Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 16:50

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Στρατιωτική άσκηση στο Ισραήλ. Στρατιώτες στην περιοχή Zeelim του Ισραήλ συμμετέχουν στην Juniper Cobra, μία τακτική εκπαιδευτική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ. 
REUTERS / AMIR COHEN

Στρατιώτες στην περιοχή Zeelim του Ισραήλ συμμετέχουν στην Juniper Cobra, μία τακτική εκπαιδευτική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ. 

Ιπποδρομιακό φεστιβάλ στη Βρετανία. Θεατές του Ιπποδρομιακού φεστιβάλ Τσέλτεναμ, στη Βρετανία, με την «κλασσική» ένδυση περιμένουν την έναρξη των αγώνων. 
REUTERS / DARREN STAPLES

Θεατές του Ιπποδρομιακού φεστιβάλ Τσέλτεναμ, στη Βρετανία, με την «κλασσική» ένδυση περιμένουν την έναρξη των αγώνων. 

«Κοίτα ψηλά στα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια σου». Φωτογραφία από την ομιλία του Στίβεν Χόκινγκ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012, όπου είχε πει το εμψυχωτικό «Κοίτα ψηλά στα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλάβεις τι βλέπεις και αναρωτήσου για το τί είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος».  Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, σημειώνοντας πως ο καθηγητής έφυγε ήσυχα, στον ύπνο του.  
EPA / Julian Stratenschulte

Φωτογραφία από την ομιλία του Στίβεν Χόκινγκ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012, όπου είχε πει το εμψυχωτικό «Κοίτα ψηλά στα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλάβεις τι βλέπεις και αναρωτήσου για το τί είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος».  Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, σημειώνοντας πως ο καθηγητής έφυγε ήσυχα, στον ύπνο του.  

Τελευταία στάση... διαδήλωση υπέρ Ορμπάν . Πολωνή ακτιβίστρια της δεξιάς ιδεολογίας στη Βαρσοβία χαιρετάει από το τρένο με το οποίο ταξιδεύει για τη Βουδαπέστη, όπου θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις υπέρ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν με αφορμή την επέτειο της Ουγγρικής Επανάστασης του 1848. 
REUTERS / KACPER PEMPEL

Πολωνή ακτιβίστρια της δεξιάς ιδεολογίας στη Βαρσοβία χαιρετάει από το τρένο με το οποίο ταξιδεύει για τη Βουδαπέστη, όπου θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις υπέρ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν με αφορμή την επέτειο της Ουγγρικής Επανάστασης του 1848. 

«Άνθισε» το Τόκιο. Στιγμιότυπο από τον εθνικό κήπο Shinjuku Gyoen στο Τόκιο, όπου έχουν ανθίσει οι κερασιές (Kanzakura). Το άνθος της κερασιάς θεωρείται το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας. 
REUTERS / ISSEI KATO

Στιγμιότυπο από τον εθνικό κήπο Shinjuku Gyoen στο Τόκιο, όπου έχουν ανθίσει οι κερασιές (Kanzakura). Το άνθος της κερασιάς θεωρείται το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας. 

Τελετή εξαγνισμού στην Ινδονησία . Ινδουιστής σε κατάσταση έκστασης συμμετέχει στην τελετή εξαγνισμού «Melasti» σε παραλία στην περιοχή Petitenget, στο Μπαλί. 
EPA / MADE NAGI

Ινδουιστής σε κατάσταση έκστασης συμμετέχει στην τελετή εξαγνισμού «Melasti» σε παραλία στην περιοχή Petitenget, στο Μπαλί. 

Χακί σέλφι . Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ βγάζει σέλφι με μια ομάδα στρατιωτών έπειτα από επίσκεψη στη στρατιωτική βάση Gallipoli Barracks στο Μπρίσμπεϊν. 
REUTERS / STRINGER

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ βγάζει σέλφι με μια ομάδα στρατιωτών έπειτα από επίσκεψη στη στρατιωτική βάση Gallipoli Barracks στο Μπρίσμπεϊν. 

Ξανά καγκελάριος η Μέρκελ. Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Κλαούντια Ροθ, η αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ και η Άγκελα Μέρκελ χαιρετούν τη μητέρα της Μέρκελ (δεν εικονίζεται) στη Bundestag, όπου έπειτα από μυστική ψηφοφορία η Μέρκελ επανεξελέγη για τέταρτη φορά στην καγκελαρία. 
EPA / RONALD WITTEK

Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Κλαούντια Ροθ, η αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ και η Άγκελα Μέρκελ χαιρετούν τη μητέρα της Μέρκελ (δεν εικονίζεται) στη Bundestag, όπου έπειτα από μυστική ψηφοφορία η Μέρκελ επανεξελέγη για τέταρτη φορά στην καγκελαρία. 

Γαμήλια φωτογράφηση στο Βιετνάμ. Ένα ζευγάρι νεόνυμφων φωτογραφίζεται για το γαμήλιο άλμπουμ του στον ποταμό Χαν στην πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ. 
REUTERS / KHAM

Ένα ζευγάρι νεόνυμφων φωτογραφίζεται για το γαμήλιο άλμπουμ του στον ποταμό Χαν στην πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ. 

«Ιερές» πολεμικές τέχνες . Κινέζοι μοναχοί κάνουν επίδειξη πολεμικών τεχνών στο κινέζικο φεστιβάλ του μοναστηριού Hsuan Tsang στην Καλκούτα της Ινδίας. Το φεστιβάλ διοργανώνει το προξενείο της Κίνας για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της λειτουργίας του μοναστηριού. 
EPA / PIYAL ADHIKARY

Κινέζοι μοναχοί κάνουν επίδειξη πολεμικών τεχνών στο κινέζικο φεστιβάλ του μοναστηριού Hsuan Tsang στην Καλκούτα της Ινδίας. Το φεστιβάλ διοργανώνει το προξενείο της Κίνας για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της λειτουργίας του μοναστηριού.