Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 16:48

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

«Πολιτική» περιποίηση. Ο ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια (Forza Italia) Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκουπίζει τον ιδρώτα από το μέτωπο του γραμματέα της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκας του Βορρά ( Northern League) Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξη τύπου στη Ρώμη. Οι Ιταλοί ψηφίζουν στις 4 Μαρτίου για να εκλέξουν βουλευτές και γερουσιαστές και Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι μαζί με μικρότερα κόμματα συμμετέχουν στην Κεντροδεξιά Συμμαχία, η οποία προβλέπει ότι το κόμμα που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό θα ηγηθεί της κυβέρνησης.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Ο ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια (Forza Italia) Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκουπίζει τον ιδρώτα από το μέτωπο του γραμματέα της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκας του Βορρά ( Northern League) Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξη τύπου στη Ρώμη. Οι Ιταλοί ψηφίζουν στις 4 Μαρτίου για να εκλέξουν βουλευτές και γερουσιαστές και Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι μαζί με μικρότερα κόμματα συμμετέχουν στην Κεντροδεξιά Συμμαχία, η οποία προβλέπει ότι το κόμμα που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό θα ηγηθεί της κυβέρνησης.

Διαμαρτυρία υπό βροχή . Συνταξιούχοι στη Μαδρίτη συμμετέχουν σε διαδήλωση υπό βροχή ζητώντας υψηλότερες συντάξεις. 
REUTERS / SUSANA VERA

Συνταξιούχοι στη Μαδρίτη συμμετέχουν σε διαδήλωση υπό βροχή ζητώντας υψηλότερες συντάξεις. 

Αναμονή στη Βραζιλία . Άνδρας της φυλής Pataxó στη Μπραζίλια περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης οριοθέτησης της γης των ιθαγενών. 
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Άνδρας της φυλής Pataxó στη Μπραζίλια περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης οριοθέτησης της γης των ιθαγενών. 

Διαδραστική εμπειρία κατασκοπείας στο Βερολίνο. Επισκέπτης του μουσείου Κατασκοπείας του Βερολίνου προσπαθεί να διαφύγει από διάδρομο χωρίς να τον αγγίξουν οι ακτίνες λέισερ. Στο μουσείο παρουσιάζονται σύνεργα και εργαλεία κατασκοπείας από διάφορες χρονικές περιόδους.  
EPA / FELIPE TRUEBA

Επισκέπτης του μουσείου Κατασκοπείας του Βερολίνου προσπαθεί να διαφύγει από διάδρομο χωρίς να τον αγγίξουν οι ακτίνες λέισερ. Στο μουσείο παρουσιάζονται σύνεργα και εργαλεία κατασκοπείας από διάφορες χρονικές περιόδους.  

Πυροτεχνήματα από... λιωμένο σίδερο. Μέλος της ομάδας Wang De, στην πόλη Nuanquan της Κίνας, δημιουργεί σπίθες πετώντας λιωμένο σίδερο σε παγωμένες πέτρες. Η εντυπωσιακή τεχνική παραγωγής πυροτεχνημάτων χρησιμοποιώντας το λιωμένο σίδερο ονομάζεται Da Shu Hua. 
EPA / ROMAN PILIPEY

Μέλος της ομάδας Wang De, στην πόλη Nuanquan της Κίνας, δημιουργεί σπίθες πετώντας λιωμένο σίδερο σε παγωμένες πέτρες. Η εντυπωσιακή τεχνική παραγωγής πυροτεχνημάτων χρησιμοποιώντας το λιωμένο σίδερο ονομάζεται Da Shu Hua. 

Γκράφιτι με πολιτικό μήνυμα στην Υεμένη. Η καλλιτέχνης του δρόμου Haifa Subay ζωγραφίζει γκράφιτι σε δρόμο της Σανάα, στην Υεμένη. Το γκράφιτι εικονίζει ένα αγόρι να κρατάει το ακρωτηριασμένο του πόδι και αποτελεί ευθεία αναφορά στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Ο πόλεμος στην Υεμένη διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους ενώ έχει αφήσει 71.711 με αναπηρίες και πάνω από 6.600 ακρωτηριασμένους. 
EPA / YAHYA ARHAB

Η καλλιτέχνης του δρόμου Haifa Subay ζωγραφίζει γκράφιτι σε δρόμο της Σανάα, στην Υεμένη. Το γκράφιτι εικονίζει ένα αγόρι να κρατάει το ακρωτηριασμένο του πόδι και αποτελεί ευθεία αναφορά στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Ο πόλεμος στην Υεμένη διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους ενώ έχει αφήσει 71.711 με αναπηρίες και πάνω από 6.600 ακρωτηριασμένους. 

Αυστραλία: Πρόβες για ΛΟΑΤ παρέλαση . Μέλη της Όπερας του Σύδνεϋ παίρνουν μέρος σε πρόβα για τη συμμετοχή τους στην 40η διοργάνωση της παρέλασης υπερηφάνειας ΛΟΑΤ ατόμων Mardi Gras στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. 
REUTERS / STEVEN SAPHORE

Μέλη της Όπερας του Σύδνεϋ παίρνουν μέρος σε πρόβα για τη συμμετοχή τους στην 40η διοργάνωση της παρέλασης υπερηφάνειας ΛΟΑΤ ατόμων Mardi Gras στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. 

Πατησίων: Έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα. Φθορές σε καταστήματα, αλλά και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Πατησίων προκάλεσαν άγνωστοι σήμερα το πρωί, περίπου δύο εικοσιτετράωρα μετά την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην οδό Ερμού.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Φθορές σε καταστήματα, αλλά και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Πατησίων προκάλεσαν άγνωστοι σήμερα το πρωί, περίπου δύο εικοσιτετράωρα μετά την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην οδό Ερμού.

Υπομένοντας την παράδοση. Ένα αγόρι δέχεται επίθεση από χρωματιστή σκόνη κατά τους εορτασμούς για το Χόλι στην Καλκούτα της Ινδίας. Κατά το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ, γνωστό και ως η γιορτή των χρωμάτων, οι πιστοί ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και νερό ο ένας στον άλλον. Η γιορτή λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές, και κυρίως σε περιοχές όπου συσχετίζονται με την Ινδουιστική Θεότητα Κρίσνα. 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένα αγόρι δέχεται επίθεση από χρωματιστή σκόνη κατά τους εορτασμούς για το Χόλι στην Καλκούτα της Ινδίας. Κατά το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ, γνωστό και ως η γιορτή των χρωμάτων, οι πιστοί ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και νερό ο ένας στον άλλον. Η γιορτή λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές, και κυρίως σε περιοχές όπου συσχετίζονται με την Ινδουιστική Θεότητα Κρίσνα. 

Γ. Μουζάλας: Ιστορική συνέχεια η επιλογή Δ. Βίτσα. Εμφανώς συγκινημένος ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε την επιλογή του Δημήτρη Βίτσα για τη θέση του όχι απλά καλά αλλά ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού.  Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εμφανώς συγκινημένος ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε την επιλογή του Δημήτρη Βίτσα για τη θέση του όχι απλά καλά αλλά ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού.  Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».