραλίας, καθώς διαγωνίζονται στο διεθνές φεστιβάλ αερόστατου της Καμπέρα. 
EPA / LUKAS COCH

Αερόστατα διακρίνονται πάνω από τη λίμνη Burley-Griffin, στην Καμπέρα της Αυστραλίας, καθώς διαγωνίζονται στο διεθνές φεστιβάλ αερόστατου της Καμπέρα. 

Διάσωση στις ακτές της Λιβύης. Πρόσφυγας από την Ερυθραία σε διασωστικό καράβι της οργάνωσης Proactiva Open Arms έπειτα από την περισυλλογή του στις ακτές της Λιβύης. 
REUTERS / STRINGER

Πρόσφυγας από την Ερυθραία σε διασωστικό καράβι της οργάνωσης Proactiva Open Arms έπειτα από την περισυλλογή του στις ακτές της Λιβύης. 

Μάθημα με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Μαθητές από την Κίνα,στην αυτόνομη περιφέρεια Xiangxi Tujia και Miao,κάνουν μάθημα φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR). 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μαθητές από την Κίνα,στην αυτόνομη περιφέρεια Xiangxi Tujia και Miao,κάνουν μάθημα φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR). 

Τέσσερα χρόνια από την προσάρτηση της Κριμαίας. Κόσμος στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, συμμετέχει σε πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου από τη Ρωσία.  Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, προκαλώντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Εντούτοις πολλοί Ρώσοι θεωρούν την προσάρτηση ως αποκατάσταση της εξουσίας της Μόσχας σε μια περιοχή που τη θεωρούν ιστορικά ρωσική.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Κόσμος στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, συμμετέχει σε πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου από τη Ρωσία.  Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, προκαλώντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Εντούτοις πολλοί Ρώσοι θεωρούν την προσάρτηση ως αποκατάσταση της εξουσίας της Μόσχας σε μια περιοχή που τη θεωρούν ιστορικά ρωσική.

Η Ελβετία από ψηλά. Λήψη από ψηλά της λίμνης Gruyere στην περιοχή Gumefens της Ελβετίας. Η στάθμη του νερού της λίμνης έχει κατεβεί με τεχνητούς τρόπους κατά 15-20 μέτρα διότι αναμένεται να λιώσουν τα χιόνια από τα γύρω βουνά. 
EPA / VALENTIN FLAURAUD

Λήψη από ψηλά της λίμνης Gruyere στην περιοχή Gumefens της Ελβετίας. Η στάθμη του νερού της λίμνης έχει κατεβεί με τεχνητούς τρόπους κατά 15-20 μέτρα διότι αναμένεται να λιώσουν τα χιόνια από τα γύρω βουνά. 

Αγροτικές εργασίες στην Ινδία. Κοπέλες κουβαλούν τελάρα με ντομάτες στο χωριό Kevlajhit της Ινδίας. 
EPA / SANJEEV GUPTA

Κοπέλες κουβαλούν τελάρα με ντομάτες στο χωριό Kevlajhit της Ινδίας. 

Ηλιοβασίλεμα στο Ναύπλιο. Ο ήλιος δύει στην πόλη του Ναυπλίου και τα σύννεφα γίνονται κατακόκκινα , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο ήλιος δύει στην πόλη του Ναυπλίου και τα σύννεφα γίνονται κατακόκκινα , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Ιράκ: Ζωντανή μνήμη η σφαγή της Χαλάμπτζα . Μια οικογένεια εξετάζει εγκατάσταση που αναπαριστά θύματα της επίθεσης με χημικά κατά της κουρδικής πόλης Χαλάμπτζα, στο Ιράκ, το 1988. Στις 16 Μαρτίου 1988, ημέρα που οι Ιρακινοί ενθυμούνται ως «Μαύρη Παρασκευή», ιρακινά μαχητικά αεροπλάνα ράντισαν επί πέντε ώρες την πόλη με αέριο μουστάρδας, Sarin, Tabun και αέριο VX, με αποτέλεσμα περίπου 5.000 άνθρωποι – κυρίως γυναίκες και παιδιά - να χάσουν την ζωή τους, να προκληθούν σοβαρές βλάβες σε περίπου 7.000 άλλους και αργότερα γενετικά προβλήματα στα παιδιά που γεννήθηκαν τα επόμενα χρόνια.
REUTERS / AKO RASHEED

Μια οικογένεια εξετάζει εγκατάσταση που αναπαριστά θύματα της επίθεσης με χημικά κατά της κουρδικής πόλης Χαλάμπτζα, στο Ιράκ, το 1988. Στις 16 Μαρτίου 1988, ημέρα που οι Ιρακινοί ενθυμούνται ως «Μαύρη Παρασκευή», ιρακινά μαχητικά αεροπλάνα ράντισαν επί πέντε ώρες την πόλη με αέριο μουστάρδας, Sarin, Tabun και αέριο VX, με αποτέλεσμα περίπου 5.000 άνθρωποι – κυρίως γυναίκες και παιδιά - να χάσουν την ζωή τους, να προκληθούν σοβαρές βλάβες σε περίπου 7.000 άλλους και αργότερα γενετικά προβλήματα στα παιδιά που γεννήθηκαν τα επόμενα χρόνια.

Εγκαταλείποντας την Ανατ. Γούτα . Ένα παιδί κοιμάται μέσα σε βαλίτσα καθώς με την οικογένειά του εγκαταλείπουν το χωριό τους, Μπέιτ Σάουα, στην Ανατολική Γούτα της Συρίας. 
REUTERS / OMAR SANADIKI

Ένα παιδί κοιμάται μέσα σε βαλίτσα καθώς με την οικογένειά του εγκαταλείπουν το χωριό τους, Μπέιτ Σάουα, στην Ανατολική Γούτα της Συρίας.